iklan

May 27, 2011

Gua memang suka makan..! nak tahu ape gua makan....?

hye all..

Dear bloggy :-

Dua tiga hari ni sangat lah terasa heaven gegilew sebab dapat hang dengan member comolot gua.. Sekarang ni kerja gua menternak lemak jer. ni la hasil gua ternak dah 8kg.. Malam kuar makan, pastu balik umah tido. besok malam kuar lagi, pastu balik umah tido.. haha.. natijahnya semua baju seluar gua dah gaya cempedak dah..

Pekena Mee Bandung Muor | Bandung Soda

Sedap la jugak. tapi rasa dia takleh lawan mee bandung kak ina. Skali makan meleleh-leleh air..tunggu raya la lagi nak makan mee bandung kak ina.. 

chicken Porridge

Ni lak masa lepak kat claypot. makan bubur ayam, tapi jadah takde rasa ayam. yang ada kopok ayam dengan bilis jer. So far ok lah bagi yang suka bubur..bagi gua rasa dia takle chalange mummy gua punya bubur ketika gua demam.. rasa cam nikmat di syurga air tangan ibu..

Spaghetti Cabonara 

Makan benda alah ni dekat kedai mamak (dapur Mas) dia nye gambar dalam menu boleh membuatkan perasaan nak makan membuak2.. skali datang indah khabar dari rupa.. pastu pasta dia bukan guna yang spaghetty tapi pakai pasta angle hair.. jadah lain rasa dia.. bweeeek tak sedap tau.. cheese dia tolong la guna yang mahal sket.. pakai cheddar punya.. tak berbaloi bayar.. pakai Parmesan ke, Philadelphia ke.. wah kemain gua demanding makan kedai orang.. huhuhu..
Double scoop ice-cream | Nasi Goreng Cendawan | paprik campur | kalamansi jus

Yang ni terasa dia nye kesedapan. berbaloi la dengan ape yang kita melabor.. gua ni jenis makan ape saje asal sedap tak kira mahal ke murah.. Kalo 2rat pun harga dia kalo sedap gua sanggup bayar.. kalo harga rm40 sepinggan tapi rasa cam setan, nak je baling makanan tu bawah meja..bagi kucing makan (garang weh)

Waffle Strawberry | Apple Juice | neslo ice

Ni pic lama, sebab masa makan yang ni camera habis batery..Tapi gua makan sebijik cam ni jugak la.. apple juice giant mug, waffle Belgian dengan strawberry filling with single scoop ice cream..

Beef Steak with sausage and mash potato

daging dia medium cook.. sausage pun lite cook tak garing sangat.. gravy dia pun terasa black pepper, so far ok la yang ni.. sedap kot.. 

So ini sahaja makanan yang gua makan di sekitar 2 hari ini.. Agak membawak kepada kolestrol.. jangan gemok cam adik gua dah la.. seram woooooooooooooooooo.. kah kah kah kah...!! and terlupa plak.. semalam gua hangout dengan kazen best gila babi gua si amin olswen tu (nak kenal bleh cari dia dalam FB) dia bawak gua jejalan pusing uptown.. 

Pesen amik gambar kembong pipi

haha..nak jugak kan pesen cenggitu..ingat orang pompuan je ke harus kembong-kembong bagai ni.. kami pun tahu tau.. kah kah kah.. Thank dude belanja gua makan minum malam tadi... alamak terlupa nak snap picture donat big Apple yang makan semalam.. Nati lepak lain kali gua payung plak.. tak sedap la keluar asik member je payong.. Gua duit banyak tau (hahaha) doa tu..Paper hal gua terima kasih sesangat sebab buat gua happy.. Naim jambu, Are meen, kak tie, baby epol.. orang yang buat gua bahagia gua hanya mampo balasnya dengan doa sahaja semoga kalian semua turut bahagia cemana gua rasa..

May 23, 2011

Naluri Hati Yang Kejam..!

hye all..

Dear Bloggy..!

Ekselly gua tatau nak hapdate ape dah sekarang.. huhuhuhu...cam dah takder pelangi dah dalam idop ni.. tadi baru je lepas call mummy, mengumpat sana sini.. sembang kencang pung pang punag pang bagai.. OK stop.. topic dengan my mummy gua 2,3 hari ni sapal pasal anty dan uncle gua yang selalo tak puas hati dengan gua.. Ya tak dinafikan gua bagos segala-galanya berbanding anak-anak derang.. (gila la ko ni sky) anak makcik dan pakcik gua sumer cam bebaik jer.. bajet suci gittew..konon tadak chachat cela lah..

