iklan

July 23, 2013

Kenapa Orang Lain Boleh Berjaya

Dear Bloggy......

Hye salam manis beserta madu buat semua,
Korang rindu uncle sky tak...?
Hehehe... jangan nak rindoo sangat,
Uncle menyepi kejap je pun..
Actually uncle bizi sikit dengan study



harini macam ada masa sikit nak menaip
tapi kali ni takde  benda sangat nak cerita
just certaint thing jer...

tabiat orang melayu kita
kalau dah ada kelulusan tinggi
dah ada diloma ijazah terus nak conderm...
kenapa masih nak belajar kemahiran
kenapa masuk sini...?
sebab menganggur takde kerja ke..?
kalau orang melayu kita terus berfikiran macam ni
memang kelaut la buat selamanya

belum tentu masa kecik dia pandai
bila besar dia akan ada future life yang bagus
belum tentu orang tu masa kecik life dia teruk
in future dia takde kehidupan
mungkin ni masanya orang melayu kita kena ubah sikit perspektif

bagi reader yang sedang membaca
uncle nak pesan kat korang semua
jangan menilai orang dari rupa luarannya sahaja
sebab uncle sendiri pun masih hormat pada orang walaupun dia lagi muda dari kita.,
tidak bermakna kita tua, kita betul segalanya.



P/s:
kehiduan ibarat roda yang berputar,
hari ini kita di atas
mungkin esok kita dibawah
orang yang berjaya tidak hanya melakukan satu kerja semata-mata
selagi kita boleh menimba pengalaman
belajarlah, kerana orang lain tidak akan menolong kita.

3 comments :

-QasEh- said...

uncle punya komen da mcm sms someonesatu masa dulu..hehe

-QasEh- said...

isu ni mcm pernah ku utarakan..wee

Sky Boy said...

isu cemana tu cik kaseh..? tahan share kah..?

more story

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...