iklan

February 11, 2013

Aku Ni Garang Ke..?

Saya ingat abang ni garang sindir budak Baskin Robin,

Dan perkataan garang ni sering sangat dikaitkan dengan gua.
gua tak garang sebenarnya,
kalau kengkorang tak kenal gua memang akan cakap gua ni nampak garang.

Semalam gua sapa budak Watson
"Dik lewat balik kerja"
dan tetibe dorang macam terkejut gua tegur dia,
dan tadi masa gua ke Watson beli barang siket budak yang gua tegur semalam tegur gua balik
"sory lah abang, saya ingat abang ni garang, kalau nampak abang lalu kat area sini macam nak tegur, tapi takut abang tak layan jer"
gua mana ada garang, herherher (gelak pesen Ida Claypot)

 Ni lah kak Ida Clay Pot.

Gua tanya balik kenapa cakap gua garang..?
Mana tak garangnya, abang kalau jalan straight jer manjang sambil dok scroll blackberry kat tangan, muka memang tak senyum dah, sebab susah nak nampak abang senyum.. so kita orang ingat abang ni tak peramah, sekali kenal baru tahu sebenarnya abang ni peramah.

Dengan bekas awek gua dulu.
Sebelom kami kenal dia selalu usha gua balik sekolah, masa lepak kat kedai makan, rumah dia sebelah kedai makan tu, Memula kenal dia juga cakap gua ni nampak garang, orang dok lepak semeja sembang pung pang pung pang, awak jer diam, senyum pun susah, tapi bila saya mula kenal awak,
Lahai.. banyak cakap juga awak ni, dah la suka buat lawak bagi orang gelak sampai nak mampos..
"Gua masih ingat lagi ayat ni masa memula gua ngorat fatin dulu."

Roomate Gua masa study.
pergh... memula kau pijak kaki dalam bilik kita ni isaac, punya lah poyo nak mampos kau yer.. kadang aku tegur pun kau jawab hurmm............ jer........
masa tu aku nak pinjam potong kuku kau, fikir 3x nak mintak, muka bapak ganster kau, poyo jer wat muka ketat kau.. tapi seminggu kenal kau, tak berenti aku gelak kau tau tak.. kau ni mat bunga rupanya, muka bajet ganster
"ni lah ayat roomate gua dulu"

kau memang celaka Bukhari

Gua ni macam lalang, kadang mood gua ok, kadang mood gua down. sebab memang gua jenis pattern macam ni.. like seriously gua susah nak marah orang, kalau gua moody tu sebab gua malas nak layan kerenah orang yang buat gua marah, paling lama 3 hari jer. Gua memang cepat naik darah. kadang bila emosi tak leh kawal, terasa macam darah tu bergerak dalam badan, korang pernah tak rasa cam ni..? herherher (gelak pesen Ida Claypot) 
tapi gua tak pernah pun pukul orang, jangan risau, orang jer suka cari pasal dengan gua. harap perangai cenggini jangan la terbawak sampai ketua, karang anak cucu kita pula jadi ikutan.

Gua sebenarnya tak garang, gua jenis happy go lucky, kalau tak kenal memang lah cakap gua ni macam-macam, dah kenal nanti pasti sayang, kahkahkah gila tak patot puji diri sendiri.. 

"Kenikmatan dunia hanyalah fatamorgana. Penderitaan dan musibah adalah penghapus dosa. Kemarahan adalah api yang menghanguskan. Waktu kosong adalah kerugian dan ibadah adalah perniagaan"

2 comments :

AishaMyra said...

sebab tu la org cakap jangan menilai org dari luarannye saje kan kan kan ? kite senasib je tapi saye bukan garang la . pendiam je lebih . muka serious . kalau org tak kenal akan ckp sy sombong haha . but the reality is im ok , more than ok :)hihi . btw entry ni best ^_^

katawe said...

sama la kita,, selalu org ingt kiter grg,, but da knl bru la tahu.. tapi da biasa la org judge dulu.. dorang pikir muka serius ni garang je kot. sedih..

more story

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...