iklan

May 3, 2011

Buat Mu Yang Teristimewa

Lagi Beberapa hari je nak menunjukkan gua akan mengalami proses penuaan..proses dimana gua tidak lagi sweet sebenteen.. tidak lagi dapat bergalok seperti kekanak milo yang lain, sekarang ni zaman dimana gua kena concentrate pada kerjaya gua..!! Sebelom gua melupakan zaman sweet sebenteen gua, gua nak hailait disini cemana cik kekasih gua dedulu mengselebrate bufday gua.. 1st women yang buat gua cry selain mummy gua..
Hari tu bufday gua, yang wish kat gua mummy dengan member comolot jer..hanya sekerat daripada mereka.. yang lain suram jer, hari tu giler sunyi bagaikan gua sesowang jer dalam dunia ni. takde bufday cake, takde bufday party, takde belon2 ape sumer..hari tu gak cik kekasih di masokkan ke hospital sebab dia sakit..Gua pun paham, so tanak la gangu orang sakit.
I hate My birthday

Gua syak derang ni try nak seperise gua jer. pasni mesti dorang nyayi lagu happy birthday untuk gua.huk huk huk..taktik lama, gua bleh caba baca lah..tapi sangkaan gua amatlah meleset, dah dekat asar dah, haper pun takder.gua pun rasa memang dorang ni tak henggat kat gua dah..
Pesen semua nak kena penendang otromen Taro je

Tetibe member gua datang umah, si fad dia ajak gua keluar ke KBmaLL. tanpa pikir panjang gua ikot jer..sampai tempat paking, dia suh gua naik dulu, tunggu dia dekat kedai enset, kejadah betol, dah datang sesame jalan la sesama, sebabkan gua mood dah kelaut, gua ikot je ape kata dia.. Masa jejalan dalam Mall gua cam nampak kelibat cik kekasih dalam kedai parkway, tapi tak mungkin dia sebab dia kat ospital sekarang.. Tetibe si fad meset gua, "Aku dalam secret recipe ni, mai lah" dalam hati apekebenda la mamat ni ajak lepak secret, time tu tengok cake pun dah sakit hati..

Gua sampai Fad takdeer. gua call Voice mail..! dem..dem..dem..fakyu lah, semua nak kenakan gua harini. Lepastu ada suara lembut menyapa gua, nak oder ke abang..? gua tak tengok pun muka adik waiter tu, capai menu card gua pilih, nak tiramisu satu, coffe latte satu, ice-cream satu "yang ni gua tunjuk"  dia letak cake depan gua.saiz dia agak2 muat2 tapak kaki.. Gua pun tengok dia,Cik kekasih rupanya.. Dalam hati ni nak senyum ke wat2 merajuk..?

Dia duduk depan gua, dia cakap "Fatin sayang iz lebih dari segalanya " besa lah ayat memujuk dia.. Tetibe dia cakap nak ketandas jap. Dari jauh gua nampak dia berlari-lari masuk kedai parkway tatau kenapa, gua tahu time tu kalo dia lari banyak sangat mesti dia sakit.. tercungap-cungap dia.. selang beberapa minit dia datang balik. nah hadiah awak.. "Bear kaler putih, mug bentuk love, coklat tobleron, bufday card" gua amik, letak tepi gua tiup lilin, gua potong cake..! tapi mana fad..?

Lepas tu fad datang, sengih-sengih macam muka mintak pelempang sedas dua dekat muka.. "ko tayah wat muka stim, ko tak ensem pun" dah la tipu aku..! sentap tau sentap.. dorang rancang baik punya sampai gua tatau paper..Ekselly Fatin time tu memang kena tahan dalam wad sebab dia ada masalah pernafasan. Kena lak time bufday gua. Dia sanggup redah semua kesakitan semata-mata untok gua (ecece ayat) Thank so much Fatin sebab sudi datang dan buat seperise party untok gua.Walaupun gua tak seberapa happy sebenarnya tengok dia sakit..

Lepas sembang, makan, minum, comolot, dia mintak diri balik, dia berkereta, keta myvi kaler putih. sedangkan gua macam mat rempit dengan si Fad.. Malam tu dapat call dari mama dia yang Fatin kena masok ospital lagi sekali sebab tak leh bernafas, ape sakit ntah gua dah lupe.. Gua call dia, yang gua dengar hanya suara yang tak jelas sedang menderita sakit, siyes time tu gua tacing giler. cam meleleh air mata.


Saya tak minta pun awak buat kan seperise party untok saya, Awak dah ingat Bufday saya pun dah cukop bermakna.. Sedar tak sedar kita dah 7 tahun kan bersama. Tapi Bulan lepas kita berpisah untuk selama-lamanya... sebab awak dah tak sama macam saya kenal 5 tahun dulu.. awak lain giler.. awak tanya saya kenapa saya tak mahu bersama awak balik kan..? "kadang-kadang kita kena melakukan sesuatu yang kejam demi melihat orang  yang kita sayang BAHAGIA. " awak faham..! sebab saya tahu awak dah ada orang lain, insan yang lebih sempurna dari saya isaac josh olswen..

Awak dan saya tak mungkin akan bersama selamanya..! sebab kita masing-masing berbeza.. Saya pilih untuk single.. walau dalam hati saya masih ada awak.
Cari lah sendiri mana dia


5 comments :

akmal fatin said...

asal seet n sedih sngt nieh!~:(

Farhan AJ said...

woi...ko buat aku tacing lagi...wua..xmo baca dah entry ko pasnie..sume tacingt...huk3x :(

hehe..apepun syukur la ko ade gak celebrate..aku ni ha..setakat wish je mencecah 500++..celebrate langsung xde :D

►AdamXis◄ said...

Assalam sky...dah nak tua dah, takpe asalkan hati muda remaja...bahahah. apapun selamat panjang umur murah rezeki...

Terbaru►100Penulis : Kalau saya seorang pengarah filem

mizfyza said...

waaaa ! sungguh laa tacink baca entri ni . apa pown sweet sgt2 gurl tu . :)

Anonymous said...

satu pengorbanan yang agakII sweet,,si gf sanggup selebrate bfday bf,walaupun tengah sarat dengan sakit(SESAK NAFAS).si bf pulak berlaku kejam demi kebahagian isan yang tersayang.....fuhhhhh,susah nak cari bf macam uncle isaac josh olswen ni,,,,1000 dalam 1/2....haaha

more story

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...