iklan

August 16, 2011

Felling Nak Raya

Hye..

Dear bloggy :-

Sedar tak sedar dah limabelashari kita puasa, cam kejap jer tak rasa dah nak dekat raya. Raya tahun ni tatau lagi aper cer.. seluar, baju dalam, bra, songkok sumer tak berbeli lagi.. mebey save bajet kot pakai jer yng last year.. Tapi kalau gua memang tak lah pakai yang last year.. har har har har...

2 - Last week kemain bangkit awal dengan encik roomate gigih mencari tiket bus.. Dan nasib amat menyebelahi kami sebab sumer tiket 28hb dah KEJADAHNYA SOLD HOUT.... Time tu felling dia cam semut-semut jer dalam hati, nak lahar ahkak jual tiket pom taleh gak sebab dorang saje sorok tiket nak jual last minit dengan harga mahal bak membeli biawak sekandang.. So balik umah gigih cari on9, konon la nak felling nak ikot perkembangan teknoloji.. So gua dah dapat tiket dah  nak balik

Tadaaaaaaaaaaa... ahkak posing ala-ala gaya ITIK gittew

Haruslah kan terasa bangga dapat tiket balik kampong.. yu'oll yang tadak tiket tu selamat menjalani ibadah raya kat bandor lah yep.. takpe berkorban sekali sekala..... har har har.. nak tolong gelak ke nak tolong kesian.. 



3 - Tahun ni gua fikir nak bagi kad raya kat kengkorang sumer yang mana bertuah lah, tapi cam malas jer nak nulis kad-kad bagai ni.. kalo pesen lappy tu jadi mesen taip gua taip jer.. tapi kan kalo raya takde kad ibarat lemang gantikan pizza di pagi raya.. Aneh dia lain macam sahaja.. 



Ni last year punye stail.. tahoon ni rasa nak ubah sket

4 - Harap tahon ni merasa lagi lah makan rendang yang arwah nenek belah papa selalo buatkan untok gua, Walaupon arwah atok baru sahaje meninggalkan gua, harap nenek belah mama masih gigih menyediakan juadah raya seperti tahun sebelomnya.. ok siyes cam pelik jer keterangan gua.. haha namun ape gua nak pedulikan.. 



5 - Menu raya peberet gua tahun ni gua nak umumkan adalah Lemang dengan kuzi ayam, Roti jala dengan kari ala mamak style, lapanbelas jenis biskut raya hasil air tangan sendiri (haha gelak kecewa sebab tak menyempat nak buat kot) Fruit koktail asamboi, fruit flant cake, softcholate ice-cream cake, dan lain-lain lagi yang sewaktu dengan nye kalo gua sempat nak buat.. (ingat kowang pompuan jer tau masak hah...??? ) selebet punyer statement..

6 - Kalao nak merasa semua ni jempot la datang ke kampong gua yang berada di kota Bharu Kelantan Dekat pekan Ketereh.. Besop nak 3G ngan papa suh carik kan buloh wat pasang pelita sepanjang raya.. haha hokay tak idea gua....? 




1 comment :

Nurulee said...

nak tulis kad raya malas ja. tp sebab nk truskan tradition, gagahkan jugak menulis. :fuh

more story

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...