iklan

August 22, 2011

A dan B ape beza dia

Ekselly tajuk tu propa je
sasaje kemain nak dapat reader
gua nak citer satu tabiat buruk gua
dimana gua taleh lupuskan
tabiat dimana gua suka balas balik

Ok..sumer tak faham kan..?
meh gua cipta satu situasi
Gua anto meset
kemain berjela-jela gua karang
tetibe member di sana reply
HURMMM.........
sentap tak..?
opkos la kan,
macam gua anto meset kat kerbau je
pesen reply cuit-cuit pakai kaki


Situasi seterusnya
kalo gua ngah bercakap,
kemain lebat ni bercherita
member wat dunno je
sambil korek-korek idong
sure rasa cam bersembang dengan tapir pekak
pastu kan kalo dorang sembang
berbual kemain nak lebat
gua plak wat muka selebet amacam
tak pun wat muka biskot tawar cicah kopi
nah hamek ko.. sentap tak kalo gua wat muka cenggini...?

Tayah la sentap sampai belari nak terjun lombong
bagi gua good communication tu penting
saling give and take kalo member ngah bercherita
kalo tamau dengar tayah tegor dia
hati pun tasakit yer dak
takde la kemut-kemut nak bunuh diri
kalo kita tengah sembang member ta layan

Situasi lain
Gua antar meset sampai abis kredit
tanya jadi ke tidak
sejam lepastu baru reply
gua call sampai lapanbelas misscoll
konon tanak layan
ape lagi bergoyang la teman
jadi tak salah kalo lu plak anta mesej gua tak layan
lu plak call gua ta layan
sampai label gua sombong
lupa kawan
dan sewaktu dengannya
sebab lu bleh buat gua cam tu kenapa gua tidak..?
ye ye ye setuju

Pada reader gua tayah la tiru tabiat gua ni
tak bagus pun.
tapi spesis gua suka balas balik
lu baik
gua baik
lu langsi
gua pun langsi
so tayah sentap kalo kekadang mood gua berubah,
sebab gua hanya ikot step yang korang ciptakan

Ok bai, selamat bersahur

8 comments :

cikshahida said...

gemukkk,ok bai~

CIK GADIS said...

wahh!langit bla bca entry neyh rsa cm tgok cermin lak..sma lah aku pon sbijik prangai cmtuh gak :tepi

=o) said...

wah CG datang drop komen.. jarang-jarang retis nak masok blog picisan ni...

kita berkawan biarlah saling caring each other.. kalo dorang wat perangai pekak badak tak salah kan kalo kita pun buat sesuatu yang sma

acikbuCUk... said...

wah ko kemain lagi ek...tacink ahkak baca...cOz ahkak pom de buat ko mcm tu kan...sorry ek..yg ko cll ahkak nak tnya sal lense aari tu..ermmm...bersalah nya ahkak...hahahaha...so sempena raya nh ahkak nk mntak maaf dari hujung rambut sampei hujung bulu kelentik ahkak...kantoi...x shave...hahaahhahaha

=o) said...

dafi... choiiiiiiiiiiiiiiii...

rilek la beb, gua ta kisah la.. menda da lama tayah la kita nak ungkit balik yer dak...?

ahkak taip entry ni just for fun jer.. takde nye niat nak caras sesape pun..

blog kan satu medium bebas untok meluah kan lerasdaan..

cikshahida said...

omg, retis blas komen i...nk pengsan kejap..ok dah
alahai xpyh nk tacink2 kt cni okeh..xmo gaduh2

acikbuCUk... said...

ermm...btol2...my dad always said..let bygone be bygone...wah hbtnya daddy i...hhahahaah

=o) said...

ok.. sayang rafi ketat-ketat

more story

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...