iklan

December 26, 2010

Da Berpeket-Peket Obat Gua Telan

1. Masok ni da 4 paket da obat gua telan. Dari Panadol, Postant, pinglot dan ramai lagik. tak sembuh2 gak.. skang ni da setat batol la plak.. So gua kena amik obat batok lak... dem dem dem...
Ni hah Ole-ole dari Klinik Azhar
2. Besop gua da nekad nak gi injecx. sebab mummy gua da suwoh sambil membebel dalam tepon tanpa henti ibarat kelajuan broadband 950Mbps. Mummy dah suwoh gua amik injection antibiotic, doses paling kuat. sebab gua dari kecik mmg tak biasa ubat klinik kerajaan ni. Makan sampai kembung pom effect dia tetap sama.. huhuhu.. (ingat gua berlagak ke..?) kalo gua tak pegi injecc besok mummy gua da tak bagi gua keja lagi.Baik dok umah bg makan itik serati belakang umah..(wait2 sejak bila bapak wa bela natang tue..?) kalo gua ingkar gak dia nak sumpah gua jadik tibi Sony bravia 34inci. Siyes gua takot.. kikikiki...
3. Besok gua gigih gak nak gi kerja, Nasib la this week student tak ramai sangat. Da balik keja besok gua gi la injec mengikot dalam perjanjian. Mummy sila baca entry ni. Besok sila lah bagi gua kekuatan tok bangun yer. Mengikot pesan kak liza dan abang yusz sila jangan tido lambat dan minum banyak air, yg penting stop on9 late nite for a while.haha ni wa tatau dapat ikot schedule ke tak. tak dapat  on9 sehari jer gua da menggigil-gigil cam kena pakinson. kalo stop on9 teros ntah cemana. leh kena biopola kot.. wakakaka.. 
4. Ok ni gua da nak stop on9 la nie. tapi taleh gak tido awal. Gua ada satu penyakit pelik. gua akan main game dulu sebelom tido. tak pom gua sumbat telingga ngan mp4 perdengdangkan lagu avril lavigne barang serangkap dua baru leh tido. ok STOP. gua nak tido... siyees..

December 25, 2010

Juara Finalist Idola Kecil 3

Dari awal lagi gua da syak si Haris tu akan menang. Tngok la ngan muka pastu ngan stage control dia sape pom pasti terpikat.. nak kata juri bias tak leh gak, sebab semua bagus. at the 1st gua sangka Puteri yg akan menang sebab gua minat dia. Gua suka dia sejak gua dengar dia bawak lagu tic tac toe By Ezleen. Best sangat suara dia. tapi apakan daya da takder rezeki dia nak menang. Pastu gua suka kat si Syazlin tue masa dia bawak lagu miley cyrus tu memang gempaq gileer. ok meh gua tayang wajah2 pemenang season ni..
 Juara Bintang Kecil 3
Ni lak Naib Juara dia Puteri
Ni Lak balqis Tempat Ke-3
Walaupom cemana best nye idola kecil 3 dia taleh lawan yg idola kecil 2 nye season. gempaq habis.Gua salut yg season dua. best sangat.sampai skang gua still simpan sumer video yg season 2. Sebab pe sebab ada Dayana. memang sempoi dak tue..!st gua dengar diia nyayi bawak lagu Ayat-ayat cinta memang meremang abis bulu-bulu..siiyeees. sumpah gua minat Dayana.
Ni dia Dayana Gua. Comel kan..
Ok lah gua da tak sabar nak tunggu season 4 plak.. hope much better then this season.


