iklan

June 30, 2010

boring macam tenggiling.

malam ni nak guling2 tak kena..nak baring2 lagi lah tak kena..teringin nak lastik cicak..pandang kat siling.. sekor pom takder..yang ada hanyalah bangkai cicak kepit tepi tingkap yang berbelas belas hari yang lampau..bau dia dasat sunggoh..kalah one drop perfume..huhuhu.. gua bukan nak citer sapal cicak ke haper..gua nak citer pasal gua boring cam tenggiling jer ni.. hahaha (sambil garu2 celah ketiak.)


besok nak kena bangun pagi..malam ni da wat preparation..kasot letak tepi kerusi, enset 4bijik da standby tepi kepala kalo2 kelewatan besok..baju,seluar da siap gantung tepi tuala..hahaha giler fellin cam kekanak rebina nak gi sekolah dah.. cam ni la gaya idop aku kalo berjauhan ngan MAMA..slalu mama yang sediakan segala bagai peralatan..


weh gua nak tido dulu..


babai....................<3

June 28, 2010

salah rumah

arini apeke siotnya dalam idop.. hohoho.. pepagi buta matahari tak bangun lagi wa da bangkit gosok gigi gigih nak pegi kerja..dengan mata pejam celik pejam celik gua melangkah kaki turun tangga yg berbelas belas tingkat tu dengan penuh rasa yakin dan tabah..tetibe terasa gatal lak kaki ku ini.. tengok2 astaga gua lupa pakai kasot lak.. bengok nye kasut..bukan reti nak wat misscoll gua lupa nak pakai dia.. nasib la gua baru turun sampai tingkat 3.. gua dudok tingkat 5 yg jauh tinggi nun di sana.. yg best dok tingkat 5 ni bukan ape.. bebas dari salakan hanjeng2 yg berkeliaran bawah apartment.. nasib badan la kena menyamak kalo terlanggar menatang tu yer dok..dudok kat tempat keja sedar tak sedar da pukol 6.. yippy yippy buleh balik.. bab balik ni la aku mmg tak suka..bukan ape..terpaksa mendaki anak tangga yg banyak cam kat batu cave tu..kalo setapak dua tak pe la..buleh aku mendayung pakai sampan..hahahaha (gelak guling2 sambil tngok kekatu kat luar tingkap) daki punya daki TAADAAAA.. da sampai kat pintu umah aku..


dengan bangga gua menjolok lubang manga solex dengan anak kunci..tp kenapa tak masok..KENAPAKAH..? gua teruskan niat murni gua nak masok rumah.. terai plak kat kunci pagar..haiiiikk tak masok gak.. mata mmg mengantok tahap dewa da ni..gua raba2 num pintu.. 3-8-15 adoooiiyai ni bukan rumah gua.. satu tingkat lagi dah..patot la lubang kunci cam tak serasi jer..salah jolok rupanya.. soli la makcik gua ngantok giler lupa nak bilang anak tangga..dengan perasaan tersipu sipu malu dengan muka pipi yg kemerah merehan gua lari naik tingkat atas..malu beb..da gaya perompak da aku td..

flashback-
kat kitchen td rasanya da minum kopi pekat tanpa gula.. tak jalan lah.. takpe..besok gua terai holick pulak..mana tahu anda jadi sihat dan kuat.. hahaha...

June 20, 2010

NASI GORENG

pepetang cam ni la perot aku nak meroyan nak makan.. felling dalam hati nak makan KEPSI tp memandangkn kepsi tersangat lah venture nak pegi...nak menambang public teransipot sampai 2x malas la pulak.. so makan nasi goreng kat kedai bawah apartment je lah.. kedai ni mmg slalo paberet kitaowang la..semalam dia bukak, tp arini cam takder org pulak..sampai je depan kedai gua nampak selai kertas kaler kuning.dari jauh gua pandang jer kertas tu kecik besar kecik besar..


KAMI BERCUTI 3 HARI
SILA DATANG MINGGU DEPAN


siyot jer.. so gua jejalan la kat kedai berdekatan tok menapau nasi goreng..


taukey- mau makan ape
gua- nasi goreng ada..?
taukey-ada mahu nasi ape..? cina,kangkong, hailan,pataya, sumer ada maa..
gua-nak nasi goreng USA, tp balut macam nasi goreng Pataya..pastu telor dadar separuh masak dengan sambal belacan pastu sup kosong..
taukey-aiya..ulang skali lg boleh..!
gua-$%^&*$#@% (dia ingat gua keset ke buleh rivers2..) gua amik selai kertas gua tulis...saje je nak pekenakan dia..
taukey-ok 10min siap
gua-kalo 5minit taleh ker..?
taukey-adik u mau saya mati berdiri ka..?
gua-hahahaa..




