iklan

April 11, 2014

Mudah.My Menipu

hye salam manis beserta madu...

selamat malam chuolls.....
ada sehat...? dah dinner..? 
huih... peramahnya malam ni uncle sky.
ha ha ha ha....


kali ni uncle nak share satu cerita yang gila tak patut,
mana tak gila, lain yang di iklan lain pulak yang dijual.


tadi uncle ada lah google dekat mudah.my cari blackberry, ingat nak gantikan blackberry yang lama tu. terjumpa satu iklan brother ni... Husain JET nama dia.... kemain dia tayang blackberry nak jual, uncle pun capai enset dan mesej dia..

"salam... bro nak tanya, blackberry yang bro iklan tu ada lagi tak..? berapa harga dia, boleh COD tak..?
kemain uncle susun ayat agar nampak suci dan sopan bila berdepan dengan orang. har har har..
kau nak tahu dia jawab apa...

"blackberry takde, condom, pil tunjuk langit, dildo, rubber vagina, pil estrogen ada. nak COD kat mana..?"

ini lah benda blackberry yang uncle nak beli tu.


fuh.............. mengucap panjang uncle... terus urut dada dan berzikir....
orang macam ni pun ada, gila betul dunia ini.
ikutkan hati nak jer aku carut-carut dia, tapi bila fikir balik maybe ni orang gila, kalau uncle melayan dengan uncle sekali jadi gila.... nak jual ubat beromen laki bini tak salah, cuma jangan letak icon iklan yang tak de kaitan dengan barang yang kau nak jual tu.. huhu condom pun orang beli online dah sekarang, hahaha.. mahalnya kote kau,

uncle tak tahu lah seramai mana dah orang lain dah call/ mesej dia tanya harga....yang uncle boleh cakap kat sini jangan buat iklan kalau takde kaitan dengan barang.

then yang ni satu lagi benda lucu.... uncle jumpa satu iklan iphone 5s. uncle bukak inbox type number dia then nak tanya pasal harga, tetibe naik suggestion nama kawan uncle si HAKIM kat enset... jadah tulis number orang lain keluar suggestion nama hakim. then uncle mesej dia sepatah tanya harga..

nak tahu dia reply apa..???
"wei isaac, mana kau tahu aku nak jual enset, tayah la menyindir sampai hantar mesej tanya harga nak COD bagai"

ni sekor lagi pelik, dah kau letak iklan kat mudah.my tu jadah apa, pastu tanya aku balik mana tahu.
main dengan diorang ni nak tercirit aku gelak. kah kah kah..



ok la wei. dah lewat malam ni. karang lewat pulak uncle bagun esok. nak mengilinjit ke bandar cari makwe barang sorang dua.

4 comments :

SyedGraphix Dot Com said...

hahaha mungkin dia tak sangka tu habang betul2 nak beli phone tu. tengok2 kawan sendiri. leulz.

Sky Boy said...

hahaha..... selekeh betol... entah2 kau syed

azmi hashim said...

Saya baru ni pun kena tipu dgn seorang budak melayu bernama Hafis (rawang bts katanya no tel 0134580139 ) bertarikh 24/4/15 Jumaat. Saya berminat hp bb bold5 yg diiklankan oleh nama tersebut....so saya terus call. Begitu mudah sekali urusan utk hp tersebut. So saya set utk jumpa....kami berjumpa di hadapan masjid di kg melayu bt cave kira-kira jam 11.45am. Urusan hanya diatas moto beliau kerana alasan nya nak pergi ke tempat Kelang. Rupa paras nampak kemas....itu tak menjamin ikhlasan seseorang. Harga hp tersebut rm 220.00 kononnya salah satu dari bateri tersebut sudah KONG!! Urusan tak sampai 5 minit cukup licik mamat ni... saya nampak ada banyak hp dalam beg galas dia katanya "hp org umah" RUPANYA HP ROSAK DALAMAN LUARAN CUKUP KEMAS....saya bawak utk repair kedai habis pening last2 rupanya IC rosak.... Alhamdulillah dia menipu saya kalau kena org lain mungkin lagi teruk.... saya cuma berdoa kepada Yang Maha Esa agar menghakimi segalanya....siaplah saya hanya seorang hamba......tunggu la hukum Karma dari Yang Maha Esa. Hanya nak share dgn mereka yg suka akan kemungkaran agar bertaubat la....faham mana satu haram dan halal. Wasalam.

azmi hashim said...

Saya baru ni pun kena tipu dgn seorang budak melayu bernama Hafis (rawang bts katanya no tel 0134580139 ) bertarikh 24/4/15 Jumaat. Saya berminat hp bb bold5 yg diiklankan oleh nama tersebut....so saya terus call. Begitu mudah sekali urusan utk hp tersebut. So saya set utk jumpa....kami berjumpa di hadapan masjid di kg melayu bt cave kira-kira jam 11.45am. Urusan hanya diatas moto beliau kerana alasan nya nak pergi ke tempat Kelang. Rupa paras nampak kemas....itu tak menjamin ikhlasan seseorang. Harga hp tersebut rm 220.00 kononnya salah satu dari bateri tersebut sudah KONG!! Urusan tak sampai 5 minit cukup licik mamat ni... saya nampak ada banyak hp dalam beg galas dia katanya "hp org umah" RUPANYA HP ROSAK DALAMAN LUARAN CUKUP KEMAS....saya bawak utk repair kedai habis pening last2 rupanya IC rosak.... Alhamdulillah dia menipu saya kalau kena org lain mungkin lagi teruk.... saya cuma berdoa kepada Yang Maha Esa agar menghakimi segalanya....siaplah saya hanya seorang hamba......tunggu la hukum Karma dari Yang Maha Esa. Hanya nak share dgn mereka yg suka akan kemungkaran agar bertaubat la....faham mana satu haram dan halal. Wasalam.

more story

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...