iklan

December 26, 2010

Da Berpeket-Peket Obat Gua Telan

1. Masok ni da 4 paket da obat gua telan. Dari Panadol, Postant, pinglot dan ramai lagik. tak sembuh2 gak.. skang ni da setat batol la plak.. So gua kena amik obat batok lak... dem dem dem...
Ni hah Ole-ole dari Klinik Azhar
2. Besop gua da nekad nak gi injecx. sebab mummy gua da suwoh sambil membebel dalam tepon tanpa henti ibarat kelajuan broadband 950Mbps. Mummy dah suwoh gua amik injection antibiotic, doses paling kuat. sebab gua dari kecik mmg tak biasa ubat klinik kerajaan ni. Makan sampai kembung pom effect dia tetap sama.. huhuhu.. (ingat gua berlagak ke..?) kalo gua tak pegi injecc besok mummy gua da tak bagi gua keja lagi.Baik dok umah bg makan itik serati belakang umah..(wait2 sejak bila bapak wa bela natang tue..?) kalo gua ingkar gak dia nak sumpah gua jadik tibi Sony bravia 34inci. Siyes gua takot.. kikikiki...
3. Besok gua gigih gak nak gi kerja, Nasib la this week student tak ramai sangat. Da balik keja besok gua gi la injec mengikot dalam perjanjian. Mummy sila baca entry ni. Besok sila lah bagi gua kekuatan tok bangun yer. Mengikot pesan kak liza dan abang yusz sila jangan tido lambat dan minum banyak air, yg penting stop on9 late nite for a while.haha ni wa tatau dapat ikot schedule ke tak. tak dapat  on9 sehari jer gua da menggigil-gigil cam kena pakinson. kalo stop on9 teros ntah cemana. leh kena biopola kot.. wakakaka.. 
4. Ok ni gua da nak stop on9 la nie. tapi taleh gak tido awal. Gua ada satu penyakit pelik. gua akan main game dulu sebelom tido. tak pom gua sumbat telingga ngan mp4 perdengdangkan lagu avril lavigne barang serangkap dua baru leh tido. ok STOP. gua nak tido... siyees..

December 25, 2010

Juara Finalist Idola Kecil 3

Dari awal lagi gua da syak si Haris tu akan menang. Tngok la ngan muka pastu ngan stage control dia sape pom pasti terpikat.. nak kata juri bias tak leh gak, sebab semua bagus. at the 1st gua sangka Puteri yg akan menang sebab gua minat dia. Gua suka dia sejak gua dengar dia bawak lagu tic tac toe By Ezleen. Best sangat suara dia. tapi apakan daya da takder rezeki dia nak menang. Pastu gua suka kat si Syazlin tue masa dia bawak lagu miley cyrus tu memang gempaq gileer. ok meh gua tayang wajah2 pemenang season ni..
 Juara Bintang Kecil 3
Ni lak Naib Juara dia Puteri
Ni Lak balqis Tempat Ke-3
Walaupom cemana best nye idola kecil 3 dia taleh lawan yg idola kecil 2 nye season. gempaq habis.Gua salut yg season dua. best sangat.sampai skang gua still simpan sumer video yg season 2. Sebab pe sebab ada Dayana. memang sempoi dak tue..!st gua dengar diia nyayi bawak lagu Ayat-ayat cinta memang meremang abis bulu-bulu..siiyeees. sumpah gua minat Dayana.
Ni dia Dayana Gua. Comel kan..
Ok lah gua da tak sabar nak tunggu season 4 plak.. hope much better then this season.


Sangat Bosan

1. Sejak demam 2,3 hari tak bangun ni, bermakna 2,3 hari gak gua tak kena cahaya mentari. pasni mesti kulit gua putih gebu khen.....!! hahahaha.. Ubat tayah cakap la da 2 paket gua telan.. masih tak baik2 gak. Lepas ni mummy gua suh gi injecx antibiotic kalo gua tak sihat lagi, takot penyakit lain jer yg datang. Bak kata Kak Liza dalam mengharungi era Globalisasi yg kian pesat membangun ni penyakit pom da changeh2.. Stakat telan panadol kuman tu da tak heran dah.. 
2. Arini pasar malam, tapi apakan daya gua mmg talarat lagi nak berjalan.Ngidam lak nak makan Jagung rebus dengan Mee Soup. Besok lusa da nak masok tahun baru, gua ni jer takde nak baru2 lagi. Dalam otak memang banyak sangat menda yg gua nak, tapi kena la gigih kumpul duet.
3. Sempena Merry Xmas ni gua nak ucapkan jugak selamat pada korang yg menyambutnye. Gua ingat sale Xmas arini nak kuar jejalan sambil window sho0ping. Tapi takde sape nak temankan gua. malas lak nak jalan sesowang. Tambah ngah sakit cam ni wat spoil mo0d nak sho0ping jer.Tak dapat jumpe santa.
4. Smalam gua ada beli stokin, gua gantung tepi tingkap, dalam hati gua berharap adakah santa akan datang. Betol ke santa ni gemok macam lam tibi. jangut dia putih cam bulu biri-biri. bangun pepagi gua usha dalam stokin.. demm..shitt.. takder pom. santa tipu lah..ker gua ni da tersenarai dalam list naughty boy.. hahaha.. takpe next yer gua terai lagi. kali ni gua nak letak gam tikus, santa pegang jer stokin tu terus melekat. pastu gua nak tangkap dia gua nak lastik telor dia. sebab tak bawak prezen kat gua tahun ni..urban kan idea gua.
5. Pada memember gua yg gua penah wat salah, terkasar bahasa, terguris bicara, tersentap, terjeling tak sengaja gua nak mohon ampun dan maaf. Tahun baru ni gua nak mulakan idop baru. mana yg keruh gua nak tolak tepi, mana yg terkasar gua tapis kasi halus, mana yg mendidih gua letak air batu. Gua ni da habis mengalah dah ngan orang, kalo korang sumer still anggap gua like a piece of jerk tatau lah.

