iklan

May 13, 2011

Pick pocket.. Sape Ada Hilang Wallet..!

Hye all, Just call me Sky.

Dear Bloggy :-

Harini Gua naik bus, cam biasa, lepas bayar, dudok, Pastu masa dudok ternampak wallet lelaki. memula ingat tanak endahkan jer. so lepas sifat berperikemanusiaan gua datang, gua pun cuba membelek wallet dia, duit dah takder, yang ada card2 bank yang penuh dengan duit..(agak2 bleh kaya tak..?) 1st gua tengok ialah i/c dia.. melayu.lelaki.umur 22.pelajar (tempat terpaksa di rahsiakan)

Memula tu gua ingat tanak la campor, bia je wallet tu kat situ, tapi kang, kalo kena kat gua sendiri, orang jumpe pastu tanak tolong kita cemana lak rasa.. yang penting dalam wallet tu ada kad pengenalan dan lesen memandu, kalo nak wat balik mau cecah ratusan hengget.. so gua amik letak lam bag, pegi keja cam biasa. balik umah tue. gua pun cuba lah buka wallet tu kot2 ada num sape-sape yang bleh gua kontet..

Separuh dari isi wallet

kang kejadah gua niat nak tolong datang lak polis siasat gua.. tapi sebab pikir rasa kesian kat dia, gua tanak lah kira ape risiko yang menipa..janji gua niat ikhlas nak tolong.. Selongkar punya selongkar, tejumpe satu name card, tajuk dia setiausaha kolej ********** dengan lafaz bismillahiramannirahim gua call,

tut..tut..tut.. 
budak laki angkat.. 
awak ni ********** kan..? 
awak kenal tak budak nama muhamad ***********
kenal katanya. so gua mintak number budak tu..

Lepas dapat call dia, gua suruh bawak bertendang.. gua citer gua jumpe wallet dia atas bus, gua suruh dia datang alamanda jumpe gua amik wallet. gua tanya banyak ke duit dalam wallet tu..? Kata dia rm66.40sen jer, duit tak penting ape yang penting (kerjasama) kad pengenalan dengan kad metrik pelajar jer.. gua cakap duit memang dah takder. gua amik pun sebab tengok banyak dokumen dalam wallet dia. niat nak tolong.. besok kalo dia nak tuduh gua yang amik memang menempah keranda 8 kaki lah.. 

Ok lah..gua stop sini.. sebab gua akan jumpe budak tu besok, so next story will be coming soon lah.. nati gua hapdate dari masa ke semasa, pasti korang tertanya-tanya kang. Takpe besok gua snap pic dengan dia.. posing comolot baik punya.. mana tau bapak dia kaya pastu nak amik gua kerja denga syarikat dia...
(SKY sila berangan) 



4 comments :

Farhan AJ said...

hahaha..bro..bagus la ko ni bro..tabik arh..haha..banyak giler kad bank uh..hack best neh..hahahahha..

sok kalau dia marah ko,mmg ko bagi je penerajang..tapi kalau dia ucap thanks,suruh la dia belanja...dah ada kat alamanda dah..pekena la kenny rogers sebarang dua..hahaha

=o) said...

gua takot dia tanya je cam polis cemana gua leh jumpe wallet..cemana leh dapat tahu num phone dia.. tapi pape hal besok citer lain.. yang penting card bank dia semua selamat je lah..

nak hack..? gua nak abiskan semua duit dia pom boleh.. tapi aini kita amik duit orang, besok lusa allah bayar cash.. kalo ilang duit gak takpe. takot allah bagi terbakar rumah terus.. kang lagi dasyat.. subhanallah..

biar gua tak kaya dengan hasil titik peluh orang.. walaupun gua pun tengah nak pakai duit skang nak beli enset baru, gua cari cara halal kot.. hehehe

ok..ok..besok gua rekues kenny roges dengan dia.. huhuhu...

a!n n!a said...

waaa,bro skyboy89 memang t'baek la kamu!
bagus2...!
gudlak k sok!
kasi penangan hebat kalo dia nak hentam kamu..
kihkihkih =P

naqiah said...

kalu die tuduh.. gtau kak taboh die

more story

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...