iklan

August 20, 2010

Secebis Kasih dan Ingatan Buat Enney

1- Enney aritu lu mintak gua post entri sapal kita kan..so arini gua nak citer la pasal keburukan lu..huhuhu (sambil kecik kan anak mata) 1st gua kenal lu masa form2 time tu kita suka sangat main gadoh2 lam class, dulu gua penah kapel ngan bestfriend lu si Aimi.ntah ape la dia buat skang.rindoo pom ada kat dia.
2- Tp jodoh gua ngan dia tak lama sebab Aimi cakap aku ni mmg "cemburu nak mampoos" haha..such a nice flashback..Enney lu ingat tak time waktu sejarah cikgu Zulkifli panggil gua ngan nama "Pisal" sebab lidah dia pendek nak sebot nama gua yg cute lagi lawa tu.. wakakaka.. lu ngan aimi sama jerry dok gelakkan aku kat belakang.Paling best dapat dengar jerry jadi Anuar Zain pinjam buku lagu dari suzzy.Memekak time cikgu tak masok class.
3- Time Form3 kita sekelas, tapi tak banyak flashback gua dapat ingat, form4 pn sama tak banyak flashback gua dapat ingan, tapi yang paling freshy Form5 lah mmg banyak...paling best sampai kat class pagi2 sibok dok meniru keja rumah, time subjec agama kita bodek ustazah rohaya supaya takyah belajar harini, motifnya kita dapat siapkan kerja Account time sub agama. Penghulu bodek dia Dik LaLa, Ama Purnama, Pajiana and last but not least gua lah..mmg agak jahat kan.
4- Tetibe lak hasyimah kadir gua terbayang2. Musuh ketat lu kan enney masa F5. huhu,seram betoi bila nengok pompuan gadoh2.nasib takder aksi selak kain lam class, (ket ket ket sambil gelak tutop mulot) tapi gua pom musuh ketat lu gak kan time sekolah dulu. Ntah ape la gua wat jahat kat lu dulu..
5- Tapi gua mmg agak jahat la dikalangan kanak-kanak wanita.tapi gua selalu kena buli ngan geng2 dizol ngan isey poksat. Nasib badan. Enney lu masih ingatkah pada tok bomoh ABLEH. sejak gua tinggalkan sekolah dan bercerai dengan cikgu Azlina gua dah lupakan ABLEH. Pernah ABLEH add gua kat mukabuku.tapi gua deny jer tanda gua benci dia.
6- Tapi skang sumer dah berjaya, jerry enney dan aimi masing2 dah ada segulung ijazah, gua jer masih terkapai2 di udara.Antara kita 4 orang gua jer yg agak bodo serta lembab, tapi gua yg agak terror bermain selambut.kuie kuie kuie.. kalo kita tak gadoh dulu kita takan seakrab sekarang.Gua bersyukur kita masih lagi kontek walaupom gua jauh di United Kingdom.. hahaha. 
7- Gua terharu coz lu jer member yang cuba kontek gua nak di bandingkan ngan yang lain, Jidah,Miera, Mekja, Mektie, Silawatikus, Syimah kadir, tengku jasnita, (sob..sob..sob..sambil lap air mata atas keyboard tanda terharu) korang tak perlu lah nak mintak maap ngan gua.n tayah tunggu raya baru nak mintak maap. Sebab gua tak amik atie pom ngan kowang, gua anggap sumer tu permainan kanak-kanak kita. pernah gua cakap kat enney "haha.. adat berkawan..tak manis zaman kekanak kalo ta gadoh.. part time gadoh tu la kita akan ingat sampai bebila.. yg tu la yg akan meninggalkan kenangan manis buat kita.. dan juga mematangkan kita supaya menjadi manusia yg berguna..kalo berkawan jer tak gadoh2.. x urban lah kan.."

P/S: Bila kita nak main meriam buloh lagi. rindu part nak tembak bontot lu enney. geng2 lain tayah nak tacing-tacing ngan aku.dah tajuk entry ni Pasal Enney je.so aku tak petik la sangat nama kowang. pasni aku wat la citer pasal jerry ngan muhamad ke, Silawatikus ngan Syimah kadir ke plak. tak lupa juga pada bestfriend aku yang sangat berangin tu Acap Rahman. walau ko ta penah anggap aku friend ko.. huh. (^_^!)

4 comments :

senandung semalam said...

rndu nk maen mercun ngan adk n abg ;)
meriam xberani..
ahahhahah

=o) said...

senandung.. meriam buloh alamatnya meletop kudung tngan ah.. hehe

enniey said...

salam jai....tima kaseh byk...lu mmg bestfrend gua...aku pon rindu zaman muda kita....hahaa...weh jgn la muda putus asa...ko mesti succes one day...i know that...ko kan kwn ak yg paling kental...biaq p org nak habaq pe...ang xyah kesah....reunion nanti kita jupe....dah 3 taun lbih xjupe ko...rindu gle ngan memont lama....

=o) said...

aku bukan tanak wat reunion.. tapi dak class kita demand tahap dewa.. aku tanak la reunion kita wat kat tepi2 pantai cam dak class lain wat tue.. nak je aku kat langkawi ke, tioman ke, perhentian ke.. ape barang wat tepi pantai PCB tu..cam takder port jer.. ko tau la kan aku ni bukan boleh kat tempat cam tue.. alergic mak nyah.. wat kat kenny rogers ke BR ke, baru genpak.. kan kan kan .. aubukan nak berlagak..saje nak tngok baper ekor dak class kita mampu ikot..demand sangat bercakap ngn akuh..

more story

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...