iklan

July 29, 2013

Dialah Housemate Kesayangan Saya

Dear bloggy...

harini uncle nak kenalkan dengan roomate uncle,
actually uncle duduk sebilik 4 orang,
meh uncle kenalkan sorang-sorang housemate uncle.

Raaid

Raaid:
Dia ni jenis happy go lucky person, sepanjang kenal dia tak pernah uncle nampak dia ni ada masalah, maybe dia ada masalah tapi tanak tunjuk kat member dia kot... uncle panggil dia human siren.. nak tahu kenapa nama dia human siren datang la kebilik uncle baru korang tahu kenapa... budak ni baik jer, masa uncle memula masuk bilik ni, dia la yang paling banyak cakap kot... kira budak ni friendly la... budak raaid ni terror berbahasa inggeris serta bermain gitar... suara dia sedap beb.... sape nak ngorat dia boleh lah, sebab budak ni solo lagi... hahahaha

Ayier

Ayier:
ayier ni boleh dikatakan bahan untuk uncle berhibur dekat bilik, sebab budak ni selalu jer bagi uncle gelak sampai pecah perut.... dia ni memang jenis happy go lucky jugak, daan amat susah untuk bangun pagi... kalau korang bagi dia gelak, mesti susah nak beza dia gelak ke nangis... hehehehe.... tapi dia memang sangat sweet la uncle rasa, kadang uncle boleh gelak sampai mengalir air mata.... Ayier ni selalu akan tanya kalau time uncle takde mood dekat bilik.... dia ni terror beb menyanyi dan main giter..... thanx buddy for always carring about me..

Shaar 

Shaar:
budak ni agak pendiam masa memula uncle masuk dalam rumah ni... maybe dia takde modal kot nak sembang dengan uncle.. pastu lepas kenal lama, rupanya dia ni talk active juga, cuma dia takde modal kalau kita tak start dulu.... dia ni kaki (OTP) tetiap hari mesti menjadi kewajian on the phone dengan makwe dia... sehari dia tak call boleh histeria kot uncle rasa... hehehehe.... shaar ni terror main gitar.... dengar citer dia nak tubuhkan band sendiri nanti... good luck beb, baru uncle perasan roomate uncle ni semuanya pandai main gitar dan menyanyi... hehehehe...... semoga persahabatan kita akan kekal selamanya walaupun kita dah tak belajar sama-sama lagi..

Eddy

Eddy:
Hot stuff kat kolej kami.. hehehehe..... gurau je beb jangan marah..... dia ni antara yang baik dengan uncle, dia ni boleh la di bawak berjenaka, sebab uncle suka bahan budak ni..... pastu mula lah dia nak buat muka cute... budak melaka... pandai main gitar dan merdu giler suara dia kalau dia bawak lagu teratai layu di tasik madu... bahahahahaha...... Eddy ni dah berpunya, so jangan nak kacau dia.. kih kih kih... dia ni memang kelakar tak patot, uncle pun tak faham nak cerita cemana... 

 Timun

Kazimun:
Budak mentimun ni memang kelakar tahap dewa punya... dia ni memang penghibur uncle kat bilik ni....  kalau dia cuti balik kampung, memang sunyi rumah kita orang.. mereka semua ni adik-adik uncle lagi.... umur lapanbelas tahun pun ada, walaupun adik-adik mereka semua cukup respect uncle, tu yang paling buat uncle terharu.... bila dah habis kat sini uncle mesti akan rindoo kat korang semua..... 

masa berlalu kejap jer, pejam celik pejam celik dah nak habis, harap persahabatan kita bukan setakat kat sini jer, uncle doakan korang semua berjaya dalam ape bidang yang korang ceburi.. nanti kalau korang nak datang kerja kat kedai uncle pun boleh, dialu-alukan semua... hehehe.... tu pun kalau uncle jadi nak buka new outlet lah khen...

yang mana uncle tersalah conteng pasal korang tu uncle minta maaf la yer... bukan ape sekadar nak bergurau dengan adik-adik jer...

selamat bersahur semua,

"friendship is like seeking a diamond in the sand, once u found it grab it tightly, because once u let it go, u will never find the same diamond again"

1 comment :

Tasbih Fatimah said...

amboi semua pndai men gtar.uncle reti ke men gitar

more story

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...