iklan

June 2, 2010

bermain main dengan tikus.

2,3 hari ni hari yg agak memenatkan.. banyak tenaga terpaksa di kerah untuk menyiapkan cafe abang Yus.. sebab next week kami akan beroperasi dah.. walaupun gua tak berapa sihat fizikal dan mental, gua tetap gagahkan diri gua ikot operasi dorang.. mmg best sangat, paling takleh blah bukak chiller melompat tikus kuar dari pintu..nak mampos gamaknya cik tikus ni.. bayangkan cafe ni dulu beroperasi selama 8 tahun tokey kedai ni tak penah basuh agaknya..mmg gileer lah..kami terpaksa menggunakan water jet tok memecahkan chemical chemical kotoran yg setepek di dinding tu..td masa gua ngah shok2 dok menyental kotoran di lantai tetibe jer tikus sebesar ibu ayam kira2 seberat sekampit gula meluru ke kaki gua..mula2 gua nak lompat cam bebudak pompuan dok buat tu..tp nak cover kat  makcik2 kat sana gua beranikan diri membunuh tikus etu dengan sebatang besi kira2 sebesar ibu kaki..waduh termeninggal sudah di tempat kejadian..agak2 kalo kitchen abg yus bleh guna nak jer aku buat tikus tu jadi mouse chop with mushroom sauce..haha.. dengan perasaan sayu terhadap tikus tersebut..gua merenung mayat beliau dari jauh..tak sampai ati lak..so gua decide kapan kan beliau ngan surat khabar..phewh.. pada sebelah malam nya gua turun ngan member2 gua cari nasi kat cafe kat bawah. dalam perjalanan pulang tu gua tersepak sesuatu yg berbulu..mula2 gua ingatkan gua sepak anjeng..gua tngok kiri, gua pandang kanan xder pom hanjeng tu..gua mula terdetik mebey gua tersepak anak kucing kot..  tetibe je gua tngok sekor tikus seberat stengah kilo tergolek kat tepi longkang, ntah mati ntah tidak.. agak2 bulu dia lepas kot nak wat sepasang handbag.. hahaha..hape ke dajal nye gua arini bermain dengan tikus..harap2 besok jumpe HAMSTER plak yer dalam kitchen..bleh gua bela..


kecian kat kau cik tikus

sekian...
nak tido dulu weh..besok nk bangun pagi pegi kelas..

No comments :

more story

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...