Merry Xmas And Happy Nuyer

December 23, 2010

Tetibe jer gua demam, ada sape2 nak peluk gua tak..?

1. Ntah tetibe jer gua felling tak sedap badan 2,3 hari ni, pastu mo0d pom tetibe jer kelaut. ni pom merangkak gak hapdate blog. gegeh kan...!! masok arini da 2 hari gua tak ke caffe. rindoo lak ngan makcik2 cleaner kat sana.. ha ha ha.. td gua lapar,ikot kan memang da tanak bangun turun bawah beli makan, tp da perot dok meroyan rentak dangdut mintak makan so terpaksa la gua gigih turun tangga dari tingkat 5.
Gua beli nasi goreng jer
Ikotkan memang tak selera nak makan, tapi kena telan ubat ngan perut kenyang terpaksa la makan. satu lagik cerita best. lepas beli nasi td, gua jalan la secara slow motion gaya ala-ala orang sakit naik tangga. tanpa tengok signboard tanpa mengenalpasti peti post gua gigih panjat tangga sampai tingkat 3.then gua terasa pelik, bila masa makcik tingkat 3 letak pasu bunga, tadi masa turun takder la plak.. gua kecik kan anak mata gua gua usha dalam2 num pintu tu.. cis salah blok la giler. penat nye nak turun pastu nak panjat balik. 
3. Dengan penuh adat resam serta sopan santun gua turun tangga dengan menggunakan formula satu langkah dua, felling cam org baru lepas bersalin lah u'oll. Ada lak anty peramah tegur gua. Dik naper jalan cam org mabok jer..(nak jer gua jawab minum arak anty) tp gua terasa baik lak arini ala2 maher zain.
4. Akhirnya gua sampai gak tingkat 5 umah gua. demn da la takder liff. gua nak makan jap. telan obat. gua nak tido.

December 21, 2010

gua demam

dah lama gua tak demam.. arini gua demam... dan gua rasa keseorangan.. kalo ada mummy mesti dia dah jaga gua

December 16, 2010

I Can Kill Two Bird With One Stone

1. Hebatkan kan tajuk entry gua sebenarnya gua takder idea nak tulis. memandangkan 2,3,4 hari ni gua sangat lah takder mo0d nak meng on9 kan diri gua... Lgpom sekitar minggu ni gua ta banyak kuar menjalang sana sini, di sebabkan gua nak kumpul duit nak beli PSP.. Giler gigih mengumpul,
2. Teringat tadi masa kat cafe, ada cina mualaff datang beli air dan bayar pada gua, lepas tue dia tanya 
cina- Where do u came from...?
gua-Malaysia sir (gua jawab dengan steady) 
cina-pardon..!! from malaysia...?
gua- yer sir
cina-but your eyes are blue, pan asia...?
gua-kejadahnya pan..pan..pan asia.(dalam hati berkata)
cina-senyum
gua-senyum balik.(tetibe rasa bangga..sebab tak penah2 org puji gua dowh.)

3. lepas menaip mesti rasa nak kencing.. ni mesti kes banyak minum tongkat ali ni... bila malam2 ni rasa lapar la pulok, nak melantak nestum je lah.. pastu nak tido...
Kalo Ada Fatin ni best gak maen geget-geget ni.. nyum3x

December 14, 2010

Maxim Color Big Eyes Lens

Maxim Colors Kiwi green.
1. Gigih membeli lens baru.. tetibe jer felling nak jadik om putih. kalo dulu mata gua biru skang ni gua nak terai lak kiwi green. Harga takde la mahal sampai sesiape pom mampoo memiliki nyer. ni ekcely product dari Vision Sciense made in korea boleh di beli secara on9 mahupom di kedai2 yg terpilih di seluruh negara anda. ekekeke...
2. Brand ni ramai gak retis-retis korea mahupom japan pakai contonya lee donghee, ha ji won dan sewaktu dengannyer.. pasni kalo gua gi berbelanja kat carefour ni mesti ahkak cashier tu dok meroyan giler babie nak speking2 ala omputeh gitew kekdahnya.. (kejadahnya kekwat jep) tau la kan muka gua ni ala2 foreigner Swedish khen.. sentap gua kejap. 
3. Nek elartie pom sama gak. amoi2 licin dok tilik2 jew muka gua, mata gua, tau la gua ni agak ensem serta kachak bergaya. Tayah la tenung mata gua lelama. kan dapat penyakit i miss you baru tao.. tau.. gua bukan nak riak serta takbur segala bagai khen, dah memang mana jer gua pegi mesti org pandang gua pelik.. ingat gua gay ke ape... sepak baru tau. kenal  penyepak...?
4. Last gua ke mekdi dengan skandel lite-lite konon nak makan big mac. lepas oder beger barang 2,3,4 set gua duduk. Selok poket amik Nokia N8 pastu search free MCDwifi. Perasan ada 4 ekor budak pompuan dok usha2 kami. gua syak dia minat kat member gua tue, pastu dia cakap chantek mata awak. Leh pinjam...? aku wat pepura jual mahal la syial, awek chun ngorat gua.Ingat gua ni lelaki murahan ke.
5. Sambil geget-geget berger gua dok hapdate enset gua.pompuan tu tegor lg, awak add la saya at facebo0k. Lepas gua agak kesian gua layan jer la. gua ni pemalu orangnya.. kih kih kih... lepas soal siasat baru gua tahu dia umur 23 tahon sebaya dengan bekas awek gua. OK STOP here..
6. Sale kerismas dah menggila kat mana2 mall, tasabar gua nak tayang mata hejoe gua kat sumer orang.. kih kih kih... (are min-mr Rejected ) sila amik perhatian jom belanja gua makan basken and robin. Naseba jangan lupe apoiment NUYER kita nak huhahuhahuahua... ngan gua kat restoran tue.. kih kih kih..(pssst jangan lupe bawak zett skali yer gua nak ngorat dia with my new kiwi green eyes ni..)