Sangat Bosan

1. Sejak demam 2,3 hari tak bangun ni, bermakna 2,3 hari gak gua tak kena cahaya mentari. pasni mesti kulit gua putih gebu khen.....!! hahahaha.. Ubat tayah cakap la da 2 paket gua telan.. masih tak baik2 gak. Lepas ni mummy gua suh gi injecx antibiotic kalo gua tak sihat lagi, takot penyakit lain jer yg datang. Bak kata Kak Liza dalam mengharungi era Globalisasi yg kian pesat membangun ni penyakit pom da changeh2.. Stakat telan panadol kuman tu da tak heran dah.. 
2. Arini pasar malam, tapi apakan daya gua mmg talarat lagi nak berjalan.Ngidam lak nak makan Jagung rebus dengan Mee Soup. Besok lusa da nak masok tahun baru, gua ni jer takde nak baru2 lagi. Dalam otak memang banyak sangat menda yg gua nak, tapi kena la gigih kumpul duet.
3. Sempena Merry Xmas ni gua nak ucapkan jugak selamat pada korang yg menyambutnye. Gua ingat sale Xmas arini nak kuar jejalan sambil window sho0ping. Tapi takde sape nak temankan gua. malas lak nak jalan sesowang. Tambah ngah sakit cam ni wat spoil mo0d nak sho0ping jer.Tak dapat jumpe santa.
4. Smalam gua ada beli stokin, gua gantung tepi tingkap, dalam hati gua berharap adakah santa akan datang. Betol ke santa ni gemok macam lam tibi. jangut dia putih cam bulu biri-biri. bangun pepagi gua usha dalam stokin.. demm..shitt.. takder pom. santa tipu lah..ker gua ni da tersenarai dalam list naughty boy.. hahaha.. takpe next yer gua terai lagi. kali ni gua nak letak gam tikus, santa pegang jer stokin tu terus melekat. pastu gua nak tangkap dia gua nak lastik telor dia. sebab tak bawak prezen kat gua tahun ni..urban kan idea gua.
5. Pada memember gua yg gua penah wat salah, terkasar bahasa, terguris bicara, tersentap, terjeling tak sengaja gua nak mohon ampun dan maaf. Tahun baru ni gua nak mulakan idop baru. mana yg keruh gua nak tolak tepi, mana yg terkasar gua tapis kasi halus, mana yg mendidih gua letak air batu. Gua ni da habis mengalah dah ngan orang, kalo korang sumer still anggap gua like a piece of jerk tatau lah.

Merry Xmas And Happy Nuyer

December 23, 2010

Tetibe jer gua demam, ada sape2 nak peluk gua tak..?

1. Ntah tetibe jer gua felling tak sedap badan 2,3 hari ni, pastu mo0d pom tetibe jer kelaut. ni pom merangkak gak hapdate blog. gegeh kan...!! masok arini da 2 hari gua tak ke caffe. rindoo lak ngan makcik2 cleaner kat sana.. ha ha ha.. td gua lapar,ikot kan memang da tanak bangun turun bawah beli makan, tp da perot dok meroyan rentak dangdut mintak makan so terpaksa la gua gigih turun tangga dari tingkat 5.
Gua beli nasi goreng jer
Ikotkan memang tak selera nak makan, tapi kena telan ubat ngan perut kenyang terpaksa la makan. satu lagik cerita best. lepas beli nasi td, gua jalan la secara slow motion gaya ala-ala orang sakit naik tangga. tanpa tengok signboard tanpa mengenalpasti peti post gua gigih panjat tangga sampai tingkat 3.then gua terasa pelik, bila masa makcik tingkat 3 letak pasu bunga, tadi masa turun takder la plak.. gua kecik kan anak mata gua gua usha dalam2 num pintu tu.. cis salah blok la giler. penat nye nak turun pastu nak panjat balik. 
3. Dengan penuh adat resam serta sopan santun gua turun tangga dengan menggunakan formula satu langkah dua, felling cam org baru lepas bersalin lah u'oll. Ada lak anty peramah tegur gua. Dik naper jalan cam org mabok jer..(nak jer gua jawab minum arak anty) tp gua terasa baik lak arini ala2 maher zain.
4. Akhirnya gua sampai gak tingkat 5 umah gua. demn da la takder liff. gua nak makan jap. telan obat. gua nak tido.

December 21, 2010

gua demam

dah lama gua tak demam.. arini gua demam... dan gua rasa keseorangan.. kalo ada mummy mesti dia dah jaga gua

December 16, 2010

I Can Kill Two Bird With One Stone

1. Hebatkan kan tajuk entry gua sebenarnya gua takder idea nak tulis. memandangkan 2,3,4 hari ni gua sangat lah takder mo0d nak meng on9 kan diri gua... Lgpom sekitar minggu ni gua ta banyak kuar menjalang sana sini, di sebabkan gua nak kumpul duit nak beli PSP.. Giler gigih mengumpul,
2. Teringat tadi masa kat cafe, ada cina mualaff datang beli air dan bayar pada gua, lepas tue dia tanya 
cina- Where do u came from...?
gua-Malaysia sir (gua jawab dengan steady) 
cina-pardon..!! from malaysia...?
gua- yer sir
cina-but your eyes are blue, pan asia...?
gua-kejadahnya pan..pan..pan asia.(dalam hati berkata)
cina-senyum
gua-senyum balik.(tetibe rasa bangga..sebab tak penah2 org puji gua dowh.)

