iklan

February 16, 2011

Janji Kita

Dulu awak takde tangan, saya bagi awak tangan, sekarang awak boleh berpegang.
Dulu awak takder kaki, saya kesian kan awak, saya bagi awak kaki, kini saya gembira awak mampo berjalan.
Sekarang awak bukan sahaja mampu berjalan, awak juga boleh berlari, saya happy tengok awak boleh berlari. awak lari laju sangat, Pastu awak cakap kat saya yang awak nak terbang tinnggi-tinggi.. saya tak larang awak, tapi dalam hati saya, saya takut bila awak dah terbang tinggi awak akan jatuh.. bila awak jatuh awak dah sakit, apa saya nak jawab dengan mak awak..?

awak ada sebelah sayap je.. mampu ke awak terbang..?
tapi saya salah, awak mampo ada dua sayap, sekarang awak dah mampoo terbang tinggi-tinggi dengan sayap baru awak tue. awak dah ada sepasang sayap dah, tangan dan kaki yg saya hadiahkan dulu dah tak berguna dah bagi awak.

Tapi kan awak, saya hari-hari kena tipu mak saya yang saya jaga awak semua, saya tipu mak saya yg saya ok, mak awak selalu tanya mak saya bagaimana awak, saya selalu tipu mak saya yg awak semua ok, walaupom saya tak jaga amanah mak awak dengan baik suruh jaga awak. Mak awak cakap kalo awak dengan saya dia percaya, kalo dengan org lain mak awak tak bagi datang. tapi saya dah tipu mak saya dengan mak awak sekali..sebab saya tak mampo nak jaga awk lagi.. MAAF.

Mak saya pernah cakap, bila seseorang dah beli kepercayaan kita, kita kena lah bertanggungjawab. jagalah kepercayaan org tu dengan jujur, sebab kerana bila org tu dah tak percayakan kita lagi, kita dah tak mampo nak jual kepercayaan kita pada dia lagi. jadi mak awak dah beli kepercayaan saya, jadi saya kenalah jujur dan bertanggungjawab jaga awak. tapi saya tak mampoo.. dengan sayap kedua awak. awak dah terbang jauh meninggalkan saya.

Maaf kan saya mak, MAKCIK. saya dah gagal jaga amanah mak dengan makcik. Sebab saya hanya mampu berjalan je, saya tak kuat untuk berlari, saya takde sayap untuk terbang jauh, saya juga takde hati yg mulia. semangat saya mudah rapuh. harap makcik maaf kan saya sekali lagi.

Sebab bila saya dah ada sayap saya nanti saya nak terbang jauh-jauh, saya nak bina mahligai saya sendiri di puncak mega, masa tu saya nak mintak maaf lagi kalau saya dah tak kenal awak semua, kalo saya terbang laju sehingga patah saya awak berdua. kalo awak jatoh saya nak mintak maaf lagi sekali, sebab bila saya dah terbang tinggi saya dah taknak pijak bumi. sebab bumi bg saya amat memilukan. mungkin saya akan sediakan sayap untuk awak berdua lagi.. tu pun kalau awak sudi..tapi mintak maaf lagi sekali awak tak mungkin dapat terbang bersama saya lagi.

No comments :

more story

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...