iklan

June 9, 2013

K.A.C.I.P | Bukan Sekadar Blog

Hye Bloggy......
Sihat semua hendaknya....
uncle agak bizi sikit kebelakangan ini kerana menguruskan perihal sambung belajar
mungkin agak senja juga dengan usia uncle sekarang
tapi orang kata selagi masih berpeluang menuntut ilmu why not...kan...?
wahhh... kau cakap om puteh gittew..
actually just sambung balik yang mana uncle pospone dulu...
so lepas ni boleh la uncle bergaya depan korang dengan ijazah baru..
ikikikikikikiki.... (dapat ilham malam ni nak gelak pesen gini)


mesti nak tanya khen ape kaitan denan dengan gambar ni

sebenarnya uncle nak tayang kat korang semua pasal buku ni
wajib baca bagi yang rasa diri dia tu blogger tegar dan terasa keotaian dia
sebab buku ni best gila tersangat super nak mampos..
(see....? aku menaip pun tak tak tentu hala)

Buku ni uncle dapat dari adik rambut rambutan
kemain uncle "ayat" dia felling macam tengah sembang dengan makwe-makwe
dia punya level susah nak mengayat tu macam 
kau main game "SuperMario"
scene nak tembak lawan penyu besar tu
tapi last sekali adik rambut rambutan cair jugak dengan uncle
dan akibatnya uncle dapat buku ni sebagai halwa mata malam ni
(gittew kau susah dia barang rare ni)

sape blogger tahun 2008 angkat tangan...?
ya robbi... dah-dah turun tangan
bulu ketiak bersepah
lupa cukur ke dik...?

ikikikiki (praktik pesen gelak baru karang lupa pulak..)

Maaf lah Mak Esah..... carut mata letak gambar...
lahai.... besembor sireh dalam mulot...
ikikikikikikikikikiki
Buku ni banyak adik beradik dia...
yang terbaru Kancil Man yang uncle gagal membelinya lagi
yang dah lapok berhabuk cam buku "cewah"
Orang hodoh cantik, sperma cinta, Mat Tiara semua dah baca
tapi buku-buku indie cenggini susah nak dapat stock sekarANG
penjualan dia pun underground je
tapi uncle tetap bersusah payah nak beli jugak
sape yang dah baca semua buku ni kita GENG ya..

Sebenarnya uncle rindoo kat otai-otai blogger dulu
cerita mereka best, idea dia gila setan tak patut
kalau makan jajan Supering tu kompem tak pandang belakang dah
Rozita Che Wan lalu catwalk pun uncle tak heran
blogger newbie sekarang ni macam bosan nak baca
uncle buat teh secawan sambil baring depan laptop godek-godek nak baca
tengok cerita depa ala-ala cenggitu aja
terus sejuk air dalam cawan..
bukan tak menarik... tapi penulisan hadek-hadek sekarang 
macam serious bebenor pesen ambil gambar pose kepit bibir
boleh imejin tak..?

Uncle jenis manusia yang suka lepak dekat blog santai
jalan cerita dia menarik walau banyak kelaut
dan penulisan dia lite-lite aja
kira otak pun simple je
otak simple macam mana ya...?

ehtah ler

sebab tu kalau orang follow blog uncle dan asked me to follow them back
kadang malas nak layan...
follow blog kita tak minat nanti tak baca jugak
so jalan selamat follow je blog yang kita sula suka
kadang ada yang paksa uncle folloe tu. uncle buat lah sebab nak jaga hati
pastu selang beberapa hari nanti uncle unfollow la balik
bukan ape, semak temline nanti...
hahahahaha... kejam kan...?
follower bersepah pun tak guna kalau orang tak singgah baca.

ok................ selesai cerita bab blog ni
Ni uncle nak cakap pasal uncle nak sambung belajar ni
Puan Nori dah mula bising
bila kau nak habiskan silibus study yang terbengkalai tu
lagi beberapa sems je lagi haa
then... tahun ni uncle ambil jalan selamat
dengan berstatuskan anak yang soleh dan tidak pernah hisap rokok depan ibu bapa
sanggup mencemar duli menerima tawaran Puan Nori
yuyuyuyu..... dup dap dup dap...
lidah macam ada tulang nak cakap tanak... tapi..
teriam terima jer lah....
Lusa uncle dah setat belajar
wish me luck guys
#Pengurusan Hotel Dan Teknologi Makanan.
dalam banyak subjec uncle pilih yang  ni
sebabnya ni jer benda yang takde kaitan dengan matematik
kalau ada peluang uncle nak simbah je semua cikgu matematik dengan cuka getah
(see...? nampak tak dendam dia)
aku punya dendam dengan matematik dari sekolah rendah lagi
bila mana Cikgu Rosli denda uncle merangkak bawah kerusi bekas makwe uncle
sebab lambat jawab soalan 3+5= berapa...
apa punya celaka soalan gua tak tahu.

.................................................... hate you

Dah macam cerpen entri malam ni....
boleh suggest buat jilid untuk subjek sastera tingkatan 3 ni
ape pun terima kasih cikgu...

4 comments :

Kopi Latte said...

wah... kene beli lepas ni... kemain ayatnya... "best" dia tuh mcm lepas minum kopi kapal api agaknya...kah3...

aNasaLbasa said...

uncle, hahaha pasal buku indie.. baru start berjinak.. Pasal uncle nk smbung stdy, gud luck.. Pasal hubungan uncle dengan subjek matematik, senak perut gelak!

Lyeen De Syifa said...

amboi2..hahaha..first time masuk blog ni..jumpa lagi blog yg cool dan sempoi..:D

selamat berkenalan uncle..:D

Monyet Rimau said...

hahahahahha ketiak berbulu

Senarai Blogger Malaysia Yang Cantik 2013
http://blog3dalam1.blogspot.com/2013/06/senarai-blogger-malaysia-yang-cantik.html

more story

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...