December 13, 2010

jom wat banner

1. Sebenarnya gua sangat lah rasa bosan, so gua membizikan diri edit2 banner.. tader la lawa cam ezhan punyer artwork tapi untuk halwa mata ok la bg yg still beginner cam aku neh.. Kalo bleh slagi idop di kandung badan ni gua nak belajar sumer. grafik, web design, banner, header dan sebagainya gua nak belajar. tak hairanlah satu hari nanti gua bleh belajar sumer. Gua juga sedang belajar beberapa bahasa contohnya mandarin, japanese, english, indonesia (ni pom kira bahasa) gua nak jadik manusia bukan hanya tahu buat satu perkara jer. skang ni gua ngah belajar cemana nak hack web dan buat flash video. bukan kerja mudah. makan hari nak belajar. 
2. Skang ni gua dok meroyan nak beli Nikon DSLR. tapi apa kan daya duit tak ramai lah yunk.. nak kena bergadai tanah ladang segala bagai. Nak upgrade lappy Apple lagi. banyak menda sebenarnya gua nak. MOTO IDOP GUA "tak perlu berlagak kaya kalo diri tue papa kedana" ada duit gua beli.
3. Dalam masa yg sama gua juga sangatlah gila nak dapatkan PSP baru. skang ni ngah gigih kumpul duet. pastu nak carik rm250 untuk mengikuti kursus CLASS CUP CAKE FONDANT,BUTTER CREAM & GUMPASTE.. korang ingat pompuan jer ke yg mampoo buat kek. gua punya minat. gua punya suka lah

ok lah gua nak kencing ni... terkemut-kemut lak


"Edit Foto Contest"

(klik gambar untuk ke contest)
 
 Meh gua nak tayangkan hasil master piece gambar ni gua snap at umah nenek gua kat kampong di kelantan. 
BEFORE

AFTER
OK meh gua citer gua pakai software ape.. 1st gua edit pakai edobe photoshop. pastu gua edit lagi pakai tecnic lomographi, for the final touch gua edit pakai tecnic HDR image.

ok lah malas nak bercerita panjang, coz takder mo0d nak cakap ngan orang. so pape hal sila lah komeng2. mana yg tercacat tercela. terhudoh ker. gua bukan nyer hebat sangat. gua join ni pom sekadar nak memeriahkan lagi keadaan.
gua nak tag budak nih
yg mana nama di tag tu sila lah berasa bersyukur kerana gua pilih secara pejam mata jer... wakakakaka

December 12, 2010

Teringat Akan Kenangan Dulu.

Teringat Picture Neh
Td ngah godec-godec Lappy terjumpe picture launcing product time aku study kat PTSS dulu.. Picture neh ntah bila di snap2 pom gua ta ingat sangat lah... ni tasilap gua masa event marketing di mana group kami kena wat launching product dan jual pada student2 yg lalu lalang.. tacing deep inside my ass la plak.. 
2. Gua skang da tak belajar kat sana dah.. dorang sumer pom da already monopose.. da abes da study. keja dah ekk kowang sumer.. Good luck lah tok kowang di sana. Tngok picture ni ngidam lak nak makan cake. kecor cam ngidam anak sulung jer. ciss cake la gua paling fav. In the same time teringin jer nak pakai balik baju kitchen tue. gua pakai wat masak nasik kat dapur jer lah. 
3. Kowang ni bila nak wat reunion sila2 lah jempot gua skali even gua joint kowang kejap jer. 1st masok sana aku jumpe sorang girl yg amat sweet sangat Suhaily A.K.A peha ayam. Dia la yg aku mula2 kenal dan 1st group aku. meksue jangan mareeh eh.
4. Gua nak mandi lah... tak mandi lagi arini ni... (bucux)

December 9, 2010

Tahniah Atas pertunangan kowang

Skang ni lepas sorang-sorang segala benda yang gua sayang pergi membawak diri.. latest adalah Asilah Rahman yg telah melangsungkan pertunangan dowang. harap korang bahagia la ngan balak baru tue yer. Tp jangan la plak da bertunang lupakan kami-kami ni. gua ngan Aremerol doa kan kebahagian kowang ser kelamin.. Lepasni harap dapat terima gua kembali sekadar teman biasa walaupom uolls da bergelar tunang orang. harap tunang silah jangan lah salah paham kalo Gua ngan aremerol ajak kuar date. 
Lepasni bleh ke wat cam ni lagi...?
Gua post pasal ni bukan ape. coz tanak silaturahim antara kita terputus begitu sajo. Sory ehh sayang. kalo Yu nak i remove pn i rela lepas ni.. Gua masih teringat lagi lu suka makan Ayam blackpeper. Lepasni kita kuar gua belanja. ajak la skali tunang tue nak kenal.
Ensem Tunang Asilah. Bagai pinang di belah dua..
skali lagi gua nak mintak maaf bebanyak dari ujung ramboot sampai ujung kaki sebab letak gambar tanpa minta izin dulu. Apiz lu jaga leklok dalim sayang aku tue. kang tak pepasal muka ko lebam. Jadik laki ni jangan lah letak ego tue terlalu tinggi.. nati lu gayat... Cintailah tunang kamu seperti mana kamu mencintai ibu kandung mu sendiri. (NOKTAH)