3. lepas menaip mesti rasa nak kencing.. ni mesti kes banyak minum tongkat ali ni... bila malam2 ni rasa lapar la pulok, nak melantak nestum je lah.. pastu nak tido...
Kalo Ada Fatin ni best gak maen geget-geget ni.. nyum3x

December 14, 2010

Maxim Color Big Eyes Lens

Maxim Colors Kiwi green.
1. Gigih membeli lens baru.. tetibe jer felling nak jadik om putih. kalo dulu mata gua biru skang ni gua nak terai lak kiwi green. Harga takde la mahal sampai sesiape pom mampoo memiliki nyer. ni ekcely product dari Vision Sciense made in korea boleh di beli secara on9 mahupom di kedai2 yg terpilih di seluruh negara anda. ekekeke...
2. Brand ni ramai gak retis-retis korea mahupom japan pakai contonya lee donghee, ha ji won dan sewaktu dengannyer.. pasni kalo gua gi berbelanja kat carefour ni mesti ahkak cashier tu dok meroyan giler babie nak speking2 ala omputeh gitew kekdahnya.. (kejadahnya kekwat jep) tau la kan muka gua ni ala2 foreigner Swedish khen.. sentap gua kejap. 
3. Nek elartie pom sama gak. amoi2 licin dok tilik2 jew muka gua, mata gua, tau la gua ni agak ensem serta kachak bergaya. Tayah la tenung mata gua lelama. kan dapat penyakit i miss you baru tao.. tau.. gua bukan nak riak serta takbur segala bagai khen, dah memang mana jer gua pegi mesti org pandang gua pelik.. ingat gua gay ke ape... sepak baru tau. kenal  penyepak...?
4. Last gua ke mekdi dengan skandel lite-lite konon nak makan big mac. lepas oder beger barang 2,3,4 set gua duduk. Selok poket amik Nokia N8 pastu search free MCDwifi. Perasan ada 4 ekor budak pompuan dok usha2 kami. gua syak dia minat kat member gua tue, pastu dia cakap chantek mata awak. Leh pinjam...? aku wat pepura jual mahal la syial, awek chun ngorat gua.Ingat gua ni lelaki murahan ke.
5. Sambil geget-geget berger gua dok hapdate enset gua.pompuan tu tegor lg, awak add la saya at facebo0k. Lepas gua agak kesian gua layan jer la. gua ni pemalu orangnya.. kih kih kih... lepas soal siasat baru gua tahu dia umur 23 tahon sebaya dengan bekas awek gua. OK STOP here..
6. Sale kerismas dah menggila kat mana2 mall, tasabar gua nak tayang mata hejoe gua kat sumer orang.. kih kih kih... (are min-mr Rejected ) sila amik perhatian jom belanja gua makan basken and robin. Naseba jangan lupe apoiment NUYER kita nak huhahuhahuahua... ngan gua kat restoran tue.. kih kih kih..(pssst jangan lupe bawak zett skali yer gua nak ngorat dia with my new kiwi green eyes ni..)