Sumer belajar tetinggi.. (tak gayat ke..?) gua jer kalo study terkandas sana-sini..gua selalo siap kena maki lagi... kalo balik kampong gua la yang jadi bahan caci maki.. (gua memang femes) mebey kuar nanah kot mulot pakcik sama makcik kalo tak sebot nama gua walau sehari.. (ye gua tau gua memang hebat..) dekat kampong petik je nama gua.. YA satu kampong kenal gua.. gua femes di kalangan makcik2 yang ada anak dara sunti.. (semer nak amik gua wat menantu)

Sumer dok puji gua ni anak yang baik.. untung mak gua ada anak yang bukan saja kachak malah rajin, sopan santun. berbudi bahasa, penyayang, hormat orang tua, tak isap rokok, kaki mesjed.. tak kawan mat rempit, pandai wat memacam (sumpah gua tipu ok..) 
Sky otak ko dah senget

ok..sape yang tak berbulu yer dak kalo orang kampong dok puji memacam sedangkan anak pakcik sama makcik gua sumer cam setan baik giler cam malaikat... kah kah kah kah.. berdekah kah kah kah... meh gua petik, kalo nak didik anak biarlah dari rebungnya..kalo nak melentor buloh yang dah miang, kejadah la kan nak menjadi.. masak lomang pun tak sodap.. walaupom di kalangan anti sama uncle ada yang kerja doctor, kerja loyer, kerja pegawai bank, kerja cikgu, ada tak anak korang sehebat academic gua..? jadah la kan, memang takder.. sumer bodoh2.. hahaha.. pastu korang malu anak tak pandai.. korang bahan gua..mak cekgu tak semesti anak pun bakal guru.. (korang camtaik tau)

Satu jer gua nak pesan, derhaka kat orang tua memang tak cium bau syurga.. (anti dan uncle gua memang ahli neraka)
Betol ke ahli Neraka..?
Tatau. Tanya lah dorang.. hahahaha.. sky..! sky..!

Sebelom umur gua 26 tahun, gua nak makesure keta honda paking baik depan umah anti sama uncle.. kalo korang tanya nak je jawab "tak lah keta pinjam  " gua kan tak sekolah mana mampo pakai keta mewah (cemana kejam tak idea gua)

P/s: walaupun sejahat mana pakcik dengan makcik kita, dia tetap sedara kita, darah daging kita, "bak kata pepatah takan putus air yang di cincang" gua jenis tak kisah orang nak kata ape. memang dalam hati sakit untok di telan, namun gua belajar satu perkara, mengampunkan orang lebih besar darjat dan pahalanya.. setiap kebaikan akan di balas dengan kebaikan, gua hanya insan picisan yang memang tak layak nak menghukum orang. Segala burok baik biar tuhan sajer yang tentukan.

(sekarat-karat rambot gua berkarat lagi hati orang yang mempunyai hasad dengki)

May 20, 2011

If I Can Turn The Times Back

hye all.. just call me Sky..!

Dear Bloggy :-

Jika gua diberi pilihan untuk berputar kemasa lalu sebenarnya banyak benda gua nak betolkan semula.. Dari gua kecik sampailah gua besar kalo bleh sumer gua nak betolkan semula..tapi tak mudah kita nak putarkan masa dan perbetulkan semua..kalo gua berjaya putarkan masa mebey gua dah tak kenal sape korang semua.. sebab hidop gua dah perfect.. gua takan buang masa tak tido sambil on9 depan lappy..mebey time ni gua tengah kira duit jer. sebab gua dah jadi kaya raya..

Gua mebey takan kenal rakan bloger sebab segalanya gua dah perbetolkan di masa lalu.. gua juga mebey tak kan berada di putrajaya ni dan kenal semua member-member gua.. sebab segalanya telah gua ubah semasa gua kembali kemasa silam..

Lepas ni gua dah tanak berangan lagi dengan fantasi di mana gua mahu putarkan semula masa.. kerana setiap kejadian yang tuhan bagi kita harungi merupakan kenangan manis yang tak semua manusia dapat rasa.. kerana setiap pengalaman manusia berbeza-beza.. so gua rasa tayah la nak dikesalkan dengan ape yang kita dah ada sekarang.. adakan sedikit ruang di minda untok panjatkan syukur pada yang maha esa sebab jadikan kita berbeza-beza..ketemukan kita dengan kawan yang pelbagai macam.. cuba ambil sedikit dari kemanisan pengalama itu sebagai tapak untuk kita mengukuhkan lagi kehidupan kita..

Gagal hari ini tidak bermakna kita gagal selama-lamanya.. bukan semua orang yang berjaya kat kuar sana berjaya dengan senang, pelbagai onak dan duri dah mereka tempuhi.. mebey mereka juga pernah berfikir seperti gua "if i can turn the times back" tapi sampai bila kita hanya nak perbetulkan kesilapan semalam sedangkan kesilapan hari ini pun kita tak mampu nak perbetulkan untuk hari esok..

Tuhan tak kejam nak menghukum semua umatnya.. tuhan bagi kita banyak jalan untuk berjaya.. cuma terpulang pada kita untuk memilih jalan mana.. Tuhan bagi kita jalan yang susah supaya kelak kita tersenyum merasa kemanisan kesusahan tatkala kita dah senang..

Gua berdoa biarlah mummy dan daddy mati dulu sebelom gua. sebab gua nak mereka menikmati kesenangan.. andai gua yang pergi dulu, sape nak bagi mummy dan daddy kesenangan, sape yang nak balas jasa mummy dan daddy besarkan gua..? tatkala mereka tua tangan mana yang sudi untuk basuh berak kencing mereka..? biarlah gua yang sudi..  
"anty sama uncle gua ingat ya." 

"seorang ibu mampu menjaga sepuluh anaknya sehingga besar dan berjaya, namun 10 orang anak itu tiada satu pun mampu nak jaga seorang ibu tua sehingga akhir nyawanya.."

korang mebey berjaya di dunia.tapi di akhirat nanti kita nak hidop lama.
Korang pikir lah..

