iklan

May 17, 2011

Sambungan Kes Pick Pocket

hye all.. Just call me Sky..!

Dear bloggy...

Rasanya dah seminggu gak kot gua tak dapat nak on9 pakai lappy.. dok gegeh on9 pakai mobiey jer.. haha kejadahnya takder kerja gua.. di sebabkan romate tamau tongtong duit bayar letrik so bergelap lah kami 5 ekor dalam umah.. Dah tu nak tunggu sampai bila la baru dapat nampak lantai..asik dalam lilin jer.. kulit pom da hangos terbakar.. ok..ok..ok..

Gua nak citer sambungan cemana gua jumpe tuan tanah yang ilang wallet dia tu.. citer dia bermula masa gua naik bus.. pastu terjumpa satu wallet hamba allah ni dalam bus.. wallet dia dah takder duit.. yang ada ribuan card bank dan bisness card.. gua sebagai seorang orang yang agak prihatin dengan keadaan sekeliling, so bila sifat berperikamanusiaan gua melanda, so gua pom gegeh la amik wallet dia..letak lam bag, bawak balik umah.. memula agak serba salah gak nak selongkar wallet dia, pastu dah nak cari contect num dia, terpaksa gak gua korek isi dalam tu..

Lepas dah siasat segala bagai, gua cuba call dia.. bila dapat bercakap dengan tuan tanah perkara memula gua buat ialah mintak maaf dengan dia sebab dah korek wallet dia..sebab nak cari contect num.. dia kata takpe.. so gua dah rasa tak bersalah dah la.. Dia lak cam polis tanya gua soklan yang agak bertubi-tubi.. gua suh dia bawak bertendang, then gua pom citer la cemana plot dan climack stories..

Lepas sembang pung-pang barang sepatah dua, gua ajak dia datang alamanda.. jumpe gua kat sana.. 1st gua takot gak. mana lah tahu dia nak bawak polis ke..

Then selang beberapa jam dia sampai alamanda, dia call gua, ajak jumpe kat noodle Station.. kemain yu'oll ajak jumpe dekat tempat mahal.. hehe.. 1st gua jumpe dia, gua dah agak dia memang dak baik..

OK..tetibe malas nak menaip lak..!!

ni lah mangsa | Lepas amik kebenaran nak publish pic dia dalam blog

Mangsa palai pakai iphone okey.. haha bapak kaya kan, bukan satu tapi dua.. Awak nak sejibik boleh..?

Tuan tanak kelihatan happy jer lepas jumpe balik wallet dia.. bagi gua jasa gua pulangkan wallet dia tu tak seberapa sangat dari sebanyak mana pahala yang gua dapat..  hahaha (riak takbur lak gua) siyesly cam lam novel jer.. hahaha... papehal gua dan tuan tanah dah jadi member.. harap tayah la putus sampai sini jer.. 

Okbai.. malas la nak menaip panjang.. on9 kedai mamak, takder feel nak berkarya..

9 comments :

Cik Ladies said...

kang kena ragut plak iphone pakcik tu.. seyes ni nak ragut :rokok

Norashiqin Kamaruzaman said...

CL nak ragut BL nak culik laki tuh :cool XD hahha

Norashiqin Kamaruzaman said...

CL nak ragut BL nak culik laki tuh :cool XD hahha

=o) said...

apedehal pakcik.. dia sebaya sky lah

naqiah said...

bagus2... buat lg pasni sky... :)

Anonymous said...

time era fashion posters http://clothingtrends.eu/pal-zileri-men-brand149.html fashion source wigs 1471684

Anonymous said...

montana board of pharmacy http://nextdayshippingpharmacy.com/products/prometrium.htm colleges with pharmacy

Anonymous said...

Suprax suprax cefixime is the antibiotic that belongs to to the family of medications known as cephalosporins. It is used to treat invariable types of bacterial infections. [url=http://www.suprax.sitew.com ]suprax cefixime[/url] Most repeatedly he used to therapy gonorrheaas clearly as taste infections, bosoms, bladder, throat and lungs. More this antibiotic http://buysuprax.webs.com suprax 200 mg is called cefixime.

Anonymous said...

Siapa dan di mana untuk memesan musim panas ini pada cuti , iris informasi Anda.

more story

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...