Hidop Ibarat Pentas Wayang

Skang ni da sampai satu tahap yg gua rasa down giler ngan sumer orang. Gua rasa kan ibarat semua orang sedang bermain pentas wayang. sampai satu tahap gua rasa nak jer bunuh orang. kekadang jadi baik orang cakap sesaje nak berlakon baik, pastu kalo jadik jaat lagi lah di cemuh. Sehari kalo takder orang wat gua tacing memang tak sah.
2. Kekadang gua terpaksa hypocrite dan senyum dengan sumer orang. walaupom senyuman tu palsu dah cukop untuk gua menutup segala kesedihan dan ketacingnan. Ingat senang ke wei nak senyum sambil hati tengah menangis.(sebab gua jer teror wat cam tue okay) 
3. Tambah lak this week agak banyak giler cobaan yg menimpa gua. benda tu ilang, benda ni tak der. Memember main cocok belakang (ehem) pendek kata memang berserabai giler lah. Or da tiba masa kot gua undur diri dan meneruskan idop gua yg ntah paper ni kat tempat lain, tempat di mana masih ada lagik cebisan-cebisan manusia yg sudi terima kekurangan gua.
4. Tapi mak gua slalo pesan what come around goes around (kelas mak gua spekeing om puteh gitew) idop ni ibarat pentas drama, dan kita lah yg kena pandai melakonkan watak kita sendiri.. Jangan mudah termakan budi orang (gua tahu makan ubi jer) hahahaha.. dengan adik beradik sendirik pom bleh bertikam darah ini kan pula orang luar.
5. Gua pom tatau ape berguna nye gua pada orang lain. Sekadar pak turut mebey. ibarat kata HABIS MADU SEPAH DI BUANG mungkin. Atau lebih tepat lagik gua ni  IBARAT MELUKUT DI TEPI GANTANG. MASOK TAK LEBIH KUAR TAK KURANG. (member gua acap slalo cakap emosi gua ni cam betina jer) sket2 nak sentap. sket2 nak sentap.
6. Siyes gua tak penah happy. zaman sekolah gua teruk kena buli. tapi bila ada sport check rambot gua lah tempat mereka berteduh. gua di layan bagaikan menatang minyak yg penuh. time nak copy assignment gua lah sagala intan payung mereka. ADILKAH..? tapi tuhan tu mahal adil dia ciptakan hati gua dari batu, sebab walaupom ape orang kata gua susah nak marah orang. paling tidak gua akan senyap jer.
7. Member comolot gua cakap sebelom kita kesian kan orang kita kena lah kesiankan diri ita dulu. SO KONKLUSI NYER perangai manusia adalah berubah ubah. (bagi gua manusia adalah sajak tanpa kata-kata)

December 7, 2010

Surat Chenta Mek Na Untuk Abe Kob

Assalamualaikum..
kehadape Abe Kob ye di sayengi..
apo kaba Abe Kob ssano? Na haghak Abe Kob sihak sokmo bersamo Tok Cek nge Tok Nik Abe Kob. Tujue Na bui sughak ni ko Abe Kob buke ggapo. Lamo bena doh ghasonyo tok denga kaba Abe Kob. Make paka stagho mano? Duduk bangung sapo jago. Na bimbe jugok doh bbunying baghu ni Abe Kob keno tepuh ko kkheto ggalo dale ghelung tbaka. Knalin Na mulo-mulo denga bghito. Nok gi kea mugo jauh. Pah tu pulok kenaike kok alik ni pun payoh nok bbulih. Dgheba kheto pulok pakak wak mogok bkali skak minyok Disey naik saghi duo nih. Nnengung jugok Na mmikir. Hola stakak bbalah bbalah meseh gitu jahla scaghok. Pahtu senyak sapa ko arini takdok bghito lasung nah.
Abe Kob jolo ko ni nok ggewe lagi ngw Na? Abe Kob ni supo main-main jah. Dah mugo aritu Na ajok jjupo KB Mall Abe Kob tok gi. Pah cceghoh Na tunggu. Sohko bate idung, baye-baye Abe Kob pun tok napok. Kalu idung tu macung bla la jugok. Ni idung kepek po keno jighik ko kheto ggiling. Hehehe. Jange la mughih deh. Na tau Abe Kob takut kalu kito dok bgheke po blakah. Takpola mugo aritu Na bowok Mek La gi skali. Mek la hok dok ttepi ghumoh Na tula. Hok ddepe ghumoh dio ado pokok pauh epo. Na pn tau hukung hake. Kalu berduo-duoe gak ado hok nombor tigo yakni sete. Cikgu pun dok pese sokmo doh maso ngaji skoloh. Hare pege-pege tange ttino jate hok buke muhrim. Tok Ayoh pun dok ghoyak smace. 
Abe Kob ingat dok dulu maso kito skelah jah ne? Na kea duk blake Abe Kob. tok siak khijo hok cikgu bui, Na ghelo bui sughuh Abe Kob tighu. Buke ggapo. Na ssie tengok Abe Kob keno pia'ccikgu haghi-haghi. Nok kato Abe Kob bodo kea lamo takut ssegho hati. Pah ado ttiko-ttiko kalu Abe Kob nok pinje ghoba ko kale ko,Na ghelo bui pinje. Tapi sokmo Abe Kob wak pghile. Takpola demi kasih saye ko Abe Kob, Na bli koperasi 20sen so. Abe Kob suko. Pahtu kito pung ppakak suko. Abe Kob sapa tguling-guling nah atah lata dale kelah. Memela gigi depe Abe Kob takdok scopey tapi Na bgehi bna kelih Abe Kob suko. Tok tahu jugak bakpo. Maso tu lah Na ghaso jatuh hati nge Abe Kob . Stat pado situla Na saye ko Abe Kob. Ibaghak kato sghupo mnate minyok hok penuh litir. Ado jugok oghe hok nok tra ngeceh Na tapi rijek blako. Mmato Nna Abe Kob soghe jah. Jak pado haritu sapa ko skoloh mnengoh meme Na tok kheling kokghe lain. Bia lah oghe ggela Abe Kob po'ko skalipun tapi Na tok kelih pado ghupo paghah. Na kelih pado peel pghanga. Hati Na doh di cughi oleh Yaakob bin Hj Stopa.
Tapi lolloni Abe Kob mace lain jah Na ghaso. Tok sghupo mulo. Meseh tok balah. Talipong tok akak. sebak tu Na bui sughak ni ko Abe Kob. Nok mitok kato putuh. Kalu saye wak la cagho saye. Kalu tok saye gak biala Na bebah mace bughung-bughung hok tghebe dilangik tinggi. Na tok sey jjadi tok macung tapi pipi pulok ssoghong. takpo stakat ni la dulu Abe Kob deh. Tok Ayoh dok klo doh tu. sughuh gi heghek kuba pakblah eko ppade wat masuk dale ggok. takut de gelak kea banyok sete dok glewa' taing-taing goghik. siak-siak mandi kakghe pah nok bbco buku pulok. Tok lamo doh tu nok SPM.
Ikut la Abee kob nok balah ko tokse sughak na. hok peting Na nok tau jawape Abe Kob. blah mano cagho nok kehey tu na paka seghoh ko abe Kob. nok meseh ko nok talipong ko ikutlah. sekie wassalam.
 sayemu,
Mek Na.
Ekcelly gua tak paham sangat.. gua pom copy dari blog womazuwaha.... sape yg pandai teranselit sila lah tewrjemahkan balik surat mekna ni untuk tatapan semua