May 19, 2011

Cuti Yang Sangat Menghairahkan..!!

Hye all. Just call me Sky..!

Dear Bloggy :-

Semalam merupakan Hari yang giler heaven best.. Pesal gua cakap cenggitu..? haha sesaje bosan..!! Ekselly semenjak gua cecahkan kaki ke tempat baru + life baru ni, dah lama gua tak enjoy cam semalam. Totaly damn best giler.. mebey bagi kerang yang ada member comolot bagai rasa cam biasa jer..Just lepak2 dengan member. tapi bagi gua tak.. gua jenis yang sangatlah appreciate ape saje yang member buat pada gua. sebab gua mengamalkan prinsip give and take (.)(.)
Yuyuyuyuyuyu.....

5.6 hari ni gua agak sentap dengan roomate yang sumer tamau ngalah, dan nak menang tido dalam gelap.. jadah 6 hari blackout tamau keluar duit bayar letrik..Last2 gua gak jadi pak sanggap sanggup meredah terik mentari panas jalan kaki dari Alamanda ke Anjung (tempat TNB) pegi satel bill..takpe gua halalkan rm66.98 tu...tau la mesia skang ni hokay. panas..panas..panas..
Tetibe kulit ai putih gebu jadi perang tau.

Hokaylah malas petik isu letrik lelama, wat kemut hati jer. Semalam as usual member comolot datang jempot gua dari rumah pakai Myvi kaler Putih.. Kemain gua demand nak naik keta. hahaha.. rUtin cam biasa lepak kat kedai mamak dulu. Hirup rokok sepam dua, pekena teh tarik sama roti pisang.sembang pung-pang pung-pang..ketengahkan isu-isu semasa.politik.gula naik.susu naik (patot la teh tarik rm2.50 segelas) gelak-gelak.sambil kutok-kutok orang.. gedic-gedic.. dan lain-lain lagi (cikgu gua tak suka gua guna ayat lain2 lagi kata Farhan AJ)

Baby dan Jambu

Tayah sentap2 gedic tengok gambor dorang. dedua dah berpunya..makan hati lah yu'oll.. Time ni kerja gua pegi kedai mamak nak on9 jer..sebab tade karent kat umah.. gigih lah tetiap malam lepak mamak stall.. (takpe gua kan kaya hahaha) prinsip mak gua "kata-kata itu adalah doa  " gua nak doa hari-hari gua kaya.. hokay..

Lepas Lepak mamak.. kami pegi kajang lepak kat mamak stall gak, time ni pekena shisha.. Si baby pegi oder grape flava.. sume pakat high... gua ni yang dah 3 tahun cuci peparu dengan asap malam tu layan la gak sepam dua..sebab time tu otak ngah kusot..tengah kabot..
  
Otw balik. kami singgah kat tasek putrajaya..snap2 gambor.. konon cuti-cuti dalam mesia la.. kang PM kata cuti-cuti kat mesia je.banyak tempat chantaik kita tak lawat lagi..
Baby | jambu | achai

Lepas penat amik gambor loncat-loncat cam kera dekat depan tu..kemain nak loncat jugak walau takde camera DSLR.. lepas tu gua ajak derang amik gambor setail pengsan-pengsan tengah jalan.

ni pesen pengsan ala-ala kate william
 
Ni plak pesen pengsan Jangan ROGOL SAYA BANG

Geerrr... Puas hati malam tu.. Ni la cara paling effective kalo gua nak lepaskan tekanan.. Dengan member-member jer gua mampu tumpang kegembiraan.. dengan member jugak gua boleh bergelak ketawa.. Setiap orang pasti punya masalah.. tapi kita enjoy biar lah dengan cara sihat.

No Drugs 

No sex's

hahaha... walau gua enjoy dengan life gua..gua juga bebas dengan sumer benda di atas. Tuhan bagi kita kebebasan bukan untuk di salah gunakan... takde guna kita enjoy sedangkan batin kita menderita.. so for me just have funs with your life.. tapi ada batasnya..!

(itu pentingnya Islamic education)

May 17, 2011

Sambungan Kes Pick Pocket

hye all.. Just call me Sky..!

Dear bloggy...

Rasanya dah seminggu gak kot gua tak dapat nak on9 pakai lappy.. dok gegeh on9 pakai mobiey jer.. haha kejadahnya takder kerja gua.. di sebabkan romate tamau tongtong duit bayar letrik so bergelap lah kami 5 ekor dalam umah.. Dah tu nak tunggu sampai bila la baru dapat nampak lantai..asik dalam lilin jer.. kulit pom da hangos terbakar.. ok..ok..ok..

Gua nak citer sambungan cemana gua jumpe tuan tanah yang ilang wallet dia tu.. citer dia bermula masa gua naik bus.. pastu terjumpa satu wallet hamba allah ni dalam bus.. wallet dia dah takder duit.. yang ada ribuan card bank dan bisness card.. gua sebagai seorang orang yang agak prihatin dengan keadaan sekeliling, so bila sifat berperikamanusiaan gua melanda, so gua pom gegeh la amik wallet dia..letak lam bag, bawak balik umah.. memula agak serba salah gak nak selongkar wallet dia, pastu dah nak cari contect num dia, terpaksa gak gua korek isi dalam tu..