SUMER SKALI RM9.50


bapak ayam tol..aku total baru rm7.50, ehhh taukey lu salah kira maa..
aiyaaa..soly2 ada siket silap..


tp nasi yg aku oder ni mmg mabelees la..aku pom tatau dia wat cemana..aku sebenarnya saje je oder pelik2 supaya senang dia nak ingat aku kalo aku pegi wat kali ke tujoh belas..haha


moral of the story-
jgn ikot macam aku wat.... kalo kedai biasa kowang lepak takpe..kan tak epasal  periuk belangga terbang atas kepala..

June 16, 2010

kisah silam (tayah bc ni entry ngada-ngada)

semalam tengah aku ngan housemate aku dok flashback time zaman2 sekolah menengah dulu..tetibe je ati aku teringat kan adiela.dia bekas Girlprent aku zaman sekolah dulu..skang ni aku lost kontet ngan dia..kalo sape2 terjumpe beliau sila-sila lah mengkontet saya yer..hahahaa..aku clash ngan adiela sebab sepupu aku yg bapak bodoh bangang nak mampos..tp aku tetap sabar sebab aku pikir time tu sepupu aku tu masih kekanak lg.. jadi sampai la sekarang aku membujang..kekadang ada la jugak makcik2 cleaner nak ngowat aku..tp gua tak layan lah.. tp kalo makcik cleaner tu bawak VIOS ke takpe la jugak.. haha..sekarang gua nak bukak lelongan hati...sape berkenan kat aku sila emailkan biodata anda..kehkehkeh..pada fatin gua nak mintak maap di atas kelongkanan mulot gua berkongsi nasihat sehingga kasih yg lu bina ngan gua selama 5tahun putus cam tu jer..di sebabkan kegedikan dan kesotongan yu membuatkan i meluat couple ngan yu..skang gua kat tempat baru, nak bina idop baru, nak cari skandel baru, panjang kata sumer barulah..tp dalam hati aku cuma ada satu wanita jer yg selama ini aku suka..(jully huan her) disebabkan perbezaan agama, aku terpaksa biar dia dengan idop baru dia dengan calvin ong. JULLY I WISH U COULD KNOW HOW MUCH I LOVE YOU


dah..dah.. sekian saje yer..


P/S:tahukah anda seluar dalam termahal di dunia pernah di pakai oleh jeniper lopes..

June 15, 2010

nota bawah pinggan

masuk ni baru dua minggu aku setat keja kat cafe.. so da name nyer cafe baru bukak hapening la ngan kerenah costumer yg segalai bagai.. nak kuweh saiz besar tapak kaki lah, nasi lemak tak masak lah, lauk takder choice lah.. makcik2 sama pakcik2 hoi..da tau cafe kami takder lauk yg banyak choice segala bagai wat per ko datang makan kat sini..? pegi la cari cafe lama kowang..tayah gegeh masok kedai wat muka cam ayam berak sembelit. pastu tangan siap tunjuk2 lg..lauk tak banyak choice ke korang yg tak berduit..? jauh bebenor rangkaian nya.. aku ni dengan penuh kesopanan dan kesantuman menjawab soalan makcik2 cleaneer dengan penuh tatasusila serta adat resam (maaf la akak..kami ni baru je bukak 7 hari mmg la tak banyak choice,next time kami akan mempelbagaikan lah lauk2 dia..) biar lah..bak kata puan Mas "ko kena ingat costumer always right" ye lah Puan Mas biar costumer kencing atas kepala pom tak pe la kan..sebab pelanggan sentiasa betol.. tengah hari tadi IBU YATI suruh aku goreng ayam celop tepung..abis katanya..ada costumer request.. aku dengan kompiden menggoreng dengan penuh yakin dan sabar..lepas siap bawak lauk pegi depan.. tetiba kak liza tokey kedai panggil aku.. "awak goreng ayam tadi tak masak lah" tngok ada costumer tinggal note bawah pinggan


note dia berbunyi
kepada pemilik cafe,
terima kasih sbab menyediakan,
lauk2 yg enak serta murah harganya,
tp cuba tngok lauk ayam dalam pinggan saya,
ayam tak masak,
cuba kalo terkena pd pengarah sendiri.
harap amik tindakan
01x-xx890xx


dalam ati aku..alamak mampos lah aku kena potong gaji..hahaha.. lepas je kejadia tu..aku teringgin nak pindah ke kaunter air..

