iklan

June 3, 2011

Terkenang Seketika

hye All..!

Dear bloggy :-

This week gua memecahkan rekod peribadi dimana hari cuti gua tak gi ke alamanda tengok wayang tapi pergi ke umah kazent gua dekat precint 14.. Hahahaha.. ape kejadah statement ko sky..

Pak Ngah datang pick up gua jam 11pm hari selasa.. Gila kan gua, dok Putrajaya dah lama mana baru 2x gi umah pak ngah.. Sebenarnya alang2 gi umah pak ngah ajak si amin Olswen.. carikan enset baru sejibik sebijik lagi.. Ehem.. tak abis-abis gua nak beli enset..

Sampai umah pak ngah dah malam pun. so takde menda nak buat, gua bukak lappy just on9 dan mengendownload software-software yang rare.. hebatkan gua..? ya gua tahu gua hebat.. har har har..

Ingat nak ajak derang semer gi uptown kejap nak carikan selipar nak wat koleksi.. alah jadah selipar kaler warna warni yang jual sekitar uptown tu.. (gua kaya, banyak duit tapi gua pakai selipar rm25 hengget jer) hahahaha.. sila abaikan statement syial.. sekarang dah ada 4 kaler dah. nak cari kaler pepel putih plak.. nak matching dengan sweater baru kaler pepel.. sebab badan tersangat lah lesu tahap ulat gonggok.. terus tido..

Bangun pepagi, bukak twiter, say good morning to tweet people.. tetibe kena lahar.. sebab time tu dah kupul pukul 1pm. jadah la nak good morning bagai. mmg stock kena lahar lah kekdahnya.. (nampak bebenor suboh tak sembahyang) bangun jer nenek dah siap masak penuh pinggan atas dapur..

Gulai Lemak Ikan Masin | Sotong Sambal | Ikan masin Goreng Berlado

Dah lama gayanya gua tak makan masakan ala kampong cenggini.. dah 4 tahun gamaknya semenjak gua transfer study kat Sungai Buloh.. lagipom gua sedikit demand tak makan masakan melayu.. (ye gua kan bukan asal dari pure malay.. kah kah kah kah)



Siyes syedap nenek masak..gua bleh tukar lah dengan kentaki kalo orang bagi.. (15 minit tandas jap)
.
.
.
.
.
.
.
berak kejap tadi.. fuhh..fuhh..fuhh.. lega betol.. nasib la gua mengamalkan makan pisang sehari sebatang, akibatnya gua berak dengan lawas.. (subur rasa)

Malam tu konon la.. konon nak merewang naik moto baru dak amin olswen ni, skali pepancit tetengah jalan, gua mencuba start banyak kali, namun gagal.. jadi perasaan giler meroyan kembali, gua menggila amik gambar, snap sana sini bajet nak menang Azwan Ali lah konon.. (bagi gua setiap saat tu penuh makna dan kenangan.) so better gua manfaatkan saat motor mati tengah jalan tu dengan kenangan yang paling indah har har har har



Tu la selipar warna warni gua cuba cerita tadi.

Gua dah sangat risau tatkala motor maty tepi jalan, si amin lak wat cool jer sambil isap rokok. (kejap lagi idop la tu.. kejap lagi idop la tu..) lenyek pakai sudu baru tahu. 

Sebelom pulang ke tanah air di precint 11.. 
Snap lagi dalam bilik

Kalo kerang tengok muka 2 ekor ni yang mana paling kachak bergaya serta tampak muda..? pastinya yang baju biru tu ye dak..? kah kah kah.. jap gelak kuat2 sampai terkencing lak.. hemo3x cuba teka umor amin Olswen tu barapa tahun..? sape bijak gua belanja pisang berangan sesikat.. (nati berak boleh lawas)

gambor mamat poyo mana ntah.. nak poke je dia pakai ranting kayu.

P/S: Thanx bagi gua gelak ketawa sampai migraine.. Walaupun hidop kita semua tak seindah yang di imaginasi namun kita cuba untuk kelihatan gembira. Supaya orang lain juga turut gembira sama..!

3 comments :

acikbuCUk... said...

gler ko encem sengket r skg nh...wakakakakakakaka....dah mcm artis aq tgok...har har har...

MamaGojes said...

apasal nampak debab??? ke mmg dah debab eh??

=o) said...

warrrgh... kak liza dont said that.. mmg pun dah gemok..

more story

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...