iklan

May 3, 2011

Takdir Atau Kecuaian..!

Salam manis buat semua..!

Dear bloggy (dairy)
Hari ni nasib lagi malang menimpa gua, arini bukan jatoh, tapi tersimbah minyak panas kat tangan.. Huhuhu lagi sakit dari jatoh di khalayak ramai..! Hari ni bangun pagi cam biasa, mandi, pakai seluar baju then pegy kerja, seperjalanan pun nasib gua baik jer.. Sampailah di saat di mana gua nak closing kedai tadi.. Last oder dari kastemer. Pakcik tua tu gegeh nak buat, dia campaknya hotdog tu dalam deep fryer skali hotdog tu mengembang dan meletop, minyak tu pun baik jer landing kat tangan gua yang putih gebu lagi halus menawan tu.. Ape lagi mengelupor la gua dalam kitchen tadi.. Sekor pun tak pedulikan gua..

Ok lah memang dah takdir gua nak kena minyak tadi.. dan di atas kecuaian diri sendiri, gua tak salahkan pakcik tu, sebab gua memang agak sengal pegy berdiri dekat deep fryer tu.. (sambil nak pujuk hati tanak hamun orang) papehal gua syukur sesangat sebab kena kat tangan jer bukan kat muka, dah la gua ni jenis tak ensem, kalo kena kat muka pastu cacat komperm dah tak sechantik dulu..
Skyboy chantek

Gila lah, benci tau idop cam ni, tapi bak kata kawan gua, 
"sky kenapa smpai cam tu?? la hai.. kesian cp baca.. tp tk pe sky sabo la ye.. ade hikmah semua tu.. setiap kesakitan tu sebenarnya penghapus dosa2 kecil.. ingat tu ye sahabat! lain kali hati2 ye.. "
Tersentuh gua dengan kata-kata dia.. Thanx CP = cik payung sebab kata-kata tu bagi semangat kat gua.. Siyes bila bebenda cenggini terjadi gua akan down giler, gua akan kurang bergaul dengan orang sebab cam jimbek jer rasa bila musibah datang menimpa-nimpa.. bagi sesape nak kenal cik payung yang bersemangat, ni link blog beliau Cik Payung Umbrella ....!!
kalo kerang semer rasa geli nak tengok, pangkah terus tayah dok tengok
Harap sesangat tangan gua tak berparut, Tu jer yang gua takot. Terima kasih Pakcik sebab simbah tangan saya dengan minyak (akan gua kenang sampai ke akhir hayat)



11 comments :

akmal fatin said...

jai.. sbr eik.. betui setiap keskitan yang allah bagi 2 untuk menghapus dosa kecik kita... bersyukur lah allah syng kite dak~~ :) chaiyok2

Siti Safiyyah said...

perghh banyak lak tu. sian ko ek? itu nasib tak kene muke. member aku kene dekat muka. nasib tak banyak. kalo tak, jatuhlah nilai duit hantaran dia. haha :p

=o) said...

thanx fatin, sky slalu bersyukur dengan ape yang tuhan bagi...nasib tak kena muka

=o) said...

kata cik safiyah, duit hantaran lagi penting..bagi gua nyawa lagi penting

SyahmiFikri said...

wah! takpe.. be strong bro! hehehe

AISHA INANI said...

sky nanti dah ok ko sapu ng kulit pisang.

inshallah parut hilang ;)

aku br kena setitik dah menggelepar, byk cam tuh lagik la menggilaaa. grr~

Cik Ladies said...

weyh.. banyak nye.. seyes menggelupor.. lain kali hati hati la yerk sky.. macam-macam da jadik kat sky niey.. ada hikmah lettew.. hikhik =P

=o) said...

inani- sabo jee laaaaaa..

teng for that tips.. nak try nanti

=o) said...

harap pun cam tu lah CL.. dah penat kena musibah yang melanda

Encik Suami said...

Assalamualaikum.
Datang sini follow anda.
Allahu Akbar..lain kali hati2 ye.
Nanti..klu tinggal parut..x ensem dah. Eh..ensem plak..jambu lah..bak kata FARHAN AJ.Hahaha..

jemput terjah new entry

1) (>.<) Selamat Tinggal (>.<)

2) (>.<) Sampai Hati Yu Tinggalkan Ai (>.<)

=o) said...

cik suami..! jambu ke..? meh gua sekeh sket.. hahaha.. btw teng follow blog picisan ni

more story

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...