Lepas dah siasat segala bagai, gua cuba call dia.. bila dapat bercakap dengan tuan tanah perkara memula gua buat ialah mintak maaf dengan dia sebab dah korek wallet dia..sebab nak cari contect num.. dia kata takpe.. so gua dah rasa tak bersalah dah la.. Dia lak cam polis tanya gua soklan yang agak bertubi-tubi.. gua suh dia bawak bertendang, then gua pom citer la cemana plot dan climack stories..

Lepas sembang pung-pang barang sepatah dua, gua ajak dia datang alamanda.. jumpe gua kat sana.. 1st gua takot gak. mana lah tahu dia nak bawak polis ke..

Then selang beberapa jam dia sampai alamanda, dia call gua, ajak jumpe kat noodle Station.. kemain yu'oll ajak jumpe dekat tempat mahal.. hehe.. 1st gua jumpe dia, gua dah agak dia memang dak baik..

OK..tetibe malas nak menaip lak..!!

ni lah mangsa | Lepas amik kebenaran nak publish pic dia dalam blog

Mangsa palai pakai iphone okey.. haha bapak kaya kan, bukan satu tapi dua.. Awak nak sejibik boleh..?

Tuan tanak kelihatan happy jer lepas jumpe balik wallet dia.. bagi gua jasa gua pulangkan wallet dia tu tak seberapa sangat dari sebanyak mana pahala yang gua dapat..  hahaha (riak takbur lak gua) siyesly cam lam novel jer.. hahaha... papehal gua dan tuan tanah dah jadi member.. harap tayah la putus sampai sini jer.. 

Okbai.. malas la nak menaip panjang.. on9 kedai mamak, takder feel nak berkarya..

May 13, 2011

Pick pocket.. Sape Ada Hilang Wallet..!

Hye all, Just call me Sky.

Dear Bloggy :-

Harini Gua naik bus, cam biasa, lepas bayar, dudok, Pastu masa dudok ternampak wallet lelaki. memula ingat tanak endahkan jer. so lepas sifat berperikemanusiaan gua datang, gua pun cuba membelek wallet dia, duit dah takder, yang ada card2 bank yang penuh dengan duit..(agak2 bleh kaya tak..?) 1st gua tengok ialah i/c dia.. melayu.lelaki.umur 22.pelajar (tempat terpaksa di rahsiakan)

Memula tu gua ingat tanak la campor, bia je wallet tu kat situ, tapi kang, kalo kena kat gua sendiri, orang jumpe pastu tanak tolong kita cemana lak rasa.. yang penting dalam wallet tu ada kad pengenalan dan lesen memandu, kalo nak wat balik mau cecah ratusan hengget.. so gua amik letak lam bag, pegi keja cam biasa. balik umah tue. gua pun cuba lah buka wallet tu kot2 ada num sape-sape yang bleh gua kontet..

Separuh dari isi wallet

kang kejadah gua niat nak tolong datang lak polis siasat gua.. tapi sebab pikir rasa kesian kat dia, gua tanak lah kira ape risiko yang menipa..janji gua niat ikhlas nak tolong.. Selongkar punya selongkar, tejumpe satu name card, tajuk dia setiausaha kolej ********** dengan lafaz bismillahiramannirahim gua call,

tut..tut..tut.. 
budak laki angkat.. 
awak ni ********** kan..? 
awak kenal tak budak nama muhamad ***********
kenal katanya. so gua mintak number budak tu..

Lepas dapat call dia, gua suruh bawak bertendang.. gua citer gua jumpe wallet dia atas bus, gua suruh dia datang alamanda jumpe gua amik wallet. gua tanya banyak ke duit dalam wallet tu..? Kata dia rm66.40sen jer, duit tak penting ape yang penting (kerjasama) kad pengenalan dengan kad metrik pelajar jer.. gua cakap duit memang dah takder. gua amik pun sebab tengok banyak dokumen dalam wallet dia. niat nak tolong.. besok kalo dia nak tuduh gua yang amik memang menempah keranda 8 kaki lah.. 

Ok lah..gua stop sini.. sebab gua akan jumpe budak tu besok, so next story will be coming soon lah.. nati gua hapdate dari masa ke semasa, pasti korang tertanya-tanya kang. Takpe besok gua snap pic dengan dia.. posing comolot baik punya.. mana tau bapak dia kaya pastu nak amik gua kerja denga syarikat dia...
(SKY sila berangan) 



May 10, 2011

Mengantuk seyh

babai.. nak tido lah.. siyes giler mengantuk..

May 8, 2011

Hadiah Birthday Yang Paling Rare

hye all, just call me sky..