December 13, 2010

jom wat banner

1. Sebenarnya gua sangat lah rasa bosan, so gua membizikan diri edit2 banner.. tader la lawa cam ezhan punyer artwork tapi untuk halwa mata ok la bg yg still beginner cam aku neh.. Kalo bleh slagi idop di kandung badan ni gua nak belajar sumer. grafik, web design, banner, header dan sebagainya gua nak belajar. tak hairanlah satu hari nanti gua bleh belajar sumer. Gua juga sedang belajar beberapa bahasa contohnya mandarin, japanese, english, indonesia (ni pom kira bahasa) gua nak jadik manusia bukan hanya tahu buat satu perkara jer. skang ni gua ngah belajar cemana nak hack web dan buat flash video. bukan kerja mudah. makan hari nak belajar. 
2. Skang ni gua dok meroyan nak beli Nikon DSLR. tapi apa kan daya duit tak ramai lah yunk.. nak kena bergadai tanah ladang segala bagai. Nak upgrade lappy Apple lagi. banyak menda sebenarnya gua nak. MOTO IDOP GUA "tak perlu berlagak kaya kalo diri tue papa kedana" ada duit gua beli.
3. Dalam masa yg sama gua juga sangatlah gila nak dapatkan PSP baru. skang ni ngah gigih kumpul duet. pastu nak carik rm250 untuk mengikuti kursus CLASS CUP CAKE FONDANT,BUTTER CREAM & GUMPASTE.. korang ingat pompuan jer ke yg mampoo buat kek. gua punya minat. gua punya suka lah

ok lah gua nak kencing ni... terkemut-kemut lak


"Edit Foto Contest"

(klik gambar untuk ke contest)
 
 Meh gua nak tayangkan hasil master piece gambar ni gua snap at umah nenek gua kat kampong di kelantan. 
BEFORE

AFTER
OK meh gua citer gua pakai software ape.. 1st gua edit pakai edobe photoshop. pastu gua edit lagi pakai tecnic lomographi, for the final touch gua edit pakai tecnic HDR image.

ok lah malas nak bercerita panjang, coz takder mo0d nak cakap ngan orang. so pape hal sila lah komeng2. mana yg tercacat tercela. terhudoh ker. gua bukan nyer hebat sangat. gua join ni pom sekadar nak memeriahkan lagi keadaan.
gua nak tag budak nih
yg mana nama di tag tu sila lah berasa bersyukur kerana gua pilih secara pejam mata jer... wakakakaka

December 12, 2010

Teringat Akan Kenangan Dulu.

Teringat Picture Neh
Td ngah godec-godec Lappy terjumpe picture launcing product time aku study kat PTSS dulu.. Picture neh ntah bila di snap2 pom gua ta ingat sangat lah... ni tasilap gua masa event marketing di mana group kami kena wat launching product dan jual pada student2 yg lalu lalang.. tacing deep inside my ass la plak.. 
2. Gua skang da tak belajar kat sana dah.. dorang sumer pom da already monopose.. da abes da study. keja dah ekk kowang sumer.. Good luck lah tok kowang di sana. Tngok picture ni ngidam lak nak makan cake. kecor cam ngidam anak sulung jer. ciss cake la gua paling fav. In the same time teringin jer nak pakai balik baju kitchen tue. gua pakai wat masak nasik kat dapur jer lah. 
3. Kowang ni bila nak wat reunion sila2 lah jempot gua skali even gua joint kowang kejap jer. 1st masok sana aku jumpe sorang girl yg amat sweet sangat Suhaily A.K.A peha ayam. Dia la yg aku mula2 kenal dan 1st group aku. meksue jangan mareeh eh.
4. Gua nak mandi lah... tak mandi lagi arini ni... (bucux)

December 9, 2010

Tahniah Atas pertunangan kowang

Skang ni lepas sorang-sorang segala benda yang gua sayang pergi membawak diri.. latest adalah Asilah Rahman yg telah melangsungkan pertunangan dowang. harap korang bahagia la ngan balak baru tue yer. Tp jangan la plak da bertunang lupakan kami-kami ni. gua ngan Aremerol doa kan kebahagian kowang ser kelamin.. Lepasni harap dapat terima gua kembali sekadar teman biasa walaupom uolls da bergelar tunang orang. harap tunang silah jangan lah salah paham kalo Gua ngan aremerol ajak kuar date. 
Lepasni bleh ke wat cam ni lagi...?
Gua post pasal ni bukan ape. coz tanak silaturahim antara kita terputus begitu sajo. Sory ehh sayang. kalo Yu nak i remove pn i rela lepas ni.. Gua masih teringat lagi lu suka makan Ayam blackpeper. Lepasni kita kuar gua belanja. ajak la skali tunang tue nak kenal.
Ensem Tunang Asilah. Bagai pinang di belah dua..
skali lagi gua nak mintak maaf bebanyak dari ujung ramboot sampai ujung kaki sebab letak gambar tanpa minta izin dulu. Apiz lu jaga leklok dalim sayang aku tue. kang tak pepasal muka ko lebam. Jadik laki ni jangan lah letak ego tue terlalu tinggi.. nati lu gayat... Cintailah tunang kamu seperti mana kamu mencintai ibu kandung mu sendiri. (NOKTAH)

