iklan

May 23, 2011

Naluri Hati Yang Kejam..!

hye all..

Dear Bloggy..!

Ekselly gua tatau nak hapdate ape dah sekarang.. huhuhuhu...cam dah takder pelangi dah dalam idop ni.. tadi baru je lepas call mummy, mengumpat sana sini.. sembang kencang pung pang punag pang bagai.. OK stop.. topic dengan my mummy gua 2,3 hari ni sapal pasal anty dan uncle gua yang selalo tak puas hati dengan gua.. Ya tak dinafikan gua bagos segala-galanya berbanding anak-anak derang.. (gila la ko ni sky) anak makcik dan pakcik gua sumer cam bebaik jer.. bajet suci gittew..konon tadak chachat cela lah..

Sumer belajar tetinggi.. (tak gayat ke..?) gua jer kalo study terkandas sana-sini..gua selalo siap kena maki lagi... kalo balik kampong gua la yang jadi bahan caci maki.. (gua memang femes) mebey kuar nanah kot mulot pakcik sama makcik kalo tak sebot nama gua walau sehari.. (ye gua tau gua memang hebat..) dekat kampong petik je nama gua.. YA satu kampong kenal gua.. gua femes di kalangan makcik2 yang ada anak dara sunti.. (semer nak amik gua wat menantu)

Sumer dok puji gua ni anak yang baik.. untung mak gua ada anak yang bukan saja kachak malah rajin, sopan santun. berbudi bahasa, penyayang, hormat orang tua, tak isap rokok, kaki mesjed.. tak kawan mat rempit, pandai wat memacam (sumpah gua tipu ok..) 
Sky otak ko dah senget

ok..sape yang tak berbulu yer dak kalo orang kampong dok puji memacam sedangkan anak pakcik sama makcik gua sumer cam setan baik giler cam malaikat... kah kah kah kah.. berdekah kah kah kah... meh gua petik, kalo nak didik anak biarlah dari rebungnya..kalo nak melentor buloh yang dah miang, kejadah la kan nak menjadi.. masak lomang pun tak sodap.. walaupom di kalangan anti sama uncle ada yang kerja doctor, kerja loyer, kerja pegawai bank, kerja cikgu, ada tak anak korang sehebat academic gua..? jadah la kan, memang takder.. sumer bodoh2.. hahaha.. pastu korang malu anak tak pandai.. korang bahan gua..mak cekgu tak semesti anak pun bakal guru.. (korang camtaik tau)

Satu jer gua nak pesan, derhaka kat orang tua memang tak cium bau syurga.. (anti dan uncle gua memang ahli neraka)
Betol ke ahli Neraka..?
Tatau. Tanya lah dorang.. hahahaha.. sky..! sky..!

Sebelom umur gua 26 tahun, gua nak makesure keta honda paking baik depan umah anti sama uncle.. kalo korang tanya nak je jawab "tak lah keta pinjam  " gua kan tak sekolah mana mampo pakai keta mewah (cemana kejam tak idea gua)

P/s: walaupun sejahat mana pakcik dengan makcik kita, dia tetap sedara kita, darah daging kita, "bak kata pepatah takan putus air yang di cincang" gua jenis tak kisah orang nak kata ape. memang dalam hati sakit untok di telan, namun gua belajar satu perkara, mengampunkan orang lebih besar darjat dan pahalanya.. setiap kebaikan akan di balas dengan kebaikan, gua hanya insan picisan yang memang tak layak nak menghukum orang. Segala burok baik biar tuhan sajer yang tentukan.

(sekarat-karat rambot gua berkarat lagi hati orang yang mempunyai hasad dengki)

1 comment :

Hans said...

walaweh...marah bebetul nih
sabar2
tapi lepas baca ayat last sejuk hati
:-)

Review Filem Karak Disini

more story

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...