December 6, 2010

Gua Suka Mewarna

1. Dulu time gua kekecik suka sangat ke tadika.... sebab gua suka mewarna mahupom melukis. Gua kecik-kecik dulu sangat lah di sanyangi oleh guru-guru di sebabkan kekiutan dan kechomelan wajah gua.. dulu time kecik2 cikgu suka gesel2 gua, dukung2 gua, dapat la jugak rasa tetet mereka.. skang ni gua da besar malu la plak bila jumpe balik cikgu tadika gua. ok meh gua tayang hasil mewarna gua...
 Gua kaler pakai photoshop jer.
Pasti ada yg sentap kan.(kejadahnya) Dulu gua suka melukis, dalam buku latihan Matematik kotak2 tue penuh gua lukis porn, sebab gua tahu cikgu yg check buku gua tue mesti sedang menggersang memandangkan dia takder laki. Matematik subjec gua paling menci, kalo dapat buku  record mesti matematik gua Kaler merah.Kalo subjec lain gua menjadi kesanyangan cikgu bahasa english (sambil gelak tutop mulot) mahupom bahasa Malaysia. Ok stop merepek. Cikgu Rohida serta teacher Zuraidah merupakan skandel lama gua memandangkan gua superb subjec dorang.Tp cikgu matematik benci gua.cikgu account pom benci gua. Gua selalo memontengkan diri gua time subjec mereka. Hasilnya skang tiap kali subjec matematik gua mesti dok sebelah budak pandai. kalo dia tak bagi tiru gua ugut nak lastik telor dia pakai tiub beskal.(sumpah) 
3. Ok berbalik pada citerr gua suka mewarna tue, gua da banyak menang acara melukis. Penah dapat beskal, penah dapat drawing block, penah dapat 1set water color yg rare. dan banyak lagik lah.. (tetibe malas nak menaip. ok lah next time gua hapdate lagi.)

December 5, 2010

Lelaki Jugak Mahu Chantek

Sape kate korang pompuan jer nak chanteq. Lelaki juga ingin nampak kewL. Jadik gua amik jalan serong untuk memakai lotion and moisturizer whitening cream. Bukan ape, takder niat nak jadik bapok ke pondan ke, memandangkan cuacer panas menegang skang ni kena la moist-moist yer dop...? Alah jantan skang ni sumer yg pompuan pakai dia pakai. Siap pakai Fahrin Ahmad lagik jadik duta Garnier khen..
Di beli dengan secara tak sengaja
2. Pasni kalo gua tak chantek cam maria ozawa tatau la nak kata ape. da beratus duit ku pakai. Sebenarnya gua bukan pakai sangat..gua sajer je  beli ni kat Guardian semata-mata nak sticker yg leh redeem disney toys.. kalo sape penak gi guardian tahu lah.. (ada saper saper nak sedekah sticker kat gua...?)

December 3, 2010

Im Sorry To All Of You..!!

Di sebuah negara terdapat seorang anak raja yang sangat tampan dan kachak. Namun anak raja ni ada satu tabiat burok. kerana dia suka menyindir, menggutok, dan marah-marah orang ikot sedap anak tekak dia jer.. Lama kelamaan semua rakyat jelata memusuhi anak raja tersebut sampaikan tiada seorang pon rakan yang mahu mendekatinya. 
2. Setelah menyedari perkara tersebut anak raja itu kendian datang mengadap baginda lalu meminta nasihat agar beliau dapat menahan rasa marah pada orang, tak suka menyindir orang. dan sewaktu dengannya.Tanpa lebat berbicara raja tersebut memberinya sekarung Paku dan Penukul. Kata baginda setiap kali kamu rasa nak marah orang nak sakitkan hati orang secara tak sengaja ataupun kebetulan kamu pahatlah paku ni kat tembok papan tu. Bila kamu dah berjaya mengawal segala kekurangan kamu datang lah semula berjumpa beta.