Hidop Ibarat Pentas Wayang

Skang ni da sampai satu tahap yg gua rasa down giler ngan sumer orang. Gua rasa kan ibarat semua orang sedang bermain pentas wayang. sampai satu tahap gua rasa nak jer bunuh orang. kekadang jadi baik orang cakap sesaje nak berlakon baik, pastu kalo jadik jaat lagi lah di cemuh. Sehari kalo takder orang wat gua tacing memang tak sah.
2. Kekadang gua terpaksa hypocrite dan senyum dengan sumer orang. walaupom senyuman tu palsu dah cukop untuk gua menutup segala kesedihan dan ketacingnan. Ingat senang ke wei nak senyum sambil hati tengah menangis.(sebab gua jer teror wat cam tue okay) 
3. Tambah lak this week agak banyak giler cobaan yg menimpa gua. benda tu ilang, benda ni tak der. Memember main cocok belakang (ehem) pendek kata memang berserabai giler lah. Or da tiba masa kot gua undur diri dan meneruskan idop gua yg ntah paper ni kat tempat lain, tempat di mana masih ada lagik cebisan-cebisan manusia yg sudi terima kekurangan gua.
4. Tapi mak gua slalo pesan what come around goes around (kelas mak gua spekeing om puteh gitew) idop ni ibarat pentas drama, dan kita lah yg kena pandai melakonkan watak kita sendiri.. Jangan mudah termakan budi orang (gua tahu makan ubi jer) hahahaha.. dengan adik beradik sendirik pom bleh bertikam darah ini kan pula orang luar.
5. Gua pom tatau ape berguna nye gua pada orang lain. Sekadar pak turut mebey. ibarat kata HABIS MADU SEPAH DI BUANG mungkin. Atau lebih tepat lagik gua ni  IBARAT MELUKUT DI TEPI GANTANG. MASOK TAK LEBIH KUAR TAK KURANG. (member gua acap slalo cakap emosi gua ni cam betina jer) sket2 nak sentap. sket2 nak sentap.
6. Siyes gua tak penah happy. zaman sekolah gua teruk kena buli. tapi bila ada sport check rambot gua lah tempat mereka berteduh. gua di layan bagaikan menatang minyak yg penuh. time nak copy assignment gua lah sagala intan payung mereka. ADILKAH..? tapi tuhan tu mahal adil dia ciptakan hati gua dari batu, sebab walaupom ape orang kata gua susah nak marah orang. paling tidak gua akan senyap jer.
7. Member comolot gua cakap sebelom kita kesian kan orang kita kena lah kesiankan diri ita dulu. SO KONKLUSI NYER perangai manusia adalah berubah ubah. (bagi gua manusia adalah sajak tanpa kata-kata)

