iklan

July 27, 2013

Orang Melayu Memang Macam Ni Ke...??

hye bloggy............

hah............ tepi-tepi uncle nak update blog ni hah,
2,3 hari ni mood uncle banyak yang hanyut kelaut dah
memandangkan banyak benda bersarang di dalam kepala sekarang....



tapi nak tanak terpaksa tempuh jugak...
semalam uncle ada berbahas dengan seorang perempuan lahanat ni
pasal dia memaki hamun kawan uncle yang sorang ni
mulanya pasal kawan uncle update citer pasal politik kat wall facebook dia
tapi perempuan lahanat ni drop komen pastu terus bambu kawan uncle

so, uncle sebagai seorang manusia yang pernah sekolah darjah satu
yang mahir mengira menggunakan sempua
backup balik kawan uncle tu....

uncle sebenarnya tak suka dalam kalangan kita sering merendahkan taraf pendidikan seseorang itu
walaupun dia kurang menyerlah dalam pelajaran
tidak semestinya hidup dia akan susah selamanya yer dak.....?
dan tidak semestinya yang pandai ni hidup dia senang selamanya..
ehh... cam keling pulak ayat aku ni...


ok.. sila klik untuk tumbesaran hakiki

nasib baik jer uncle tidak mengenali diri dia dengan intim
kalau tak memang rabak aku kerjakan
bukan nak rogol dia, just nak bahasakan dia jer
cam kurang jahar hajar sangat kot
baru study ambik diploma dah cakap kerek
belom habis pun lagi study....

I can kill two bird with one stone

uncle lah kan, walaupun dah habis diploma
takde la nak cakap kerek dengan orang
apetah lagi nak merendahkan orang..
hidup ni ibarat roda, sentiasa berpusing
sekali kita buat orang hilang respect pada kita
selama itu juga kita dibenci... ingat ya.. 

uncle tanak bahas panjang pasal perempuan ni
sebab semalam uncle basuh dia bersih-bersih
cuma nak share dengan reader uncle
walaupun sepandai mana kita dalam hidup ni
ada lagi orang yang jauh lebih pandai dari kita

P/S:
Dalam hidup ni jangan kita terlalu bangga berjalan menongkah arus mendonggak kelangit, sedangkan kita semua berasal dari butiran pasir yang sama..

2 comments :

Khalid Kyle said...

Standardlah.. Perempuan der, cakap ikut perasaan je.. bagi biskut cap kaki baiklah tu nanti haha

Apih El Nino said...

Poyo sungguh perempuan tu. Setakat keyboard warrior semua org boleh. Cuba berdepan, mau basah dia tengok uncle ni. Hahaha.

more story

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...