Dear Bloggy :-

Birthday gua tahun ni siyesly Tak dapat prezent pun dari sesape even dari orang yang terchenta (bukan da break ke..?) tetiap tahun paling kurang pun dapat la barang seketol dua. Tahun ni langsung takder.. Tapi gua dapat hadiah yang paling RARE item dan tak semua orang mampo memilikinya.. Gua dapat mummy gua yang terchenta yang selalo call gua memalam dan drop me some advice.. MUMMY gua takder ganti, bagi gua mummy adalah hadiah paling rare dan takder nilai harganya kat dunia ni.
Pic tyme raya tahon Lepas

Gua juga nak ucapkan selamat hari ibu Buat mummy yang terchenta Puan Norizan Kerana telah melairkan dan membesarkan gua menjadi manusia walau gua selalo menjadi anak yang derhaka, selalo lawan cakap mummy, Selalo takmao ikot cakap mummy, akan tetapi mummy lah tempat gua mengadu kasih. putus chenta ke, gadoh dengan member ke, mymmy lah yang sudi tadah telinga dan bagi nasihat.. Hari-hari memang tak penah miss gua akan call dia walaupun hanya 10min. (sebenarnya 1jam jugak) 

Lagi hadiah yang paling bernilai gua dapat masa birthday gua adalah member-member sebulu. Sumpah bagi gua kawan adalah segalanya, tempat gua share story. Share makan minum, hapy sedih segala bagai ntah.. Gua syukur sebab di kurniakan member yang giler heaven best.. umur, pangkat, harta, bagi gua tak penting. yang penting dia giler best untuk dijadikan kawan, dont backstabber, jujur, dan tak menipu gua. yang paling terpenting tak mengambil kesempatan atas kebaikan orang. Dude thanx for being such a nice buddy for me..!
Scott | Jambu

Aremean Josh Olswen | Kazen gua paling baik

korang bagi gua adalah manusia yang terbaik penah gua kenal selama seperjalanan idop ni.. Walau kita gadoh, bermasam muka, berselisih paham, berbulu, maki hamun, (tak urban lah tak gadoh yer dak..?) korang tetap terbaik pada gua.. kang gua puji2 dua eko ni kembang tak mandi lak..kih kih kih... Pape hal thanx jadi sebahagian dari hadiah bufday gua..

Aremean mana adiah gua...?

Dan pada semua yang wish Happy birthday pada gua
TQ..TQ..korang jugak sebahagian dari hadiah Birthday gua..


May 6, 2011

Single or Couple..? Mana LebiH Bahagia.!

hye peeps.. just call me sky

Dear bloggy :-
Arini tetibe jer nak sentoh soal chenta.! Ada ape dengan cinta..? ececece... Chenta bagi gua sesuatu yang sangat dalam dan tak semua hati manusia yang akan faham perasaan itu, which is something complicated.. wah kemain berfalsampah yer dak..! Yer perkara ni selalo terjadi pada gua, bila gua dah setat chenta mati pada dia, mula lah dia gegeh dengan jantan lain, Gua pom tatau lah cemana lagi gua harus layan dia, belai dia bak kucheng parsi, mungkin tu kelemahan diri gua yang membuatkan dia nyampah dengan gua..

Dulu time couple apebenda nak share dengan dia, nak makan pun esemes, nak minum pun esemes, nak berak pun gegeh esemes, macam pompuan tu je nak ganyah bontot time berak.. grrrrrrrrrrrrrrrrrrr... memalam buta tak tido berjaga call dia sampai lewat pagi, assignment rela tinggalkan takot si dia majok, Perot rela berlapar rokok rela tak isap semata-mata nak belanja dia makan, shoping pakaian, tengok wayang ape semer lah, Demi pompuan yang kita sayam khen...? konon dia chenta maty kita.

Meh layan gambar ni

Burung ni tengah bersedih sebab pasangan dia telah di langgar oleh sebuah kereta. Dan jatuh di depannya.

Bila didapati pasangannya enggan bagun semula, si burung mencari makanan dan menyuapkan kepada pasangannya, namun pasangannya tetap tidak bangun.

Dengan perasaan sayu dia cuba berkali-kali untuk membangunkan pasangannya semula.

Namun pasangannya tetap tidak sedar semula, Walaupun si burung cuba mengejutkan pasangannya beberapa kali.

Si burung mula menyedari bahawa pasangannya tidak akan bangun kembali, dan akan meninggalkannya buat selama-lamanya.

Dengan perasaan yang amat sedih si burung hanya merenung dalam tubuh pasangannya yang tidak akan bangun kembali dan berada disisinya.. 

So korang paham tak ape yang gua cuba nak citer kat sini..? gua nak announce yang haiwan pun ada kasih sayang terhadap pasangannya sendiri, inikan pula kita sebagai manusia.. Pernah tak kita sebagai manusia ni menghargai pasangan kita walaupun hanya seminit..? mungkin ada yang kaya YA dan mungkin kata TIDAK untung pada sesape yang merasai kasih sayang tu, bagi gua tak. sebab Si dia selalo bebankan gua dengan masalah simple yang kalo orang dengan sure gelak guling-guling cam tenggiling.

  • yu ni lambat reply pegy mana..? sure ada orang lain kan..?
  • Kenapa ai call sampai 3x baru nak angkat..?
  • Yu tak penah wish go0d nite pun kat ai..!
  • Yu selalo lupe birthday ai..!
  • Ai sorang jer yg slalo ingat tarikh anniversary kita..!
  • Tadi ai dengar suara perempuan..! sape dia..?
  • Tadi yu keluar dengan sape..?
  • baju ni bila yu beli..? kenapa ai tatau..?
  • bak sini enset yu ai nak baca meset yu.!
  • Yu ni sape miscoll enset yu, kenapa yu tak save nama dia..?
  • bak sini password FB yu,
  • jom tukar simcard seminggu..!
memang kejadah la kan sumer pekerjaan gua dia nak tahu..sampai benda dalam boxer gua pun nak korek tengok, kira kapel yang romantik ke cenggini..? dem it..dem it.. beter gua single kot. dari dok makan hati terpikir benda ngarut yang dia cetuskan, gua memang tak lah.