December 7, 2010

Surat Chenta Mek Na Untuk Abe Kob

Assalamualaikum..
kehadape Abe Kob ye di sayengi..
apo kaba Abe Kob ssano? Na haghak Abe Kob sihak sokmo bersamo Tok Cek nge Tok Nik Abe Kob. Tujue Na bui sughak ni ko Abe Kob buke ggapo. Lamo bena doh ghasonyo tok denga kaba Abe Kob. Make paka stagho mano? Duduk bangung sapo jago. Na bimbe jugok doh bbunying baghu ni Abe Kob keno tepuh ko kkheto ggalo dale ghelung tbaka. Knalin Na mulo-mulo denga bghito. Nok gi kea mugo jauh. Pah tu pulok kenaike kok alik ni pun payoh nok bbulih. Dgheba kheto pulok pakak wak mogok bkali skak minyok Disey naik saghi duo nih. Nnengung jugok Na mmikir. Hola stakak bbalah bbalah meseh gitu jahla scaghok. Pahtu senyak sapa ko arini takdok bghito lasung nah.
Abe Kob jolo ko ni nok ggewe lagi ngw Na? Abe Kob ni supo main-main jah. Dah mugo aritu Na ajok jjupo KB Mall Abe Kob tok gi. Pah cceghoh Na tunggu. Sohko bate idung, baye-baye Abe Kob pun tok napok. Kalu idung tu macung bla la jugok. Ni idung kepek po keno jighik ko kheto ggiling. Hehehe. Jange la mughih deh. Na tau Abe Kob takut kalu kito dok bgheke po blakah. Takpola mugo aritu Na bowok Mek La gi skali. Mek la hok dok ttepi ghumoh Na tula. Hok ddepe ghumoh dio ado pokok pauh epo. Na pn tau hukung hake. Kalu berduo-duoe gak ado hok nombor tigo yakni sete. Cikgu pun dok pese sokmo doh maso ngaji skoloh. Hare pege-pege tange ttino jate hok buke muhrim. Tok Ayoh pun dok ghoyak smace. 
Abe Kob ingat dok dulu maso kito skelah jah ne? Na kea duk blake Abe Kob. tok siak khijo hok cikgu bui, Na ghelo bui sughuh Abe Kob tighu. Buke ggapo. Na ssie tengok Abe Kob keno pia'ccikgu haghi-haghi. Nok kato Abe Kob bodo kea lamo takut ssegho hati. Pah ado ttiko-ttiko kalu Abe Kob nok pinje ghoba ko kale ko,Na ghelo bui pinje. Tapi sokmo Abe Kob wak pghile. Takpola demi kasih saye ko Abe Kob, Na bli koperasi 20sen so. Abe Kob suko. Pahtu kito pung ppakak suko. Abe Kob sapa tguling-guling nah atah lata dale kelah. Memela gigi depe Abe Kob takdok scopey tapi Na bgehi bna kelih Abe Kob suko. Tok tahu jugak bakpo. Maso tu lah Na ghaso jatuh hati nge Abe Kob . Stat pado situla Na saye ko Abe Kob. Ibaghak kato sghupo mnate minyok hok penuh litir. Ado jugok oghe hok nok tra ngeceh Na tapi rijek blako. Mmato Nna Abe Kob soghe jah. Jak pado haritu sapa ko skoloh mnengoh meme Na tok kheling kokghe lain. Bia lah oghe ggela Abe Kob po'ko skalipun tapi Na tok kelih pado ghupo paghah. Na kelih pado peel pghanga. Hati Na doh di cughi oleh Yaakob bin Hj Stopa.
Tapi lolloni Abe Kob mace lain jah Na ghaso. Tok sghupo mulo. Meseh tok balah. Talipong tok akak. sebak tu Na bui sughak ni ko Abe Kob. Nok mitok kato putuh. Kalu saye wak la cagho saye. Kalu tok saye gak biala Na bebah mace bughung-bughung hok tghebe dilangik tinggi. Na tok sey jjadi tok macung tapi pipi pulok ssoghong. takpo stakat ni la dulu Abe Kob deh. Tok Ayoh dok klo doh tu. sughuh gi heghek kuba pakblah eko ppade wat masuk dale ggok. takut de gelak kea banyok sete dok glewa' taing-taing goghik. siak-siak mandi kakghe pah nok bbco buku pulok. Tok lamo doh tu nok SPM.
Ikut la Abee kob nok balah ko tokse sughak na. hok peting Na nok tau jawape Abe Kob. blah mano cagho nok kehey tu na paka seghoh ko abe Kob. nok meseh ko nok talipong ko ikutlah. sekie wassalam.
 sayemu,
Mek Na.
Ekcelly gua tak paham sangat.. gua pom copy dari blog womazuwaha.... sape yg pandai teranselit sila lah tewrjemahkan balik surat mekna ni untuk tatapan semua