3. Then stiap kali nak marah, nak maki hamun orang, nak menyindir orang anak raja tersebut akan memaku batang-batang paku di dinding tersebut. Hari berganti hari, maka anak raja tersebut dapat mengawal tabiat buruk beliau. Setelah itu beliau ingin mengadap raja kerana ingin tahu kesudahan kenapa baginda raja memberinya paku dan penukul.
4. Setelah mengadap raja, baginda mengajak anaknya pergi ke tembok tersebut dan mencabut kembali paku-paku yang dalam tertanam. Tanpa banyak bertanya anak raja tersebut mencabut kesemua paku tersebut sampai habis.Dan tinggal lah kesan-kesan tebukan berlubang di dinding.

5. Berkata baginda raja, kamu nampak tak kesan lubang paku di dinding tu, macam tu lah hati orang bila kamu dah sakitkan. Walaupun kamu dah minta maaf, dan orang tu dah maaf kan kamu namun parut luka tersebut tetap takkan hilang.

P/S: dari jaga hati manusia lebih baik jaga lembu sekandang lagik senang..!

November 28, 2010

Sengkek giler bulan neh

1. Well, besok adalah cuti, dan cuti adalah hari tok gua berehat dan bersuka ria. Lepas discus ngan skandel gua  kat mana nak pegi kami pom bersetuju. (dia pilih KLCC dowh) ada tak sape2 rasa jakun tak kenal cemana rupe KLCC tu..? menda alah tu berbatang dua dan ada jambatan di tengah2. wakakaka.. pastu gua bukak dompet nak check duet baper yen lagi ada.. HOMAIGOD.!!!! homak engkau.. sepuloh rengget kot. Nak beli kotek wing tok bulan ni pom tak lepas. Tu belom kos nak beli condom segala bagai lagi.. (MOTIF)
Pada saper yg rasa giler jamban tak kenal tu meh aku tayang.

2. Hadoi2x.. last gua kansel jer nak kuar. baik dok umah, tido lam bilik sambil bogel on9 depan lappy. Dan lagik celkom berokbanned telah menghantar memo mengatakan gua belom lagi memjelaskan Bill bulan neh sebanyak RM100.(tp gua suka bayar separuh) da terdesak cam ni tetibe jer felling rasa nak kuar menjalang kat bukit bintang carik Ibu Gula barang sekor dua. 
3. Tetibe jer ngantok. weh gua tido dulu lah. kalo rajin gua hapdate lagi. Tatatata..

November 26, 2010

Gua Dah Bercerai

1. Balik kampong memang sangat mengujakan terutama kalo dapat jumpe skendel lama @ comolot geng. sangat lah gojes gua rasakan. Bukan ape da lama gua tak balik kampong. OK. balik kampong lak tetibe jugak bakal bini gua mintak putus cam celaka jer. Nak jer gua siku-siku buah pinggang sebelah kanan dia. Ajak gua kuar makan pastu bawak bakal balak baru.. kononnya nak mintak maap sgala bagai pastu nak kenalkan lah gua ngan bakal balak dia.. WATDEFUX kan. tak lucu la weh.. ko ingat gua tak tacing ke wat lawak bodo pesen gitu.. sentap tau jiwa mak walau mak ni jantan. (jantan ke..? hahaha) gua ingat kan lu la bakal bini gua dunia akhirat. (wah kemain) rupanya hujan di tengah hari.
2. Ok la.janji bakal balak lu tak ensem cam gua. Siyes gua memang lagik ensem jauh dri Balak lu. Giler punye pompuan, nak cari bia la lagik STARS dari gua. Tak bangga ke dapat balak ensem cam gua ni nak pi carik yg lain gak. Mata gua biru ok. mata dia itam.. dem..dem..
Ni time gua kuar ngan member comolot gua.
3. Lupe lak gua nak snap pic bakal madu gua tue. Bak kata mummy gua, rilek la pompuan bukan sorang. Mana tahu nak dapat yg cantik lagik kaya. (automatik gua terpikir bila gua nak kaya ni..!!) Lepas ni mebey gua akan banyak kan masa gua bersama fatin (ex gf gua) nati kita tweet2 sama2 kay. Kita bleh comolot cam dedulu. leh romen2 dalam panggung lagik."kita romen sampai putus tali BRA cakap kak geli2 " CEKEDOUT here MIS geli2 gua memang suka baca belog beliau. untuk mendapat inspirasi tok gua romen2 ngan bakal bini gua sok.
4. Gua rasa tayah kot nak tempek pic pompuan tu kat sini. kan tak pepasal masok metro besok. (No komeng) kata ahkak Citi Nur Halija.Oleh itu gua nak ishtiharkan gua ngan fatin kapel balik.WATDEFUX gua citer kat blog.punya suke lah.Hahaha.. Oleh itu gua perkenalkan Fatin gua
Agak Kachak kan beliau. Tetet dia gebu dowh. haha

November 22, 2010

Lepaking At Kepsi With My Beloved Comolot friend

hahaha.. (ntah tetibe jer gua nak gelak) ekcelly balik raya hari tu my beloved Bestfriend Comolot 4ever ajak hang kat kepsi.katanya dah lama tak main ringan2 ngan gua.Gua pom da lama tak ringan2 ngan korang especially Nur Asilah, Amerul and Shah_Rain korang 3 ekor ni sangat lah gua sayang sampai bebila.
Mungkin Anda Pernah nampak beliau Di Dalam Mana-Mana Dada akhbar.
Ni Shah Kazen gua. Memang baik tahab gila babik

dalam Pic ni asilah plak takder. time ni asilah join kazen dia kawen. nasib la silah tak kawen skali. hak hak hak.. Makan punyer makan baru teringat nak balik umah.. tngok jam dah sangatlah lewat malam serta perlu pulang segera di sebabkan ni malam raya. preparation pom tak de menda lagik at umah gua. (tetibe jer takder mo0d nak mengarang)  gua stop kat sini jer lah.. kalo gua rajin nati gua hapdate lagik. tetibe jer rasa cam babik.. feling cam nak lahar orang jer.. Haaaish....!!
The Most beauty woman that i ever had.
I Miss You Sayam

