iklan

June 1, 2013

Tolong Wei | Ape Nak Masak Esok....?

Dear Bloggy...........

Firstly nak ajak korang yang mana nak joint group uncle di facebook tu boleh CLICK link kat bawah ni


Hah.... dah.. tepi.....tepi...tepi.....
uncle nak menulis ni.
minggu ni uncle rasa uncle lah manusia paling bizi kat dunia ni
hah.. hamek kau...
sebenarnya uncle dapat tempahan cake ni
yer lah, semenjak tak kerja ni duduk-duduk je kat rumah
ada rezeki datang melintang tu
sapu je lah... rezeki orang kena fitnah katanya...
haruskah...???

Lepas selesai semua majlis kenduri kat kampung ni uncle balik la Putrajaya semula.
harini marathon buat 5 bijik cake
kau ingat senang ke wei...?
orang tempah, ada majlis kenduri kawen
ada nak sambut harijadi
ada nak bagi hadiah kat orang
ada nak bertunang
so kemain la fura-fura bizi sikit..
hew..hew..hew..

1 Chocolate Banana Mousse Cake -Puan Anieta- 
1 Chocolate Oreo Cheese Cake -Cikgu Mahani-
1 Chocolate Mascarpone Cake -Adik Najibah- 
1 Fruit Flan Cake -Kawan Uncle oder-
1 Red Velvet Cake -Untuk Birthday Celebration-
1 Red Velvet Cake  -Untuk orang rumah uncle makan pastu uncle ada janji dengan Adik hanif nak bagi dia seslice huhuhu.... Sorry dik tak sempat lagi nak buat

Gitew la serba sebanyak kisah untuk hari ni.
Nanti dah siap uncle hapload kan gambornye
sekarang cake masih dalam peti Es belom di topping lagi
lagi besok Puan Anieta cakap nak datang rumah nak belajar buat cake katanya.
Uncle pun takde cikgu yang ajar
belajar sesendirin berhad
selalunya uncle akan jadikan blog dan youtube sebagai rujukan
dan uncle tak buka kedai cake pun.
ni semua regular costumer uncle since last 3 year ago.

Dan uncle ni jenis tak KEDERKOT ilmu.
sape nak belajar datang jer rumah
tak bayar pun, just beli barang-barang nak buat cake ape nanti uncle akan ajar
acaner...? ade berani nak datang....???

Ada bestfriend comolot uncle suggest suruh terus continue bidang bakery ni
lagipun segala basic uncle dah ada kan.
uncle bukan tanak terus continue cuma... cuma...
tak minat la dik.... 
baking a cake it just my hobbie, and want to full fill my time with something new , because im still learning a lot.
kata member uncle lagi
orang lain kalau boleh berkejar-kejar nak belajar macam mana kau pandai
orang lain kalau ada kemahiran dah lama kerja sendiri
kenapa nak kerja dengan orang lagi...?

Tapi uncle fikirkan balik ada betol juga cakap si kolestrol ni
memanglah uncle ada niat nak jadikan bakery ni sebagai kerjaya
tapi minat terhadap editing dan photography lagi mendalam.
macam wedding shoot, majlis2 formal,
yer la, beli DSLR pun tak guna sebab bersidai je kat rumah
tapi.. nanti-nanti lah fikir
perjalanan masih panjang

besok giliran uncle masak kat rumah..
Usha-usha dalam peti Es ada barang... Cun... Santek..
besok nak masak :
Sup Tulang
Kerabu Pucuk Paku
Butter Chicken
Daging Blackpepper
Ayam Coke

Tapi ni cadangan jer lah sebab tangok all the ingredient macam semua ada.
dah lama tak masak Ayam Coke.. Favorite si budak gemok tu.
 Nak tido dah ni yu'olls
besok Red velvet dengan Chocolate Mascarpone Cake  belom siap, petang tuan dia dah nak datang hamek..



Ni last year punya cake...
Sila Click gambor untuk tumbesaran hakiki

kazen uncle kawen, tak sempat nak bagi hadiah... sempat buat ni je
tu pun sebab tangan dah keras kejong lama tak pegang,
tahu.... uncle tahu tak SANTEK kan..? beginner cenggini je la.
besok dah siap uncle hapload kan ya..

Bye.... assalamualaikum, tak jawab dosa kalau jawab sayang.

4 comments :

Bintang said...

tajuk nya kemain.. tp dlm entry besepah plan dia.. :p

Sky Boy said...

hehehe... #bintang biasa la dik tajuk kena propa baru orang nak baca.... tak gittew yer dak..?

Bintang said...

haha. yeahh.. salah satu cara nak tarik prhatian baca blog uncle la kononnya :p

Sky Boy said...

haruslah adik... kalau tak adik pun mesti tak baca yer dak..?

more story

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...