iklan

October 10, 2011

Hina Kah Kami Golongan Tak Sekolah Ni..?

Hye sumer

rasa nye kan da bersawang da blog gua ni
agak 2 minggu gak la gua tak hapdate blog
gajah, rimau sumer ada bersarang
exselly gua bit bizi dengan project luar
wah kemain kau ada project
Malam kadang tak tido siapkan paperwork

Orang tatau
yang mereka tahu asik kondem gua jer
kerja keras gua
langsung tak de nak amik pedulik kan
bila gua submit tau nak komplen jer
kata berbagai idea yer dak
so tayah la biar gua bantai wat sensorang

ok stop bising pasal dorang
sape buat lebey dia dapat lebey yer dak..?
idop ni jangan suka sangat komplen kerja orang
cer cuba kau sendiri buat tengok..?
tak seindah yang kau sembang la yer dak,...?
berbual sembang bagai nak lebat
tapi hampeh cam pampers

hahahaha.

.
.
.
.

Terkadang cam lucu pun ada
dengan gelagat manusia ni
ada yang jenis dah ada tapi nak lagi lebih
ada yang dulunya pemurah
sekarang dah jadi kedekut
yang dulunya ramah
kini menyombong

Bagi mereka pangkat dan nama adalah syurga mereka
duit di sogok demi mendapat nama
taktik kotor menjadi permainan
kejujuran dalam diri
kini kian berkurang
semuanya kerana hasutan syaitan..
wah gaya masyitah dah gua ceramah ni
bagi gua pangkat dan umur bukannya penghadang
untuk gua di hormat

kalau kaya tapi perangai cam penyangak
wat per yer dak...?
pangkat dan nama hanyalah jendela dunia
orang menyanjung kamu demi kepentingan dirnya
andai kamu tak bernama
cuba bayangkan diri kamu di mana..?


Gua membebel ni bukan ape,
gua terkilan dengan sorang ahli syurga ni
gua jumpe dengan cara elok
bagi salam dengan penuh hormat
disebabkan gua ni budak
gua di pandang sinis sebelah mata sahaja
harapan yang gua galas
berkecemuk dalam hati
berbisa betol lidah Encik yer


Jangan ketawakan impian gua
walau gua hanya setahun terung
gua mampu buat Encik melutut menangis depan gua
bukan gua nak riak,
setiap orang tuhan bagi kelebihan memasing yer dak..?
kalau Encik tamao luluskan permohonan gua
just straight to the point
tayah sindir-sindir bagai
sakit betol hati gua.

Ok lah yer,

gua doa kan Encik cepat pegi haji
supaya hati kotor Encik tu di cuci ilahi
supaya encik tak mengherdik orang seperti gua lagi.
Demi Seri Desa Bakery
gua akan perjuangkan nya sampai mati
tak kira ape yang terjadi

...........

4 comments :

Farhan AJ said...

wah berpantun bagai ko ek ? hebat2.. biasalah manusia.. sikap double standard tu dah merata-rata ada kat dunia ni.. sabar la ek.. kita tetap ada kelebihan yg org lain tak ada :D

cikshahida said...

buat je ape yg ptot, gdluck sayam :D

SyedGraphiX said...

loghat pahang kah itu? XD

=o) said...

ni loghat campur aduk syed

more story

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...