December 6, 2010

Gua Suka Mewarna

1. Dulu time gua kekecik suka sangat ke tadika.... sebab gua suka mewarna mahupom melukis. Gua kecik-kecik dulu sangat lah di sanyangi oleh guru-guru di sebabkan kekiutan dan kechomelan wajah gua.. dulu time kecik2 cikgu suka gesel2 gua, dukung2 gua, dapat la jugak rasa tetet mereka.. skang ni gua da besar malu la plak bila jumpe balik cikgu tadika gua. ok meh gua tayang hasil mewarna gua...
 Gua kaler pakai photoshop jer.
Pasti ada yg sentap kan.(kejadahnya) Dulu gua suka melukis, dalam buku latihan Matematik kotak2 tue penuh gua lukis porn, sebab gua tahu cikgu yg check buku gua tue mesti sedang menggersang memandangkan dia takder laki. Matematik subjec gua paling menci, kalo dapat buku  record mesti matematik gua Kaler merah.Kalo subjec lain gua menjadi kesanyangan cikgu bahasa english (sambil gelak tutop mulot) mahupom bahasa Malaysia. Ok stop merepek. Cikgu Rohida serta teacher Zuraidah merupakan skandel lama gua memandangkan gua superb subjec dorang.Tp cikgu matematik benci gua.cikgu account pom benci gua. Gua selalo memontengkan diri gua time subjec mereka. Hasilnya skang tiap kali subjec matematik gua mesti dok sebelah budak pandai. kalo dia tak bagi tiru gua ugut nak lastik telor dia pakai tiub beskal.(sumpah) 
3. Ok berbalik pada citerr gua suka mewarna tue, gua da banyak menang acara melukis. Penah dapat beskal, penah dapat drawing block, penah dapat 1set water color yg rare. dan banyak lagik lah.. (tetibe malas nak menaip. ok lah next time gua hapdate lagi.)

December 5, 2010

Lelaki Jugak Mahu Chantek

Sape kate korang pompuan jer nak chanteq. Lelaki juga ingin nampak kewL. Jadik gua amik jalan serong untuk memakai lotion and moisturizer whitening cream. Bukan ape, takder niat nak jadik bapok ke pondan ke, memandangkan cuacer panas menegang skang ni kena la moist-moist yer dop...? Alah jantan skang ni sumer yg pompuan pakai dia pakai. Siap pakai Fahrin Ahmad lagik jadik duta Garnier khen..
Di beli dengan secara tak sengaja
2. Pasni kalo gua tak chantek cam maria ozawa tatau la nak kata ape. da beratus duit ku pakai. Sebenarnya gua bukan pakai sangat..gua sajer je  beli ni kat Guardian semata-mata nak sticker yg leh redeem disney toys.. kalo sape penak gi guardian tahu lah.. (ada saper saper nak sedekah sticker kat gua...?)

December 3, 2010

Im Sorry To All Of You..!!

Di sebuah negara terdapat seorang anak raja yang sangat tampan dan kachak. Namun anak raja ni ada satu tabiat burok. kerana dia suka menyindir, menggutok, dan marah-marah orang ikot sedap anak tekak dia jer.. Lama kelamaan semua rakyat jelata memusuhi anak raja tersebut sampaikan tiada seorang pon rakan yang mahu mendekatinya. 
2. Setelah menyedari perkara tersebut anak raja itu kendian datang mengadap baginda lalu meminta nasihat agar beliau dapat menahan rasa marah pada orang, tak suka menyindir orang. dan sewaktu dengannya.Tanpa lebat berbicara raja tersebut memberinya sekarung Paku dan Penukul. Kata baginda setiap kali kamu rasa nak marah orang nak sakitkan hati orang secara tak sengaja ataupun kebetulan kamu pahatlah paku ni kat tembok papan tu. Bila kamu dah berjaya mengawal segala kekurangan kamu datang lah semula berjumpa beta.

3. Then stiap kali nak marah, nak maki hamun orang, nak menyindir orang anak raja tersebut akan memaku batang-batang paku di dinding tersebut. Hari berganti hari, maka anak raja tersebut dapat mengawal tabiat buruk beliau. Setelah itu beliau ingin mengadap raja kerana ingin tahu kesudahan kenapa baginda raja memberinya paku dan penukul.
4. Setelah mengadap raja, baginda mengajak anaknya pergi ke tembok tersebut dan mencabut kembali paku-paku yang dalam tertanam. Tanpa banyak bertanya anak raja tersebut mencabut kesemua paku tersebut sampai habis.Dan tinggal lah kesan-kesan tebukan berlubang di dinding.

5. Berkata baginda raja, kamu nampak tak kesan lubang paku di dinding tu, macam tu lah hati orang bila kamu dah sakitkan. Walaupun kamu dah minta maaf, dan orang tu dah maaf kan kamu namun parut luka tersebut tetap takkan hilang.

P/S: dari jaga hati manusia lebih baik jaga lembu sekandang lagik senang..!

more story

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...