iklan

February 9, 2011

Selamat pengantin Baru Buat beliau

1- Raya cina ni ramai betol yg gegeh wat kenduri kawen, renteten rumah-rumah tepi jalan sure ada khemah kawin. Gua pom paham time cuti cenggini la adik beradik and sedara mara yg jauh balik kampong. Gua raya cina tahun ni tersangatlah bizi, sehinggakan masa2 best tok manje2 ngan mummy takder.. mana tak nya mummy pom sesaje je nak membizikan diri kopek bawang, basuh ayam, lap pinggan. besalah nak dapatkan mo0d kenduri gittew..
2- Kali ni time kazen gua lak kawen, so secara tak langsung gua da di tempah oleh anty gua. (anty latifah A.K.A adik daddy gua) makcik gua yang ni baik. dia je lah yg banyak sejuk-panas-sejuk-panas dengan family gua. family len cam langsuir. 1st keja gua wat backdrop bilik pengantin, deco meja nasi pengantin dan segala bagai ape semua berkaitan seni gua kena handle.. nak tayang gambor pun sumer dalam camera Nikon DSLR D90 gua lupa nak copy.Besa lah bila gua di  lantik sebagai jurugambar, dapat camera pinjam pum pam pum pam la tangkap.. tp sumer scene yg gua snap berseni.. skali lagi berseni.. sangatlah RARE and full of sentimentel value.. hebat kan.. tp gua takde masa lagi nak edit2 pic derang, ye lah lepas kenduri gua terus blah balik KL.
3- Gua juga merupakan selaku juru mekap pengantin lelaki A.K.A mak andam.. gileer gua felling cam pondan hari tue, derang tak plan pon nak suh gua mekap kan pengantin laki, dah sumer kaum kerabat pengantin bizi dok kelebek hantaran sehingga abaikan pengantin, so gua la terpaksa jadik pak sanggup. gua tak kisah. meh layan gambor dulu..
SILA CLICK GAMBOR UNTOK TUMBESARAN
4- nak cun-cun cam artis tak reti la gua. stakat tenyeh foundation pastu layang bedak alas barang setepek dua. Larik2 minyak rambot sket..comel la dia. dah la umah orang, mana letak mekap, mana letak lipstik, mana letak celak sumer gua kena carik sendrik. last gua rembat yg adik perempuan dia tak silap jenama MAC
5- So cemana ensem tak dia lepas gua tacap. besa lah tangan berseni tanam rumput kering pom leh subur jadik padi. (babi lah puji diri sendiri)

1 comment :

Khalid Kyle said...

gelak2 den baca entry ni.sian kan jd pengantin lelaki.ditinggal-tinggalkan je haha. wah mcm kpop dh ko makeup kan pengantin tu haha gebus terus.haha

more story

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...