iklan

April 22, 2012

kisah Lu follow Gua, gua Follow Lu

hye.. bloggy
salam sayang dari uncle yang selalo merindui korang
diam tak sedar dah seminggu uncle sky bercuti
cuti kerja sebenarnya... cuti jer tak berenti pon..
sekarang ni uncle dah beransur pulih sesiket..
tangan dah boleh gwrak gerak
kaki dah boleh nak normal dah

cuma satu jer yang belom normal
otak uncle sky ni da goyang sket
lepas kemalangan haritu
asik dok tepikir nak kawen jer
pastu asik mimpi ex-ex-ex-ex GF yang dah lama uncle tinggal
mebey neuron saraf uncle tak berapa nak sehat lagi kot
dalam idop ni semua orang penah bercinta yer dak..?
benci cemana pun kita kat dia
dia telah pun jadi sebahagian dari sejarah idop uncle

uncle senarnya tatau nak update citer ape
kali ni uncle nak wat entry agak santai sket
berkenaan follow memolow nih
untok pengetahuan korang la, yang mana belom mengenali
diri uncle secara zahir dan batin lah
dalam idop uncle sky takde istilah ni
"awak follow saya, nanti saya follow awak balik"

agak pantang juga ya uncle sky kalo dengar ayat cenggitu
kalau kamu nak follow blog uncle sky follow jer
yer lah follower uncle bukan banyak pun
then tayah mention bagai uncle dekat FB segala macam
suruh uncle follow korang balik..
pastu nak rajok... rajok ler uncle ta kisah

ada siap cakap "nak tekan butang follow susah ke..?"
takpe la lepasni aku unfollow kau lah
 yang bercakap ni perempuan yer adik adik
mebey budak ni masih baru
ya..uncle melawat blog dia
memang masih baru dan folower dia baru 345 jerr 
entry pun selai dua jer..
pastu nak maki uncle cakap uncle berlagak bagus sebab tanak follow dia

uncle sebagai orang tua tarbiah la adik tu
ceramah uncle berbunyi begini
dik... kalau blog kita lawa blink-blink
warna sana warna sini
entry berbunga bunga 
berjuta folower
tapi kalau takde orang baca buat ape juga.....?

biar blog uncle sky simple,
folower tak semenggah
asalkan entry uncle ada orang baca
ada orang suka.....
uncle sky buat blog untuk increase pembaca
bukan jumlah folower

tengok buah rambutan
masak merah, semua orang kenal
semua orang suka
tapi kena ingat rasa manisnya
belom tentu sama..

lepas kena ceramah uncle sepam dua
agak-agak dacair taik telinga
dia minta maaf...
tapi uncle tak maaf kan dia
sebab dia tak wat dosa pun ngan uncle

 
uncle nak citer simple jer
uncle hanya akan follow blog yang betol best bagi uncle
bila open je lappy blog dia uncle nak baca
walaupun entry sama berkali uncle baca

uncle rasa cukup la untuk kali ini..

ni ada pantun sket
kalau suka di lambung ombak buatlah rumah ditepi pantai
kalau rasa nak kena lambung degan uncle moh ler kita kerumah

hahaha len macam pantun dia

2 comments :

Arif Aiman said...

haha.

sama la kita, ayat u folo i folo tu mmg menyampah sikit

[k]o{q}i[n] said...

done follow u, follow me back k..
eh? hahahah :p

more story

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...