iklan

February 21, 2012

Kakak AM bank Yang Takde Bahasa

Hye bloggy...

tadi gua sedikit sentap
pegi AM bank nak cash-out kan chek
kalo tak gua terpaksa transfer ikot 3rd party
ingat nak cepat terus amik que dekat kaunter

Sampai que gua,
gua bangun, pergi menghampiri kaunter 3
gua hulor chek bernilai Rm****
kak saya nak cash out boleh tak..?

Jap chek.....
tit..tit..tit..tit
(jari dia menekan keyboard dengan kejam)
tak boleh la, katanya

kenapa kak..??
hairan juga ya..

Haritu kau reg account semasa ni kat mana..?
BUKA buku chek ni kat mana..?
(gua dengan nada sopan santun dan lemah lembut)
seremban kak, sebab kedai saya kat sana..
dah tu kau tahu kat seremban, kenapa datang kat bank sini
(nada masih lagi berlembut)
saya datang nak tanya jer kak, boleh cashout tak ni.
kalau tak saya clear chek macam biasa la 3 hari..

kau tunggu jer la 3 hari, kat sini takleh buat.
gua masih lagi bernada sopan.
kesian saya kak, urgent nak pakai duit ni,
jauh la nak kena balik seremban dulu..

hah........padan la ngan muka kau..
sape suruh kau buat kat sana..

hati gua yang lembut seperti sailormoon tadi terus berubah..
gua angkat tangan, tepuk front-desk tu..
ehh... aku tak gila nak datang kalau aku tahu dari awal tak leh cashout
kau dah lama ke kerja sini..?
tak teringin nak berenti..?
kau jangan layan orang cam tapak kasut kau jer
mana manner kau sebagai pegawai bank,
cam ni kau layan kastemer.
memang la aku ni budak
tapi aku ni bukan takde otak..

dia diam sekejap...
dan terus membidas.
kau nak marah2 orang dah kenapa..???

gua menyapa semula..
dah kau kurang hajar...
stakat kerja bank dok dalam aircond,
dah rasa bagus lah..??
gaji kau berapa sen jer nak berlagak dengan orang..
dah la tak lawa, bahasa pun takde.. sian jantan mana jadi laki kau..

Amir kawan gua terus menarik tangan gua keluar dari bank..  
kalo dibiar harus ada yang makan hati berulam air mata
masa nak keluar tu, sempat gua baling pamplet bank yang berada atas meja pakguard tu..
bertaburan dijalanan..
kebetulan time tu nak dekat lunch,
orang dah tak ramai..
lagipun AM bank mana ada orang..

sebab tak puas hati,
gua masok balik dalam bank, dan mintak name card pompuan tu dengan pegawai bank lelaki..
pompuan tu dah nampak cuak,..
sebelom keluar gua bagi Middle Finger dekat dia..

nah ini dia makan kau perempuan..

Lu nak main cicah celop dengan kastemer lain silalah
bukan dengan aku yer..
mintak maaf lah, salah orang kak
besok lusa kalo naik nama kau dekat HQ pegi mati la kakak..
dah submit 2 email dah..
just wait and see jer lah..

Idop ni, kita layan dan hormat orang cara elok,
orang pun hormat kat kita balik,
ni baru jadi kerani bank dah nak belagak bagai..

11 comments :

[k]o{q}i[n] said...

aku suke... kalo dh pompuan, buat la cara pompuan...

dL said...

bagosh!!..
ajar je orang camni..

tapi betul ke kau balas begitu dik..

cam kejam jeee...

hahah

=o) said...

koqin.... tau takpe... bercakap cam bank tu dia yg punya.........

DL.........
betol la... dah kurang hajar sesangat.... bukan kita masok mengemis pun.... tanya elok.. jawab la dengan elok..

♕ratuPINK♕ said...

:: HAHAHA . ktawak ak bang . baca engko punya entri . kureng la pulok kkak ambank tuh r . x budi bahasa . xD

Rara said...

wooo. selalunya orang bawahan memang macam tu. gila kuasa. mungkin berangan nak jadi boss.

=o) said...

rara.. tau takpe.. slalonya staff kelas bawahan la yang kurang hajar

Hans said...

tidur tak aman la nampaknya kak tu minggu nih
hoho

Farhan AJ said...

patut ko bagi tapak kasut je bro.. baru puas hati..aku pun alami benda yg sama la kat U ni..gi kaunter sana , gi kaunter sini, sume yg bahasa cam anjing..

Anonymous said...

Porno blog :
http://xaijo.com/land?new-kv.html

Nyamuk Terbang said...

nah ambek kau rsa..biadab sgt...gua pn sllu gk sound pekerja2 cmnie..kdang2 dkt JPN pn ad gk prngai setan nie

=o) said...

paan... ikot kan hati nak jer aku tapak kasut perempuan tu...

Nyamuk... dorang ingat dah keja kerajaan tu da bagos sangat lah yer

hans...... memey tak aman

more story

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...