Bagi gua la, gua nak pasangan gua tu punyai fikiran yang waras dan sihat, tak jeles tak menentu hala, bertudung, hormat parents gua, tak bersikap negetive dengan gua dan selalo berperangsangka baik. Kalo lawa cam fasha sendat tapi perangai cam celaka wat per, rupa paras tak penting yang penting hati tu nak mulia. baru rumah tangga aman bahagia.

Tu la sebab kenapa gua bebulu dengan EX gua Fatin tu, sebab faktor ni la gua dump her..harap arini awak tahu yer kenapa saya tinggalkan awak.

nak tanya la kan.. kejam sangat ke gua kat dia..?

May 5, 2011

Birthday Yang Terindah

Hye peeps..!

Dear bloggy :-
Semalam merupakan birthday gua yang ke beberapa tahun, tapi lebih tepat gua definasikan sebagai my weet sebenteen lah, kih kih kih..! Selalo nak tampak muda yu'oll.. bangun pepagi morning Cam besa dok baca birthday wishes dekat enset, dekat FB, dekat twitter, dengan kengkawan dan paling rare gua dapat birthday wishes dari member bloger gua yang paling buat gua tacing giler vavie Farhan AJ tengkiu der buat gua happy walaupom dakde orang nak selebrate macam mana cik kekasih buat kat gua..

Semalam bufday cam besa2 jer, no party. no cake. no prezent. But gua syukur lah sebab member comolot gua  sudi luangkan  masa dengan gua, teman makan, teman tengok wayang, Pastu belah malam nye dia ajak gua lepak at mamak stall.. Overnite jumpe memember, makan-makan sket. Smalam ladies nite tapi gua tak joint venture lah, malas lagipom gua kuar bershortpant je, mana lepas masok club.

Nah secebis memory semalam

Thanx to Scott sebab sudi layan kerenah gua yang ntah pape ni, sudi lepak dengan gua, Belanja gua makan semalam, Lu member gua paling rare gua penah kenal. Budak ni same jer perangai cam gua, "Lu layan gua elok, gua layan lu elok, gua tak touch lu, lu jangan touch gua, skali lu cuit gua lu sakit" silap orang la kalo nak main api en3x 

Bapak ensem JAMBU kan..| Wat muka comey lettew

Mummy call gua semalam, Suh balik selebrate bufday kat umah, lagipom skang ni cuti sems so ramai lah member gua leh joint venture, Tapi gua pospone sampai ujung bulan ni baru balik, Sedey2 nak jumpe mummy. Tak sabau nak tunggu present dari mummy dan daddy.. untung2 dapat samsung galaxy tab, sebab gua selalo citer kat mummy nak beli tu. 

Takde ape yang menarik

Ok lah, malas nak menaip. bukan ada orang baca pun,

May 4, 2011

Seindah Kata Di Tepi longkang

Di tepi longkang itu, sendirian,
Aku mengenangkan nasib sendiri,
Mengenang kejahatan di masa silamku,
Mengenangkan kejahatan mereka terhadapku,
mengenangkan pemergian yang tak pulang,
Dan mengenangkan bermacam kenangan HINA..

Kata mereka "janganlah kau kenangankan apa yg berlaku semalam. Biarkan ia pergi. Kenangkanlah apa yang bakal berlaku esok dan seterusnya"

Kata Aku "kenanganku yang semalam banyak mengajarku tentang hidup yang realiti dan hidup yang palsu"

Kata mereka "kau sungguh hina tidak layak berada bersama kami, jijik, aku dengan sikap kau!! "

ahhh...!! tetibe jer rasa nak berak.. nati lah gua sambung balik.. tu pun kalo gua rajin..teeettt..

12min berlalu.................

ok..kemalasan menaip telah melanda..nak berjimba-jimba dekat the mines tengok wayang, makan2, kata bufday boy.. gua kuar sesowang jer.. huk huk huk.. tayah sesedih. keluar sorang tak sakit hati.. Alangkah best kalo cik kekasih still ada lagi..

Gua tatau motif taip entry ni.. (blog gua punya suka lah kan)

Bosan2 jom melukis

May 3, 2011

Takdir Atau Kecuaian..!

Salam manis buat semua..!

Dear bloggy (dairy)
Hari ni nasib lagi malang menimpa gua, arini bukan jatoh, tapi tersimbah minyak panas kat tangan.. Huhuhu lagi sakit dari jatoh di khalayak ramai..! Hari ni bangun pagi cam biasa, mandi, pakai seluar baju then pegy kerja, seperjalanan pun nasib gua baik jer.. Sampailah di saat di mana gua nak closing kedai tadi.. Last oder dari kastemer. Pakcik tua tu gegeh nak buat, dia campaknya hotdog tu dalam deep fryer skali hotdog tu mengembang dan meletop, minyak tu pun baik jer landing kat tangan gua yang putih gebu lagi halus menawan tu.. Ape lagi mengelupor la gua dalam kitchen tadi.. Sekor pun tak pedulikan gua..

