iklan

February 23, 2012

Please Jangan Bagi Gua Sentap

Hye bloggy..

Tahun ni gua pindah tempat kerja
Bak kata orang nak menambah pengalaman yang cetek ni
selagi hidop dan mampo belajar benda baru
why not we take it as a big opportunity 
that teacher dont teach you at school..
wah kau tetibe gua nak speking
yer lah semenjak kerja dalam aircond ni
lidah pun kemain nak felling cam orang puteh gittew..

OK, refer pada tajuk puhlis...................
semenjak dua menjak ni gua cuba berbaik semula dengan kekasih hati
dia call gua layan
dia mesej gua reply
konon la nak jadi pasangan bahagia
orang puteh kata
saling give and take each other
to make it love come real........
kotang  korang tak paham pakai la google translator..

tapi kadang dia tak faham...
ke, gua ni tak pandai nak bergurau dengan dia
kejadian nye cenggini,
gua gi mancing
haruslah tinggal enset at rumah
gigih bawah enset dalam sungai
kalao water prove takpe la...
perempuan tu pulak meroyan dok call
bukan nye gua tak alert sebelom keluar

"makcik, i tak bawak enset ni, so tapayah la text or call, nak gi mancing dengan alip"

lepas gua balik rumah, tengok ada 13x misscall..
gua text dia cakap

"Banyak nye makcik buat panggilan rindo" (misscall)

nak tahu dia text ape..???

"ehh jantan siyal, kau ingat aku hadap nak rindo-rindo kau, pegy mati la.. baling jer phone dalam sungai tu bagi makan buaya.. "

perempuan ni nak gua translate pakai bahasa korea gamaknya..

gua membidas

"ehh makcik, sory la tadi silap sent.. maklong la banyak sangat number betina dalam phone. tersalah pulak hantar mesej. biasalah manusia kadang buat silap tu perkara biasa.. ni alang-alang salah sent, i nak ajak u datang kenduri, i tunang next week, dengan pilihan mummy.. tapayah sesusah bawak hadiah bagai, i tengok muka u datang pun dah cukup puas hati tengok u makan hati...!!"

gua syak mesti perempuan tu dah bunuh diri, 

perempuan ni kadang tak faham perasaan kita orang jantan
asik dia jer nak menang
asik kita jer kena mengalah
bagi dia menang
tak salah nak ukir kasih sayang
tapi jangan la sampai berlebih lebihan..
pastu siap tulis dekat FB 
semua lelaki adalah sial..bangsat..
cenggitu ke dik layan boyfie korang

ntah la gua tak faham...
lepasni, jangan harapla gua nak terima dia balik
cukup la 5x gua bagi peluang
kadang gua rasa takde guna kita kenal.
.
.
.
.
.
.
.
.
 Mungkin buat macam ni baru kau nak faham yer dak....??

gua malas dah nak tulis... takde idea...
nanti kalau mood gua datang balik gua sambung update..

besok start kerja.. 
kulpul kumpul duit nak beli ferari..
hahaha

2 comments :

Farhan AJ said...

ko mmg terbaik ah bro..haha..salute

=o) said...

paan,
haruslah bai... pompuan ni jangan di kasi muka sangat

more story

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...