iklan

May 2, 2011

Nasib Malang Yang Menimpa-Nimpa

Hye, salam manis buat semua..

Hari ni 1hb May kan..? komperm sumer orang tau yer dak..? ape yang gua cuba nak terapkan disini adalah, gua jatoh beberapa kali pada hari ini, nak kata gua tak mandi wajib masa kuar umah, gua rasa dah buat kot..! hik hik hik..Siyes kot cam cibai jer gua rasa. Jatoh, jatoh, jatoh, jatoh dan jatoh beberapa kali di khalayak ramai..
Awak sakit tak..?

Memula di awal pagi morning gua cam biasa bagun tido, kemas tempat tido, on lappy check komen ape semer baru gi mandi, (besa lah gua kan hawt) OTW ke bilik mandi dah tersungkor depan pintu sebab licin, as usual kira co insident lah,pastu lepas siap mandi ape semer, nak kuar umah (langkah kaki kanan, dalam hati baca surah ape yang patot) gedebuk jatoh, tersepak kaki seluar, tengok kiri kanan takde orang.bangun.jalan cam biasa.
Lagi urban kat setesen bus, Cam biasa ada makwe2 dok tunggu bus seperjalanan dengan gua, Jalan kaver macho,sambil tangan godek2 enset,skali ada lopak air kat depan, dah selipar agak licin kalo bertemu air, rasa cam heaven jer jatoh cam tak sedar, sebab bak kaver malu gua maki2 jer lopak air tu...

Sampai dekat destinasi dituju, Gua jalan dengan berhati-hati sebab gua dah syak arini komperm lah hari tak baik gua, dalam beringat-ingat kecebuk skali lagi jatoh sebab gua nak elak troli yang abang cleaner tolak, dia pun cam sama banyak jer nak ngelak dari gua, gua bangun,betolkan cap,angat tangan jalan.Okbai..!

Tetibe lak rasa nak kencing, gi tandas, dalam tandas banyak air.. kih kih kih..sambil senyum dekat ahkak cleaner gua mintak lalu masok tandas, lepas khada hajat, takde pape pun berlaku.yes tadi tu hanya kebetulan sahaja.. Pergi depan cermin.capai tisu.lap muka.buka paip takde air.gua tekan2 kepala paip.skali air terpancut keluar, baju gua basah.malang betol.dengan perasaan gelebek, gua jalan masok ke tempat kerja,

It's better to be alone sometimes.

Dekat tempat kerja lak jatoh jugak, kastemer tengah ramai, member gua suroh gua ke carefour beli barang, gua amik duit, tukar baju,berkejar nak keluar,depan pintu ada air, sekali tergelincir, setepek dekat dinding..terus gua tarik muka sampai balik kerja. dah la time tu bebudak ramai nak masok dalam opis.semua gelak.dem..dem..dem..dem...malu siot..

Nak balik umah,kat luar hujan, ada member lalu,tumpang payung dia sampai stesen.terpijak plak lumpur sedalam bulu lali, melecet kaki seluar, dalam hati takpe lah, alang2 nak mandi balik nanti..jalan dengan hati2..dah memang nak malang kat situ, gua lagi skalo jatoh tersungkor, dekat stesen kejadah la ramai umat manusia..gua bangun, pepura wat tak tahu, pepura cam duit jatoh, kutip balik..keluarkan enset, wat2 taip meset... ada yang senyum2, ada yang gelak, ada yang dok tahan gelak..sorang pom tak hulor tangan angkat gua..cis.... fakyu la semua...seronot kan dapat tengok orang jatoh..segerombolan perempuan tu sampai atas bus dok kih kih kih kih kat belakang gelakkan gua.. tau la ko jatoh besok lusa gua nak rakam hapload youtube..tengok lah..(kejamnya)

skang ni dah sampai umah. bukak lappy. hapdate blog. dah 3 hari gua tak mengon9 kan diri, gua syak ada yang dah rindu gua kan...? bajet jer.. So harap sesangat hari besok tak seperti hari ini...!!



7 comments :

Izzuddin Fauzi said...

dok tawu nk komen ape...

myetech9[dot]com @ Enchik Nine

akmal fatin said...

sian yer... hahahahah~~ sowi nak tergelak.... ase 'sudeh jatoh lagi ditimpe tangge' omputeh ckp la... huhu naseb x baik sunggoh~~ sure badn lebam2..

=o) said...

hehe izuddin..tayah komen pun takpe..janji ada orang sudi baca

=o) said...

fatin,, nasib malang menjadi-jadi

cik payung umbrella said...

sky kenapa smpai cam tu?? la hai.. kesian cp baca.. tp tk pe sky sabo la ye.. ade hikmah semua tu.. setiap kesakitan tu sebenarnya penghapus dosa2 kecil.. ingat tu ye sahabat!
lain kali hati2 ye.. i.allah selamat.

=o) said...

CP..thank yer...betol kata CP..setiap kesakitan tu sebenarnya penghapus dosa-dosa kecil..

Angah Sepet said...

tukarla selipar lain..

more story

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...