Ok lah memang dah takdir gua nak kena minyak tadi.. dan di atas kecuaian diri sendiri, gua tak salahkan pakcik tu, sebab gua memang agak sengal pegy berdiri dekat deep fryer tu.. (sambil nak pujuk hati tanak hamun orang) papehal gua syukur sesangat sebab kena kat tangan jer bukan kat muka, dah la gua ni jenis tak ensem, kalo kena kat muka pastu cacat komperm dah tak sechantik dulu..
Skyboy chantek

Gila lah, benci tau idop cam ni, tapi bak kata kawan gua, 
"sky kenapa smpai cam tu?? la hai.. kesian cp baca.. tp tk pe sky sabo la ye.. ade hikmah semua tu.. setiap kesakitan tu sebenarnya penghapus dosa2 kecil.. ingat tu ye sahabat! lain kali hati2 ye.. "
Tersentuh gua dengan kata-kata dia.. Thanx CP = cik payung sebab kata-kata tu bagi semangat kat gua.. Siyes bila bebenda cenggini terjadi gua akan down giler, gua akan kurang bergaul dengan orang sebab cam jimbek jer rasa bila musibah datang menimpa-nimpa.. bagi sesape nak kenal cik payung yang bersemangat, ni link blog beliau Cik Payung Umbrella ....!!
kalo kerang semer rasa geli nak tengok, pangkah terus tayah dok tengok
Harap sesangat tangan gua tak berparut, Tu jer yang gua takot. Terima kasih Pakcik sebab simbah tangan saya dengan minyak (akan gua kenang sampai ke akhir hayat)



Buat Mu Yang Teristimewa

Lagi Beberapa hari je nak menunjukkan gua akan mengalami proses penuaan..proses dimana gua tidak lagi sweet sebenteen.. tidak lagi dapat bergalok seperti kekanak milo yang lain, sekarang ni zaman dimana gua kena concentrate pada kerjaya gua..!! Sebelom gua melupakan zaman sweet sebenteen gua, gua nak hailait disini cemana cik kekasih gua dedulu mengselebrate bufday gua.. 1st women yang buat gua cry selain mummy gua..
Hari tu bufday gua, yang wish kat gua mummy dengan member comolot jer..hanya sekerat daripada mereka.. yang lain suram jer, hari tu giler sunyi bagaikan gua sesowang jer dalam dunia ni. takde bufday cake, takde bufday party, takde belon2 ape sumer..hari tu gak cik kekasih di masokkan ke hospital sebab dia sakit..Gua pun paham, so tanak la gangu orang sakit.
I hate My birthday

Gua syak derang ni try nak seperise gua jer. pasni mesti dorang nyayi lagu happy birthday untuk gua.huk huk huk..taktik lama, gua bleh caba baca lah..tapi sangkaan gua amatlah meleset, dah dekat asar dah, haper pun takder.gua pun rasa memang dorang ni tak henggat kat gua dah..
Pesen semua nak kena penendang otromen Taro je

Tetibe member gua datang umah, si fad dia ajak gua keluar ke KBmaLL. tanpa pikir panjang gua ikot jer..sampai tempat paking, dia suh gua naik dulu, tunggu dia dekat kedai enset, kejadah betol, dah datang sesame jalan la sesama, sebabkan gua mood dah kelaut, gua ikot je ape kata dia.. Masa jejalan dalam Mall gua cam nampak kelibat cik kekasih dalam kedai parkway, tapi tak mungkin dia sebab dia kat ospital sekarang.. Tetibe si fad meset gua, "Aku dalam secret recipe ni, mai lah" dalam hati apekebenda la mamat ni ajak lepak secret, time tu tengok cake pun dah sakit hati..

Gua sampai Fad takdeer. gua call Voice mail..! dem..dem..dem..fakyu lah, semua nak kenakan gua harini. Lepastu ada suara lembut menyapa gua, nak oder ke abang..? gua tak tengok pun muka adik waiter tu, capai menu card gua pilih, nak tiramisu satu, coffe latte satu, ice-cream satu "yang ni gua tunjuk"  dia letak cake depan gua.saiz dia agak2 muat2 tapak kaki.. Gua pun tengok dia,Cik kekasih rupanya.. Dalam hati ni nak senyum ke wat2 merajuk..?

Dia duduk depan gua, dia cakap "Fatin sayang iz lebih dari segalanya " besa lah ayat memujuk dia.. Tetibe dia cakap nak ketandas jap. Dari jauh gua nampak dia berlari-lari masuk kedai parkway tatau kenapa, gua tahu time tu kalo dia lari banyak sangat mesti dia sakit.. tercungap-cungap dia.. selang beberapa minit dia datang balik. nah hadiah awak.. "Bear kaler putih, mug bentuk love, coklat tobleron, bufday card" gua amik, letak tepi gua tiup lilin, gua potong cake..! tapi mana fad..?

Lepas tu fad datang, sengih-sengih macam muka mintak pelempang sedas dua dekat muka.. "ko tayah wat muka stim, ko tak ensem pun" dah la tipu aku..! sentap tau sentap.. dorang rancang baik punya sampai gua tatau paper..Ekselly Fatin time tu memang kena tahan dalam wad sebab dia ada masalah pernafasan. Kena lak time bufday gua. Dia sanggup redah semua kesakitan semata-mata untok gua (ecece ayat) Thank so much Fatin sebab sudi datang dan buat seperise party untok gua.Walaupun gua tak seberapa happy sebenarnya tengok dia sakit..