November 21, 2010

Hadiah Untuk Diri gua

Sehari dua ni gua sibok dok belikan hadiah untuk diri orang lain sedangkan diri gua sendrik sangat lah terabai.. so gua hadiahkan diri gua sebuah enset yang bernama Nokia N8. Hebat sangat ke enset tue..? bg gua boleh la tahan. camera 12MP membolehkan gua rakam saat2 indah ketika bercomolot ngan member2 gua time kuar, record video HDMI time kami beromen romen depan Pavillion (KLCC ke abang..? pat pilih..!!) wakakaka..
ni pic amek ngan camera 2.0mp jer.
amacam santek tak..? Dulu berkenan Apple 4 tapi ape kan daya talak duit lol. tak pasal gua bergadai tanah ladang smata2 nak beli  Iphone 4.kejadahnya enn..? beli yg bajet2 cam ni sudaah. tapi kalo dapat blackberry lagik sejibik dua pom bagos kalo ada orang nak bagi.. Hemo Hemo Hemo.. 
gua beli kaler hitam
Excely menda ni datang dalam 5 pilihan kaler yg pelbagai2 itam, silver, hijeo, oren, dan biru seluar dalam. huhuhuh.. tp gua amik hitam la coz hitam tu menawan, hitam nampak kemas. Excely color hitam telah terjual sebanyak 200ribu unit di serata dunia berbanding 100ribu unit silver, 15ribu unit biru dan masing-masing 10ribu unit bagi hijeo ngan oren. gua pom tatau naper kaler lain orang tanak pakai.
ni hah pictha gua snap pakai N8 bapak besar dewa.
OK.gua takde niat nak tayang pon. just nak share hapines yg gua rasa. (cam cibai jer statement) pasni nak kumpul duet nak beli DSLR la plak. pasni kalo jumpe gua tepi2 jalan jual karipap sila la beli.Tolong la gua upgrade camera lak.. Hemo Hemo Hemo..

November 20, 2010

Trip Raya Haji

Gua tahun ni bajet balik kampong sorang2 tanpa teman di sisi (hahaha) konon nak seperise nenek kat kampong.. kampong gua kat kote baru (kota bharu) eh betul ke eja..? Pastu pilihan pengakutan gua adalah tentunya Bus Sani
bukan nak pomot.
yg paling best tang makanan dia yg memang sangat lazat tahap dewa
ni hah mee hoon celop takder rasa, 
siyeesly mmg rasa dia cam mega gileer.. haha kenapa gua cakap cam tue..? sebab takder rasa ape.sekadar air jer.. actually gua ni mmg manusia yg tak berkira bab makan.. tak kira mahal asalkan sedap. ni mahal tapi tak sedap.. lokasi dia stesen perhentian bus sani..  Jalan-Jalan Cari Makan Sila lah wat research pasal tempat ni... rasa dia sangat enak.. wakakakaaaaaa... nasib la perasa ngan air coke rasa sedap sket.. Len kali kalo nak balik kampong nak suh jer driver brenti at Mekdi tepi jalan tue..tapau mekdi lagik sedap.. huhu...

gua dah bebas

hahahaa.. tajuk cam gampang jer.. actully gua dah beli kan mama gua peti ais baru.. (perlu ke gua nak mention..?) xoxoxo ske ati la kan blog gua, gua punyer citer la kan. gua kalo wat salah kalo tak tebus balik cam makan sayur tanpa garam kurang enak jer.. ahahaa.. ni kira prezent raya tok mummy lah skali sebab raya aji ni gua tak sempat nak belikan dia papeer pom...

ni 1st choice
pastu daddy gua tak berkenan ngan color dia yg agak2 cam gampang tue.
gua saggest kat mummy nak amik yg kaler silver kat ujung tue. pastu 3G ngan daddy kat umah. dia tak berkenan gak. katanya wat sempit dapur jer.. dia nak yg panjang dan tinggi bukan besar dan lebar.
pastu promoter tu siap saggest gua suh amik samsung.. kata nya bebas bau, makanan dok lam tu leh tahan 2minggu, pastu anti bakteria. nasib la gua ni lagik pandai dai promoter tue.. gua skali bidas jer dia terus senyap.. last gua amik brand p********c model gua takder dalam gambar.. lagik kelakar gua oder model lain tp dia anter model lain yg lagik besau dari gua oder yg menyebabkan kena tambah lagi rm200.. hah lantak lah janji gua tak kena bayar.
ni hah.. salah antar.. lantak kat ko lah.. janji dah guna.

November 14, 2010

padan muka aku

ni la kes peti ais bocor.
terlalu taksub nak minum cappucinno ice blended with whipcream kejadian tak best menimpa gua. Demn rasa sakit hati.. cemana la ganas nye tangan gua menarik ice cube dalam tab dengan rakusnya. sehingga menyebabkan dinding freezer terkopak dan bocor.. slama gua idop kat umah tue, dok bukak tutup, bukak tutup menda alah tue takder lak nak jadik.. arini ntah cemana leh bocor. padan la ngan muka gua dok cakap ngan mummy nak tukar peti LG 3pintu pastu tak beli. arini bila dah rosak kena la beli baru.. (harap2 kalo repair besok bleh guna lagi) bulan ni tayah citer la mmg da pokai tahap mega dah. abis gua belanja beli enset baru. mesti ada yg pelik kenapa lak gua yg nak kena beli baru. Bukan ape kalo suh dady gua yg belikan lagik bagus.. tayah la gua pening2. Dulu gua da ganti kan peti lama ngan peti baru sempena anniversary daddy ngan mummy..kira prezen lah.kalo stakat wat kek bagi cekelat tu da biasa sangat org buat. lagi kalo suh dady gua yg beli lain mesti besar anak ikan jer dia beli kan.. pastu mulalah mummy gua bising nak simpan lauk pom tak muat.
 