June 7, 2010

Fuyooh cun Siot..


2 hari lepas gua kuar la dengan skendel juga merangkap gilpren gua.. kami pusing2 keliling bukit bintang. ntah tetibe jer perot meroyan mintak makan..so kami berenti la kat kedai berdekatan untuk mendapatkan sesuap roti..hahaha.. tetibe jer lalu satu awek cun.. pakai skirt baik punyeer. rambot rebonding cecah bahu, pinggang ramping bak cicak tersepit, pakai heel color pepel..memandang manja ke arah gua, gua ape lg peweet, peeweet la da rezeki depan mata. skali dia tegor "hai bang" alahai gugur bulu ketiak.. tetibe awek aku pijak kaki dia.. "auuuwww sakit lah" ehh u taknampak ke kaki ai kat sini..(cube kowang imagine suara dia cam ramli sarip gitew) haha.. BAPOOK rupenya. cis, haram jadah kau. aku angkat kaki terus belah.. bebulu tekak aku nak makan..awek aku teros setat keta pegi kat dataran merdeka."sebab aku takde lesen serta takde keta so aku bg la penghormatan kat awek aku tolong drive.."hahaha.. tngok jam da pukul 3..besok nak keja lg, lantai tak sental lg, so aku decide soh dia anta depan umah aku kat pantai dalam..

moral of the story-
jangan sangka sumer wanita cantik adalah wanita, nak test selak kain dia check.. kalo nampak telor  stalack je kasi lebam..haram jadah tol kaum tak cium bau syurga neh..

P/S: baby sory tau malam tu, bukan nak sakitkan ati baby.. boy tngok bapok tu cun siyoot..tapi baby lg cantik dari dia..siyes..sumpah..!!

June 2, 2010

bermain main dengan tikus.

2,3 hari ni hari yg agak memenatkan.. banyak tenaga terpaksa di kerah untuk menyiapkan cafe abang Yus.. sebab next week kami akan beroperasi dah.. walaupun gua tak berapa sihat fizikal dan mental, gua tetap gagahkan diri gua ikot operasi dorang.. mmg best sangat, paling takleh blah bukak chiller melompat tikus kuar dari pintu..nak mampos gamaknya cik tikus ni.. bayangkan cafe ni dulu beroperasi selama 8 tahun tokey kedai ni tak penah basuh agaknya..mmg gileer lah..kami terpaksa menggunakan water jet tok memecahkan chemical chemical kotoran yg setepek di dinding tu..td masa gua ngah shok2 dok menyental kotoran di lantai tetibe jer tikus sebesar ibu ayam kira2 seberat sekampit gula meluru ke kaki gua..mula2 gua nak lompat cam bebudak pompuan dok buat tu..tp nak cover kat  makcik2 kat sana gua beranikan diri membunuh tikus etu dengan sebatang besi kira2 sebesar ibu kaki..waduh termeninggal sudah di tempat kejadian..agak2 kalo kitchen abg yus bleh guna nak jer aku buat tikus tu jadi mouse chop with mushroom sauce..haha.. dengan perasaan sayu terhadap tikus tersebut..gua merenung mayat beliau dari jauh..tak sampai ati lak..so gua decide kapan kan beliau ngan surat khabar..phewh.. pada sebelah malam nya gua turun ngan member2 gua cari nasi kat cafe kat bawah. dalam perjalanan pulang tu gua tersepak sesuatu yg berbulu..mula2 gua ingatkan gua sepak anjeng..gua tngok kiri, gua pandang kanan xder pom hanjeng tu..gua mula terdetik mebey gua tersepak anak kucing kot..  tetibe je gua tngok sekor tikus seberat stengah kilo tergolek kat tepi longkang, ntah mati ntah tidak.. agak2 bulu dia lepas kot nak wat sepasang handbag.. hahaha..hape ke dajal nye gua arini bermain dengan tikus..harap2 besok jumpe HAMSTER plak yer dalam kitchen..bleh gua bela..


kecian kat kau cik tikus

sekian...
nak tido dulu weh..besok nk bangun pagi pegi kelas..

more story

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...