iklan

July 22, 2011

Mencari Sebuah Ketenangan

Hye,

Dear Bloggy.....

Semenjak 2 menjak ni gua dah ketandusan idea nak menaip entry.. Bertambah dengan jiwa yang agak kacau kebelakangan ini.. Tetau la kan gua ni agak panas baran, member plak asik dok bermain lawok bodo dengan gua.. Kekadang idea lawak mereka itu seakan - akan tidak ada rasionalnya jika nak dibandingkan dengan makan cokelat HACK sambil isap rokok winston hijau. Cool dia tak sama.. (malas nak petik kaedah lawak yang mereka gunakan, sebab bleh mengundang bencana alam plak) koh koh koh koh sambil mata tengok kiri kanan...

Nak bergurau bukan tak bleh, gua pun kekadang bergurau bodo gak ngan member.Mulot gua bleh tahan pedasnya. bak kata ayumi hamasaki "ibarat makan sushi dengan wasabi" pedas-pedas manjew gettew.. Gua jenis kalo tak suka gua direct sound atas muka, takde nak jadi talam dua muka segala bagai.

Gua tahu gua ni perangai hudoh.. Ramai yang berbulu dengan gua.. Dan juga poyo.. haha poyo tak menahan tu.. kekadang mulot gua ni berbisa cam ular sawa..eh eh eh ulaQ sawo ada bisa ke..?

Exselly gua ni jenis flexible, lu layan gua langsi, gua layan lu'oll langsi.. Lu layan gua baik, Gua pun sama. Sesape pun kat dunia ni sama jer, memula kenal baik dia kemain nak comolot.. kalo bleh sumer benda nak share.. baik dia ni bukan main lagi kalo bawak air dalam gelas tak berkocak la kekdahnya.. Tapi bila parasit itu mula  menyesuiakan diri dengan habitat baru, maka perumah pun nak diamik nye (hari ni kita mengaji sains yer hadek-hadek..) parasit tu gua la..

Arini gua gi kerja da macam mayat hidop jer. nak pandang muka orang pun dah naik menyampah.. tapi depan kastemer terpaksa la bermanis mulot, berpahit hati......... workmate dah menyuroh gua break beberapa kali.. tapi gua takde mo0d nak break pun.. dia paksa gak gua keluar makan, so tanak workmate small heart gua kuar la sekejap duapuloh minit..pastu masok bertugas balik....... time melayan kastemer, terpandang sekawan manusia yang hapy jer sambil bergurau senda dengan member dia terasa cam best jer. Gua pejam kan mata dan meletak kan diri gua sebagai dia. Wah heaven nye perasaan ini..

Tengah gua stim mengelamun datang hadek dari dunkin donat.. Gua tak kenal pun dia saper. Dia kata saya dah lama tengok abang. Nah amik la donat ni, saya bawak untok abang... (wah ) mula la gua nak perasan hensem ni.. Memula takot gak nak makan, mana la tau dia nak mandrem gua dengan donat.. selepas beberapa second berfikir gua amik terus makan. sedap nye dik.. TQ yah... Tq...... sedap....... budak tu senyum dan ucap bye2 terhadap gua sambil melambai-lambai tangan tanda rindoo nak jumpe lagi.. (hehe yang ni gua siyes reka jer.) lepas bagi donat dia terus blah, dan cakap besok kita jumpe lg.. Tadi terlupa gua nak tanya nama dia.

Malam ni gua cuba rilek sambil menyumbat lubang telinga dengan earsphone dan melayan lagu Avril Lavigne.. satu terapi yang unik dan agak berhasil juga.. Semoga besok gua mampu bagun dengan fikiran yang lapang seperti lapangan terbang.. sebab gua da bosan hidop berlandaskan caring each other.. so besok kita wat hal memasing ok.. I nak naik kelangit terjun turun pun yu'oll tayah nak amik port sesangat..!!


Ape caption gua nak letak yer

Nama dia naim jambu.. (Monolog dalaman) Persetan kau sky panggil aku jambu..

Dedulu masa dia masih ada, haha gaya penulisan cam dia dah mati plak.. koh koh koh.. slalo gak tanya 

kenapa harini kau lain macam jer.. 
kenapa arini kau cam takde mo0d jer..
kenapa harini kau tak banyak cakap...

GUA: Aku ok jer giler.. tak nampak aku tengah senyum ni..

NAIM JAMBU: kan Aku baru jer kenal kau semalam.. no telepon takde lagi..!!!

kekadang dalam hati tersenyum sesorang.. sebab ada juga orang nak kawan dengan mamat poyo langsi cam gua ni.. 

Tak sedar gua menaip dah panjang cam novel plak.. bimbang gak kalo ada novelis datang nak buku kan blog picisan gua ni.. wakakakakakakaka....

Cuba untuk senyum malam ni..

1 comment :

FYA PELANG! said...

HAHA. sewel baca da. kawan kena seribu. takpelah :D

more story

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...