iklan

April 23, 2011

Kita Bukan Sempurna

"sambil berlatarkan lagu kitaro caravansari gua mengigihkan jari jemari menaip entry kali ni"

Ekselly jiwa sekarang sedang hanyut jauh kelaut.. kalo pakai pancing pun belom tentu dapat.. ok be siyes pliz..!! Arini gua mendekatkan diri dengan memember lama dekat "muka buku" FB.. sambil mengkomplen pic member, sambil bahan dia dekat wall, ada sorang member gua yang ni agak berbulu dengan gua tatau kenapa..! setiap kali nampak gua mesti cari point nak bahan gua.. ape motif tatau.. Gua tanya lah kenapa ko siyes benci gegiler kat ako..?
"jawabnya sebab ko selalo berlagak bagos, selalo buat diri ko up dari orang lain,"

ok siyes budak ni pesen mintak penampar barang sedas dua..gua dengan feling yg kewl membidas.

"kalo aku bagos ko kenapa jeles lettew..?" 

gua tahu dia bengang.. dan cari point nak bahan gua. mesti gua syak disappointed giler budak tu sebab ayat dia terhenti disitu.. sentap lettew..!! xaxaxaxa..



meh gua citer serba sedikit tentang life gua bagi yang tatau..
gua ni jenis hati nipis dan mudah tacing.
gua agak keras kepala.
gua tak suka di tengking, nak mintak tolong ada banyak cara elok.
gua juga agak laser sket.
gua fuck orang yang buat gua berbulu.
gua bleh baca sifat orang dengan hanya kenal dalam masa 1jam je.
gua suka abdikan diri dengan buku dan laptop.
gua rela habis demi family dan kawan baik.
gua ni garang..
gua akan mintak maaf kalo gua mmg salah.
gua akan fight balik kalo tu bukan salah gua.

ok..ok..ok.. dah2 siket-siket dah la. nati kata gua cari point lak.. mak gua penah pesan kat gua, kalo kita memang tahu banyak perkara jangan lah terlalu menonjol sebab tak semua orang akan suka. benda yang sedap kalo siket semua orang nak, tapi kalo sedap dan banyak, orang pun dah muak nak makan. so pepaham sendiri lah..mak gua pesan lagi. jika terlalu peramah pun bleh buat orang meluat dengan kita. wat baik biar berpada-pada, takot orang label kita saje nak bodek orang demi kepentingan diri sendiri.. kita mengalah tak semestinya kita salah,

Arini gua rasa down giler dalam hidop. tatau kenapa. sebab gua rasakan terlalu ramai hypocrite dalam idop gua. terlalu ramai orang yang sedang bermuka-muka.. ok.. nak mention tak semua orang.. sebab masih ada lg yang baik.. kalo ditakdirkan besok gua buta, gua tempang, ada tak umat manusia yang mahu berkawan dengan gua lagi..? ditakdirkan besok gua sedar dengan keadaan gua bodoh dan tatau ape2 masih ada lagi ke orang yang mahu anggap gua kawan..? "ahh kau selalu pikir bukan-bukan" bila masa tu tiba disitulah kita bleh kenal sape kawan sape lawan.


Setiap orang pun punyai masalah berbeza-beza. Arini gua senyap jer tak banyak cakap, tapi ada yg perasan kenapa gua agak diam.. gua cuba sembunyikan senyuman plastik ni. namun ada yg perasan. walaupun gua sedang senyum, namun dalam hati gua menangis.. Thanx pada member gua yang sorang tu, sebab sudi layan kerenah gua dan tak amik hati dengan perangai gua yg ntah pape ni.. dalam dunia ni yang paling utama bagi gua adla mummy dan daddy.. lepas tu baru gua pikir pasal kengkawan.

Gua bersyukur sangat pada ALLAH sebab diberi anugerah yang tak ternilai harganya. Sebab gua mampo melakukan perkara yang orang lain buat dengan melihatnya dengan sekali pandang.. ok lebit tepat gua definasikan sebagai bakat lah.. haha cam siyal jer.. gua juga mampo ingat nama orang dengan sekali baca sahaja, ok..ok..ok.. lebih tepat gua sebut mengulangkaji lah.. tanak timbul riak disini.. yg baca tayah la rasa menyampah lak.. koh koh koh koh.. fadilah kamsah penah cakap gua amat relevant pakai otak kanan..

weh malas la nak taip.. cam nak mempromosikan diri lak.. jiwa dah sangat kacau. nak menaip pun terbantut.. nati gua wat 2nd entry rentetan dari entry yg ni.. gua nak cari diri gua semula. kata FARHAN AJ.

7 comments :

Cik Ladies said...

err...

p/s : komen macam niey je boleh tak? XD

nur aisya humaira said...

hati manusia lain2..:)

=o) said...

hehe..tengs semua yg sudi baca..

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

erk..nama aku ko letak last2.. ?? :hah

:terharu

weh..kali ni aku pun jujur la beb,aku terkejut sgt2 baca entry ko..sebab..

KITA 100% SAMA !!

sume point yg ko cakap,aku leh faham...sbb aku selalu rasai..

kita lebih suka hiburkan org lain even hati sendiri sedih terluka..

kita agak suka tonjolkan bakat dan kelebihan kita,n ramai x suka dgn sikap kita ni..tapi kita mmg jenis macam tu..susah nak tahan beb kalau dah tawu segala bagai neh..

kita susah mau mengaku kalah beb..selagi boleh menang,kita akan nak menang..tapi kalau dah sure kita salah,kita akan minta maaf.

prinsip hidup aku/or maybe ko jugak,

"lu mau buat apa pun,lu punya pasal..asalkan lu x ganggu hidup guwa..sekali lu ganggu hidup guwa,lu sakit"

kan3 ??? :terharu

n kita maybe dikurniakan kelebihan sket..kawan2 aku dulu selalu kata genius..tapi aku x rasa macam tu pun..maybe sket je kelebihan Allah bagi..ingatan kuat..leh baca fikiran n leh ramal org jenis apa walaupun baru je kenal..banyak pengetahuan am,sume tu biasa lah kan..

n kadang2 sampai satu masa,kita akan rasa down..

