iklan

May 27, 2011

Gua memang suka makan..! nak tahu ape gua makan....?

hye all..

Dear bloggy :-

Dua tiga hari ni sangat lah terasa heaven gegilew sebab dapat hang dengan member comolot gua.. Sekarang ni kerja gua menternak lemak jer. ni la hasil gua ternak dah 8kg.. Malam kuar makan, pastu balik umah tido. besok malam kuar lagi, pastu balik umah tido.. haha.. natijahnya semua baju seluar gua dah gaya cempedak dah..

Pekena Mee Bandung Muor | Bandung Soda

Sedap la jugak. tapi rasa dia takleh lawan mee bandung kak ina. Skali makan meleleh-leleh air..tunggu raya la lagi nak makan mee bandung kak ina.. 

chicken Porridge

Ni lak masa lepak kat claypot. makan bubur ayam, tapi jadah takde rasa ayam. yang ada kopok ayam dengan bilis jer. So far ok lah bagi yang suka bubur..bagi gua rasa dia takle chalange mummy gua punya bubur ketika gua demam.. rasa cam nikmat di syurga air tangan ibu..

Spaghetti Cabonara 

Makan benda alah ni dekat kedai mamak (dapur Mas) dia nye gambar dalam menu boleh membuatkan perasaan nak makan membuak2.. skali datang indah khabar dari rupa.. pastu pasta dia bukan guna yang spaghetty tapi pakai pasta angle hair.. jadah lain rasa dia.. bweeeek tak sedap tau.. cheese dia tolong la guna yang mahal sket.. pakai cheddar punya.. tak berbaloi bayar.. pakai Parmesan ke, Philadelphia ke.. wah kemain gua demanding makan kedai orang.. huhuhu..
Double scoop ice-cream | Nasi Goreng Cendawan | paprik campur | kalamansi jus

Yang ni terasa dia nye kesedapan. berbaloi la dengan ape yang kita melabor.. gua ni jenis makan ape saje asal sedap tak kira mahal ke murah.. Kalo 2rat pun harga dia kalo sedap gua sanggup bayar.. kalo harga rm40 sepinggan tapi rasa cam setan, nak je baling makanan tu bawah meja..bagi kucing makan (garang weh)

Waffle Strawberry | Apple Juice | neslo ice

Ni pic lama, sebab masa makan yang ni camera habis batery..Tapi gua makan sebijik cam ni jugak la.. apple juice giant mug, waffle Belgian dengan strawberry filling with single scoop ice cream..

Beef Steak with sausage and mash potato

daging dia medium cook.. sausage pun lite cook tak garing sangat.. gravy dia pun terasa black pepper, so far ok la yang ni.. sedap kot.. 

So ini sahaja makanan yang gua makan di sekitar 2 hari ini.. Agak membawak kepada kolestrol.. jangan gemok cam adik gua dah la.. seram woooooooooooooooooo.. kah kah kah kah...!! and terlupa plak.. semalam gua hangout dengan kazen best gila babi gua si amin olswen tu (nak kenal bleh cari dia dalam FB) dia bawak gua jejalan pusing uptown.. 

Pesen amik gambar kembong pipi

haha..nak jugak kan pesen cenggitu..ingat orang pompuan je ke harus kembong-kembong bagai ni.. kami pun tahu tau.. kah kah kah.. Thank dude belanja gua makan minum malam tadi... alamak terlupa nak snap picture donat big Apple yang makan semalam.. Nati lepak lain kali gua payung plak.. tak sedap la keluar asik member je payong.. Gua duit banyak tau (hahaha) doa tu..Paper hal gua terima kasih sesangat sebab buat gua happy.. Naim jambu, Are meen, kak tie, baby epol.. orang yang buat gua bahagia gua hanya mampo balasnya dengan doa sahaja semoga kalian semua turut bahagia cemana gua rasa..

5 comments :

ceritasekupang said...

wah...banyak makanan tu...

Farhan AJ said...

SORI WEH XLEH MASUK BCR,AKU TENGAH SIAPKAN TEMPAHAN DESIGN HEADER.HHEHE

ADEH,KO NAK JADI CIK EPAL KE NI,HAHAHAHA...MENTERNAK LEMAK LAK DIE..HEHE..

=o) said...

dah rezeki makan.. nak wat cemana, makan je lah paan hoi.. haha..

acikbuCUk... said...

weh....best tuh...meh ckit!!!!!!!!!!!!!lapor nh...

♥suNa husNa♥ said...

sedapnye.dahla ngah bw time lapa2 ni.heeee

more story

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...