Lepas sembang, makan, minum, comolot, dia mintak diri balik, dia berkereta, keta myvi kaler putih. sedangkan gua macam mat rempit dengan si Fad.. Malam tu dapat call dari mama dia yang Fatin kena masok ospital lagi sekali sebab tak leh bernafas, ape sakit ntah gua dah lupe.. Gua call dia, yang gua dengar hanya suara yang tak jelas sedang menderita sakit, siyes time tu gua tacing giler. cam meleleh air mata.


Saya tak minta pun awak buat kan seperise party untok saya, Awak dah ingat Bufday saya pun dah cukop bermakna.. Sedar tak sedar kita dah 7 tahun kan bersama. Tapi Bulan lepas kita berpisah untuk selama-lamanya... sebab awak dah tak sama macam saya kenal 5 tahun dulu.. awak lain giler.. awak tanya saya kenapa saya tak mahu bersama awak balik kan..? "kadang-kadang kita kena melakukan sesuatu yang kejam demi melihat orang  yang kita sayang BAHAGIA. " awak faham..! sebab saya tahu awak dah ada orang lain, insan yang lebih sempurna dari saya isaac josh olswen..

Awak dan saya tak mungkin akan bersama selamanya..! sebab kita masing-masing berbeza.. Saya pilih untuk single.. walau dalam hati saya masih ada awak.
Cari lah sendiri mana dia


May 2, 2011

Nasib Malang Yang Menimpa-Nimpa

Hye, salam manis buat semua..

Hari ni 1hb May kan..? komperm sumer orang tau yer dak..? ape yang gua cuba nak terapkan disini adalah, gua jatoh beberapa kali pada hari ini, nak kata gua tak mandi wajib masa kuar umah, gua rasa dah buat kot..! hik hik hik..Siyes kot cam cibai jer gua rasa. Jatoh, jatoh, jatoh, jatoh dan jatoh beberapa kali di khalayak ramai..
Awak sakit tak..?

Memula di awal pagi morning gua cam biasa bagun tido, kemas tempat tido, on lappy check komen ape semer baru gi mandi, (besa lah gua kan hawt) OTW ke bilik mandi dah tersungkor depan pintu sebab licin, as usual kira co insident lah,pastu lepas siap mandi ape semer, nak kuar umah (langkah kaki kanan, dalam hati baca surah ape yang patot) gedebuk jatoh, tersepak kaki seluar, tengok kiri kanan takde orang.bangun.jalan cam biasa.
Lagi urban kat setesen bus, Cam biasa ada makwe2 dok tunggu bus seperjalanan dengan gua, Jalan kaver macho,sambil tangan godek2 enset,skali ada lopak air kat depan, dah selipar agak licin kalo bertemu air, rasa cam heaven jer jatoh cam tak sedar, sebab bak kaver malu gua maki2 jer lopak air tu...

Sampai dekat destinasi dituju, Gua jalan dengan berhati-hati sebab gua dah syak arini komperm lah hari tak baik gua, dalam beringat-ingat kecebuk skali lagi jatoh sebab gua nak elak troli yang abang cleaner tolak, dia pun cam sama banyak jer nak ngelak dari gua, gua bangun,betolkan cap,angat tangan jalan.Okbai..!

Tetibe lak rasa nak kencing, gi tandas, dalam tandas banyak air.. kih kih kih..sambil senyum dekat ahkak cleaner gua mintak lalu masok tandas, lepas khada hajat, takde pape pun berlaku.yes tadi tu hanya kebetulan sahaja.. Pergi depan cermin.capai tisu.lap muka.buka paip takde air.gua tekan2 kepala paip.skali air terpancut keluar, baju gua basah.malang betol.dengan perasaan gelebek, gua jalan masok ke tempat kerja,

It's better to be alone sometimes.

Dekat tempat kerja lak jatoh jugak, kastemer tengah ramai, member gua suroh gua ke carefour beli barang, gua amik duit, tukar baju,berkejar nak keluar,depan pintu ada air, sekali tergelincir, setepek dekat dinding..terus gua tarik muka sampai balik kerja. dah la time tu bebudak ramai nak masok dalam opis.semua gelak.dem..dem..dem..dem...malu siot..

Nak balik umah,kat luar hujan, ada member lalu,tumpang payung dia sampai stesen.terpijak plak lumpur sedalam bulu lali, melecet kaki seluar, dalam hati takpe lah, alang2 nak mandi balik nanti..jalan dengan hati2..dah memang nak malang kat situ, gua lagi skalo jatoh tersungkor, dekat stesen kejadah la ramai umat manusia..gua bangun, pepura wat tak tahu, pepura cam duit jatoh, kutip balik..keluarkan enset, wat2 taip meset... ada yang senyum2, ada yang gelak, ada yang dok tahan gelak..sorang pom tak hulor tangan angkat gua..cis.... fakyu la semua...seronot kan dapat tengok orang jatoh..segerombolan perempuan tu sampai atas bus dok kih kih kih kih kat belakang gelakkan gua.. tau la ko jatoh besok lusa gua nak rakam hapload youtube..tengok lah..(kejamnya)

skang ni dah sampai umah. bukak lappy. hapdate blog. dah 3 hari gua tak mengon9 kan diri, gua syak ada yang dah rindu gua kan...? bajet jer.. So harap sesangat hari besok tak seperti hari ini...!!



more story

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...