SUMPAH aku pernah rasa semua yg ko rasa..sbb tu aku faham bila ko cakap awal2 dulu ko boikot aku sbb nampak penulisan aku macam up diri kan.sbb ko pun macam tu..ya aku faham..

org macam kita agak susah sket bila tengok org lain nak up diri dia..aku mengaku tu..tapi bila kita dah kenal hati budi dia,terus kita rasa seronok kawan dgn dia..kan3 ?? n sampai satu tahap,kita nak buat dia jadi kawan baik kita sbb dia je yg memahami diri kita..

hehe..aku xtau la ape yg aku cakap ni semua sama ngan ko x,tapi ape yg ko tulis,semua sama ngan aku..wa...best la jumpa org yg sma macam aku.. :D

nice to meet u bro ! chill out beb,because there are many more peoples that suffers lots than you :D

peace :D

=o) said...

1stly gua nak ucapkan terima kasih la pada paan yg sudi folow blog picisan ni. and sudi juga drop komen yg panjang.. dan anda telah memecahkan tradisi blog gua dengan meletakkan komen paling panjang dan bernas..

actually gua agak terkejot jugak sebab kita ni senasib. b4 this pun gua tak penah kenal sesaper yg serupa dengan gua.. yer prinsip idop gua sama dengan lu.. if gua tak gangu life orang, lu jangan gangu life aku, skali lu gangu gua, lu sakit lah.. pasti sampai mati terngiang-ngiang dalam hati..

and gua ni jenis kalo orang tu dah wat baik dengan gua..macam malaikat lah gua wat baik dengan dia.. gua rela berhabis duit jika member tu baik dan sebulu dengan gua.. gua tak makan takpe asal dia tak menderita.. tu gua.. tapi skali lu wat taik. gua lagi la akan berak atas muka lu.. ingat tu.. hukum karma sedia menanti orang yang backstabber member sendiri..

Dalam hidop gua ni, gua nak satu jer. tolong faham perangai gua. sebab gua tak sama dengan orang lain..

penah dulu gua rela tak tido tolong member taip assignment sampai pagi. tolong siapkan kerja lukisan kejuruteraan dia. autocad dia.. tolong gunting rambut member time ada spotcheck, time nak exam, bagi pinjam duit, bagi pinjam lappy, enset rosak cari gua, gua repair free jer.. lappy masok virus cari gua, gua tolong, tak cas pun, takde selipar gua bg selipar yg gua pakai sebab kesian kan member.. sampai cam tu gua wat baik pada orang, tapi last siket pun takder rasa terima kasih pada gua.. gua tak mintak balasan pun, gua cuma mintak satu jer, terima kasih susah sangat ker..?

Walaupun orang tengok gua slalo happy je manjang, senyum meleret jer. tapi dalam hati gua sering menangis, terkenangkan sikap member layan gua cam haiwan..

gua sedar mungkin segelintir tak suka dengan sikap gua yg cepat tacing.. mudah melenting, gua akui gua agak garang, gua suka menonjolkan diri, suka bercerita tentang ape yg gua mampu buat dan org lain tak mampo.. kalo boleh semua benda kat dunia ni gua nak cuba buat sendiri, nak rasa sendiri bagaimana orang lain juga mampu buat.. tasalah kan kita nak explore somthing new utk mencabar diri sendiri.. tapi ada orang meluat tengok kita..bagi gua puas hati sangat bila kita dapat buat sendiri walaupun hasil dia tak sebagus yg ori..

weh..ok la penat taip.. ada masa gua sambung lagi.. bermuhasabah sebentar untuk mencari yang pasti..

Mohamad Farhan Bin Shamsuri said...

erk..memang sebijik la kita !! seriusly aku x penah jumpa org yg sebijik macam aku..

ya,sekali kita syg kawan kita tu,mmg kita nak sgt berbakti pada dia..x kesahkan diri sendiri..n mmg satu benda tu ja yg aku idam2kan setiap kali tlg kawan2..

Ucapan Terima Kasih

n stanza ko yg ni

"gua sedar mungkin segelintir tak suka dengan sikap gua yg cepat tacing.. mudah melenting, gua akui gua agak garang, gua suka menonjolkan diri, suka bercerita tentang ape yg gua mampu buat dan org lain tak mampo.. kalo boleh semua benda kat dunia ni gua nak cuba buat sendiri, nak rasa sendiri bagaimana orang lain juga mampu buat.. tasalah kan kita nak explore somthing new utk mencabar diri sendiri.. tapi ada orang meluat tengok kita..bagi gua puas hati sangat bila kita dapat buat sendiri walaupun hasil dia tak sebagus yg ori.."

memang SEBIJIK macam aku..hehee..suke sgt jumpe orang macam aku.i hope we can be a friend :D

=o) said...

hehe.. semua yg tertulis adalah lahir sendiri dari hati.. gua nak biarlah kawan tu sampai akhirat. bukan setakat di dunia sahaja. sebagaimana hubungan kita dengan allah, begitu juga hubungan kita sesama manusia.. hablun minallah, hablun minanas.. (betol ke eja ni..?) gua dah lama anggap lu frend..

more story

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...