 ni hah request dari MUMMY gua LG 3 pintu

mampos gua.. haha.. mummy takleh discount sket ke..? toshiba 2 pintu bleh..? 
bayar PTPTN Rm100
broadband Rm100 (tapi gua slalu bayar separuh haha)
kumpul nak beli nikon DSLR D90 rm300 sebulan.
Christmas sale lagi
YES sale lagi.

haiish..bebetol mengusik kalbu.
DADDY beli kn lah dulu yer..nati gua bayar ujung bulan.BOLEH...?

dulu gua slalo nasihat orang kalo kena musibah ke pape rilek coz tuhan tu ada. dia tahu bila kita dalam kesusahan.
last2 kena batang idung sendirik mengalabah jugak.. haha
 
teringat gua kat kata2 kak MASYITAH.
kadang-kadang tuhan sembunyikan kita MATAHARI,
dia datangkan kita KILAT dan HUJAN,
kita menangis mencari dimana MATAHARI,
sebenarnya kita tak sedar tuhan nak hadiahkan kita PELANGI.
 
 Kata kak MAS tuhan tu rindu nak dengar suara kita..(DOA) bila kita da agak jauh dan mahu melupakannya tuhan ingatkan kita dengan memberi kita sedikit musibah. (ingat la dik duit kat dunia ni bleh cari.. tapi amalan kita nanti takder ganti) bila kita tengah susah hati BERSEDEKAH LAH, semoga amalan kita yg sedikit tu dapat membantu kita. (SESUNGGUHNYA TANGAN YG MEMBERI ADALAH LEBIH BAIK DARi TANGAN YANG MENERIMA)
tuhan tarik sedikit rezeki kita sebab dia nak bg kita lagi banyak rezeki. kalo hilang sedikit hari ni jangan lah mengeluh. tp berdoa semoga tuhan murahkan rezeki kita.

THANX SO MUCH KAK MASYITAH. i love u very strong.

November 11, 2010

What Can We Do More Then just call With Celcom Blackberry Torch.!

What can your phone do more then just receive a call and sending a message..! 

Now with celcom BlackBerry Torch 9800 you not just able to receive a call or SMS only . Because  now  you can stay connect with your love one or even with your family as well anywhere and anytime you go. Connect and update your status via Twitter and sharing the valuable moment via Facebo0k, Blogger ,or video call. Stay closed and share your picture with your friend and family with 5 megapixel camera/camcorder. that features continuous with auto focus, face detection and geotagging.
 
The best part of this Blackberry Torch it not just come with physical QWERTY keyboard it also  have a sliding 3.2 inch multi-touch screen display. Some other people easy to get bored with the same way of typing a message using old fashion keypad. With BlackBerry just slide down and start using QWERTY keyboard or just using 3.2-inch touchscreen when ever you like it.

This Smart gadget also have auto rotation which is can rotate the screen display depend on user comfortable when surfing the internet, chatting or even watching youtube. While the benefits of a physical keyboard over a touchscreen are apparent to anybody who has ever used a BlackBerry with a full qwerty before, there are actually a couple of benefits to having a proper touchscreen keyboard one could easily overlook. Touchscreen keyboards are both effortless on typing and quiet to type on. When your fingers get tired of pounding out messages or when you're lying in bed next to your significant other and need to keep in quiet, you can fully turn to the touchscreen keyboards. I've found the touchscreen keyboards can be both portrait and landscape.In portrait mode, I find it easiest to hold the Torch in my left hand and tap out the letters with my right hand, while the landscape keyboard accommodates two thumb typing very well. But for me, i rather to choose by using slide QWERTY because my hand really easy to get sweat, no wonder what will happen to my 3.2 inch-screen. 
when we see on the Celcom Advertising they said "It's in your hand" so this is what i called it's in my hand because with Celcom Exec they will let you buy the blazing new BlackBerry® Torch™ 9800 at an affordable price you can find nowhere else. With Blackberry celcom Exec plan, Feel free to connect with facebo0k, twitter, Blogging, Youtube and much more. All you need on a Smart-phone already there for you with celcom BlackBerry torch. Why you should pay more and more while you can have all this only with a smart package.Enjoy their biggest, clearest and faster network worldwide coverage, all you need it's in your hand.
No more Mp3 Player
.
No More Heavier Laptop
.
No More Old Photo Album
.
No More Camera
.
No More Lagers Keyboard
.
And No More Latter Stamp   
Can Your Smart-Phone Do More Then Just This....??

On this auspicious date of 29 October 2010, the Celcom BlackBerry Torch 9800 is officially launched and there’s a one-day-only crazy deal going on in conjunction with the launch! Here’s what you can expect:
  • Get a FREE Limited Edition BlackBerry Torch Door Cover
  • FREE BlackBerry Torch hard casing
  • FREE Call Me Tones for 1 month worth RM5
  • Games
  •  Apps for BlackBerry ®

allow me to point you in the right direction with the launch details:
Date: 29 October 2010 (TODAY)
Time: 3 pm – 10 pm (Registration starts at 3 so be there as soon as possible!)
Venue: Bukit Bintang Entrance, Pavilion KL

             (in front of La Bodega)
 


In any Blue Cube outlet nationwide – from 3 November 2010 onwards! Check out these affordable packages from Celcom:

And also other affordable packages too!


so what are you waiting for..? be the first and smartest costumer. You want it, You Get it.
Pre-Register Just click on the picture below
and get FREE:
- Jabra Bluetooth Headset worth RM125
- 8GB Micro SD Card worth RM68
- Energizer Portable worth RM58


Blackberry Torch 9800 Brought To You By:
 





more story

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...